coxatrosa

31-08-2010
speranza
Nu este medic/terapeut
speranza
mama are dureri de sold diagnostic coxatrosa, , are 75 de ani, , a fost la ortoped pentru proteza, , facand investigatii a fost gasita cu cancer pulmonar, metastaza, face chiemoterapie cu medicamentul VEPESID50, , problema cea mare sint durerile de sold, din cauza anemiei marite, nu stim ce medicamente ar fii indicate, crema VOLTAREN nu ajuta, DICLOFENAC; IBUPROFEN scurta durata, poate cineva sa imi dea un sfat ?


MULTUMESC
18 comentarii
0
14-09-2010, ora 08:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Medicamentele de tip antiinflamator au doar un efect paleativ, temporar, neputand fi utlizate pe termen lung. Solutia este normalizarea greutatii (in cazul supraponderabilitatii), un regim de miscare moderat si cam atat (in absenta indicatiei chirurgicale de protezare a soldului).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-09-2010, ora 20:22
speranza
Nu este medic/terapeut
speranza
multumesc pt, raspuns

medicamentele de tip antiinflamator nu au ajutat-o pe mama, ea locuieste la timisoara, medicul ortoped unde urma sa faca proteza de sold, nu o poate ajuta spune ca medicul oncolog e responsabil, desi mama are cancer pulmonar stazionar probleme cele mari sunt la sold, , eu locuiesc in germania si am intrebat medicul meu de familie care mi-a recomand medicamentul TILIDIN 100 mg, , contra durerilor mari, de 2 zile mama le foloseste dar nu cu rezultatul sperat, , ce medicament o poate ajuta, sint disperata, , nu stiu cum si cu ce sa o ajut, , un medicament, injectii???

MULTUMESC
0
16-09-2010, ora 23:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Medicamentele sunt paleative, aceleasi utilizate pentru durerile din cancer, insa nu trebuie abuzat de ele.
NU mi-ati precizat un detaliu capital: greutatea/inaltime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-09-2010, ora 15:39
speranza
Nu este medic/terapeut
speranza
Buna ziua !

grreutatea actuala 73 kg, inattimea 160cm avind in vedere boala si faptul ca nu poate sa manince si starile de voma a mai slabit, , TILIDIN 100 sunt utilizate si pt.durerile de cancer, de aceea am avut mari speranze ca o va ajuta, dar nu a fost sa fie asa, telefonez zilnic cu ea si pot sa va spun ca are durerii ingrozitoare cu noptii nedormite si nu stiu cat mai poate sa reziste, va rog sa-mi indicatii un medicamet care poate sa o ajute.

Multumesc !
0
13-10-2010, ora 21:09
speranza
Nu este medic/terapeut
speranza
buna seara, , , mama a murit vineri 8, 10.2010 , durerile de sold nu au incetat sa o chinue pina in ultima zi, , ,
0
25-09-2011, ora 10:56
Cika
Nu este medic/terapeut
Cika
..cautand a ma informa pentru mama mea, am dat peste aceste randuri, m-am cutremurat la citirea lor..si mama mea are 73 ani si eu am adus-o la operatie.va inteleg marea durere si suferintza.imi pare nespus de rau, sincere condoleantze iar bunul dumnezeu sa va intareasca si sa fie alaturi de dvs. O necunoscuta,
0
08-10-2011, ora 19:24
oana bogza
Nu este medic/terapeut
oana bogza
Buna seara!
Mama mea, are 66 de ani si a fost diagnosticata cu un inceput de coxatroza, dar acest " inceput" o doare foarte tare! I s-a dat un tratament cu ORTOMOL ARTHRO PLUS, dar fara mari rezultate! Sincera sa fiu, ma gandesc sa se opereze deja sa nu mai sufere atata! Intrebarea mea este daca se poate opera, chiar de boala este in faza incipienta! Multumesc frumos!
0
08-10-2011, ora 19:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Indicatia de operatie depinde numai de suferinta propriu-zisa si nu de vreun anume ""stadiu""" sau ""faza incipienta"". Indiferent de aspectul radiologic al articulatiei, absenta durerilor contraindica protezarea.
Pe de alta parte, exista si o contraindicatie absoluta a protezarii, si anume obezitatea.
Prin urmare, in cazul obezitatii, scaderea ponderala va determina scaderea semnificativa a durerilor si poate amana protezarea timp de zeci de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
08-10-2011, ora 19:41
oana bogza
Nu este medic/terapeut
oana bogza
Nu este grasa, are 1.61 m si 72 kg! Medicul ortoped a catalogat-o ca fiind sensibila la dureri! Deci, nu stiu ce sa fac!
Multumesc!
0
08-10-2011, ora 19:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu este o catastrofa dar are, totusi, vreo 10-15 kg in plus, ceea ce va ingreuna recuperarea dupa protezare.
Ar fi indicata mai intai reducerea drastica a eforturilor si, in functie de rezultat, sa se reevalueze indicatia de protezare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
08-10-2011, ora 19:49
oana bogza
Nu este medic/terapeut
oana bogza
Multumesc frumos pentru timpul acordat!
0
08-10-2011, ora 22:51
Cika
Nu este medic/terapeut
Cika
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Mama mea in varsta de 73 ani avand diagnostic pus de medic ortoped: "coxartroza stg secundara displazie sold", intervenindu-se chirurgical si "...se practica artoplastia totala a sold.stg. cu prtoeza totala necimentata de tip Biomet-Taperloc, cu componenta femurala 7.5, compon.acetabulara 48, cap inox 28 mm/+3.5".externata dupa cateva zile, nu a primit ca si taratament acasa, decat sintrom. ( afara de tratamentul medicamentos cu care urma si inainte pt tensiune, inima)...Intrebarea mea este: oare nu trebuia sa i se administreze si-un antibiotic, tinand cont de faptul ca la o discutie cu medicul ortoped, dupa operatie, mi-a spus ca a decurs bine operatia insa a vea o infectie foarte mare ( se referea ceva la."lichidul sinovial") si c ai-ar fi luat de acolo si trimis pt a fi analizata ?!?!!? Imi puteti recomanda dvs ?!?! Sau vitamine ? mentionez ca mama est efoarte slabita, (55 Kg) dinaintea operatiei, si din cauza durerilor devenite insuportabile in ultima perioada.. Multumesc anticipat pt raspuns. !
0
08-10-2011, ora 22:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Antibioticul este nu numai inutil, ci si extrem de periculos si daunator, administrandu-se numai in conditii stricte de infectie microbiana certificata clinic, biologic si prin analiza microbiologica a secretiei suspecte.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
08-10-2011, ora 23:07
Cika
Nu este medic/terapeut
Cika
Din rasp.dvs. pot deduce ca-n urma rezultatului analizei date la laborator, se poate administra sau NU (daca rezultatul va fi bun?!), un tratament ?! Multumesc !
0
09-10-2011, ora 00:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nuuuuuu!!!!!
In nici un caz nu trebuie administrat antibiotic numai pe baza analizelor!!!!.
Antibioterapia necesita mai intai motivatie clinica (semne clinice de inflamatie/infectie), numai in etapa a doua analize modificate (leucocitoza, CRP etc), coroborate cu examenul microbiologic al tesutului suspectat de infectie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
09-10-2011, ora 07:14
Cika
Nu este medic/terapeut
Cika
Tocmai asta incercam sa va spun. Mi s-a spus de catre medicul ortoped ca "acolo era o infectie foarte accentuata", motiv pt care si sunt asa de ingrijorata...la externare, eu neputand merge dimineatza cand i s-a dat fiza de externare am rugat-o pe mama mea sa intrebe medicul daca trebuie sa urmeze un tratament..raspunsul a fost negativ, ...doar sintrom aprox 30 zile, pt "profilaxia trombozei venoase profunde"...!?!? Voi merge cat de curand la extragerea firelor, ce ma sfatuiti sa intreb medicul ?!?! Recunosc ca teama este foarte mare...multumesc !
0
09-10-2011, ora 14:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Inca o data, va precizez ca exista o diferenta fundamentala intre "inflamatie" si "infectie". Probabil ati confundat descrierea chirurgului, care va descria inflamatia articulatiei, si ati vrut sa intelegeti ""infectie".
Nu este infectie, prin urmare este categoric exclusa antibioterapia (antibioticul administrat aleatoriu si fara o buna justificare are efecte catastrofale).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-10-2011, ora 15:34
Cika
Nu este medic/terapeut
Cika
...inteleg...da, posibil sa fi inteles eu gresit...voi intreba cu prima ocazie. Multumesc pentru rabdare si raspusurile prompte. Cu respect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă combinație de medicamente pentru cancerul pulmonar
  • Creșterea tumorilor pulmonare încetinită la jumătate cu o nouă abordare
  • Riscul de cancer pulmonar scade semnificativ după 5 ani de la întreruperea fumatului
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.