Crize de respirație!

22-01-2019
Alex99999
Nu este medic/terapeut
Alex99999
Bună seara, in urmă cu două luni am inceput să tușesc seara sau in timpul somnului, tusea era insotita de flegmă transparentă, harait în piept, senzația de gâdilit la plămâni, am facut analize (radiografie, spirometrie, analiza sputei).Am fost diagnosticat cu bronșită acută. În urma tratamentului tusea sa redus, doar ca acum in timpul tusei simt că se îngustează canalul respiratoriu și respir cu dificultate, dacă mă ridic in picioare și expectorez imi trece.Aceste crize sunt pe serară sau in timpul somnului. Ce poate fi?Crize de astm?
4 comentarii
0
29-01-2019, ora 16:26
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Bronșita este o afecțiune în care există o hipersecreție de mucus la nivelul tractului respirator. Este prima dată când aveți tuse cu expectorație timp de cel puțin 2 luni? Vă întreb asta, pentru că tusea cu expectorație minim 3 luni pe an, 2 ani consecutiv este definiția bronșitei cronice. Sunteți fumător? Senzația de îngustare a căilor aeriene pe care o descrieți poate fi bronhospasm, putând fi declanșat de tuse. Faptul că se declanșează seara sau în timpul somnului nu are mare relevanță, căci dacă aveți secreții, atunci când stați întins în timpul somnului ele se acumulează și e normal să îngreuneze respirația. Aveți și alte simptome înafară de tusea productivă? Ce alte boli știți că aveți, vă rog să le enumerați dacă este cazul. Aștept răspunsul dumneavoastră. O seară liniștită și multă sănătate! Vă las și un scurt articol să citiți care vă poate aduce unele lămuriri.
https://www.romedic.ro/cum-si-cand-trebuie-tratata-tusea-0P36638
0
30-01-2019, ora 20:58
Alex99999
Nu este medic/terapeut
Alex99999
Bună seara, mulțumesc de răspuns.Da e prima dată cind am tuse cu expectorație mai mult de două luni, nu sun fumator.De ceva timp am fost diagnosticat cu rinita vasomotorie, am urmat tratamet la indicația medicului cu bixtonim xylo picaturi care din păcate nu ma ajutat.Aceasta afecțiune o am de cîțiva ani dar nu mă deranja foarte tare pina acum.
0
03-02-2019, ora 18:35
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Tratamentul cu Bixtonim nu e indicat pe termen lung deoarece cauzează uscăciuni ale mucoasei și poate apărea dependența. Vă recomand să mergeți la un medic ORL care să vă investigheze rinita. Dacă simptomele nu sunt determinate de rinită, mergeți la pneumologie să vă facă spirometrie și alte teste pentru a exclude astmul bronșic, și pentru tratament de specialitate. Dacă mai aveți întrebări aștept să-mi scrieți. O seară liniștită și multă sănătate!
0
07-03-2019, ora 01:44
Costy31
Nu este medic/terapeut
Costy31
Buna ziua va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu o interpretare la un CT toracic pulmonar lam facut dupa o radiografie toracica la care nu a iesit nimika pe ia doar ca am vrut sa investighez mai mult plamani.deoarece ma confrunt cu o lipsa de aer...dificultati respiratori.am momente cand nu pot sa finalizez respiratia sa spun asa trag aer si parca nu intra suficient.nu gasesc senzatia acea de ati trage ofu sa spun asa.cateodata pot cateodata nu pot, pe computeru tomograf a reiesit ca asi avea cateva bule de enfizem subpleurale la nivelul lobilor superiori.intrebarea mea este aceste bule imi pot influenta dificultatea asta de aer cu care ma confrunt?despre ce este vorba am tot cautat si nu am gasit nimik.exista vrun tratament pentru asa ceva?se poate face ceva?va rog ajutatima sa inteleg daca respiratia mea mai dificila este pusa pe seama acestui rezultat.
Am 31 de ani am fost fumator.dar am renuntat la fumat de 2 luni, am fost si la inima am facut ekg plus ecografie.nu sa vazut nici o modificare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.