crestere in inaltime la baieti

09-02-2018
PAULA_40
Nu este medic/terapeut
PAULA_40
Buna ziua.

Am 2 copii. O fetita care are 14 ani si are 1.71 m -54 kg, si un baiat 12 ani 1.70 m, 80 kg ( e putin mai solid ).Baiatul face fotbal de 4 ani e portar.

Noi ca parinti avem urmatoarele inaltimi : eu 1.60, iar sotul 1.74. Intrebarea mea baiatul se va mai inalta ? ( eu as dori 1.85 -1.87m ar fi superr pt. un portar.

Am fost la un endocrinolog i-am facut analizele.Inca nu e in perioada de purbertate, nu are probleme cu tiroida.Trebuie sa reducem painea...mesele sa nu mai fie haotice, etc...

Raspunde la intrebare!
1 comentarii
0
11-02-2018, ora 11:38
Dr. Manu Mariana Daniela
Medicina generala, Iasi
Dr. Manu Mariana Daniela
Cresterea rapida a baiatului poate fi stopata numai daca renunta la fotbal, la sport. Oricum el va creste in inaltime pina la 24 ani, dupa care creste in grosime. Problema este ca inima si aparatul circulator ramine in urma cresterii oaselor si musculaturii, deci pot sa apara decompensari, crampe, creste mult nevoia de calciu (lapte, brinzeturi), magneziu (salate verzi), fosfor (lapte). Este bine sa verificati periodic calcemia, magneziemia, fierul sanguin, sa consume mai multa vitamina D3, vit A, si ecografie cardiovasculara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aportul de proteine ​​contribuie la creșterea în înălțime la fete
  • Un studiu oferă o explicație asupra caracterului sezonier al creșterii și greutății copiilor
  •