Coroane dentare gresite

12-01-2019
Fly17
Nu este medic/terapeut
Fly17
Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra urgent. Mi-au fost cimentate definitiv 6 coroane dentare e-max pe dintii frontali fara proba ocluziei sau purtarea lor provizorie. Dintii mei erau retrasi iar muscatura mea nu este corecta, acesta fiind spre partea dreapta. De asemenea in timp ce medicul indeparta lucrarea provizorie ce a fost purtata pana la finalizarea lucrarii definitive, mi-a montat un pivot de fibra de sticla pe unul dintre dinti despre care nu am stiut nimic pana in momentul in care mi-au spus ce trebuie sa platesc, mentionand o distructie coronara a dintelui. Dintele a fost retezat de el in timp ce indeparta lucrarea, deoarece dintele nu avea nimic iar la sedintele anterioare nu a mentionat aceasta problema. La 3 zile dupa cimentare am observat ca dintele acela se misca. Dintii sunt adusi foarte in fata, sunt mult mai mari iar eu nu mai pot vorbi corect, am dureri si sunt si foarte grosi incat ma lovesc in ei atunci cand vorbesc. Am fost la control si mi-a pilit una dintre coroane in interior dar nu a rezolvat problema. Daca le schimb la o luna de la cimentare sunt afectati dintii mei in timpul indepartarii lucrarii? Costul de cine trebuie suportat daca el nu a respectat aceste probleme? Am platit o suma considerabila iar acum ma dor inclusiv articulatiile maxilarului si mi s-a schimbat fizionomia. Va rog mult sa ma ajutati!
6 comentarii
1
12-01-2019, ora 11:08
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
Bună, in primul rand coroanele ceramice nu se "poarta" provizoriu. In al doilea rând, dvs nu aveți încredere în medicul dvs curant. Ați fost inițial de acord cu lucrarea și etapele respective, luați în considerare că o lucrare dentara nu este deloc simplă și include posibile ședințe suplimentare. Se poate rezolva printr-o simpla discuție cu medicul dvs, detaliați simptomele pe care le-ati descris aici. Mai mult că sigur se va rezolva. O zi frumoasa!
0
12-01-2019, ora 11:17
Fly17
Nu este medic/terapeut
Fly17
Va multumesc pentru raspuns! Am avut incredere in medic dar acum sunt total nemultumita de rezultat. Am pus acesta problema deoarece medicul nu este dispus sa explice prea mult. Totul s-a desfasurat in 2 sendinte iar la control parea total debusolat desi i-am explicat problemele. Intrebarea mea era daca pot cere schimbarea lucrarii si daca sunt afectati dintii mei in momentul decimentarii. O zi frumoasa!
0
12-01-2019, ora 14:42
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
Se poate îndepărta lucrarea fara afectarea dinților. Totuși discutați cu medicul inainte, poate exista și altă soluție.
0
14-01-2019, ora 18:46
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Este important sa încercați o discuție cu medicul dumneavoastră și in funcție de asta vedeți dacă trebuie sa refaceți lucrarea sau aceasta trebuie adaptata.
0
16-01-2019, ora 18:21
Fly17
Nu este medic/terapeut
Fly17
Buna seara. Am mers la un medic specialist in protetica si ocluziologie si mi-a confirmat ca lucrarea nu este adaptata. Ocluzia nu este corecta, am afectiuni ale articulatiei temporo mandibulare si contracturi musculare. Cum pot proceda in aceasta situatie? Mai pot recupera banii de la medicul stomatolog? Lucrarea trebuie refacuta in totalitate.
0
21-01-2019, ora 10:25
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Vorbiți cu medicul dumneavoastră și încercați sa va refacă dumnealui lucrarea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: