cultura secretie col uterin

29-01-2010
lna
Nu este medic/terapeut
lna
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.

Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
1 comentarii
0
29-01-2010, ora 12:31
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ai facut foarte bine! Analizele astea iti vor arata daca este o problema. Analiza secretiei se recolteaza si din col, daca ai candida sau alti agenti patogeni rezultatul va arata. Mergi cu rezultatul la un ginecolog, pentru interpretare corecta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: