cultura secretie col uterin
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.
Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.
Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
1 comentarii
Ai facut foarte bine! Analizele astea iti vor arata daca este o problema. Analiza secretiei se recolteaza si din col, daca ai candida sau alti agenti patogeni rezultatul va arata. Mergi cu rezultatul la un ginecolog, pentru interpretare corecta.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15rana pe col uterin, va rog sa imi muuult sa raspundeti
- 3cancer de col uterin
- 5ajutor pt o rana pe col
- 3col uterin cu epiteliul pavimentos cu zone de ulceratie...
- 8cancer col uterin 3B
- 5conizatie- a doua interventie!
- 13Rezultat biopsie col uterin
- 4col inflamat sau ceva mai grav ?
- 4col scurt si sarcina saptamana 29
- 4col uterin iritat, sunt foarte ingrijorata si am nevoie de o parere.
- 47Neoplasm de col uterin stadiul III B
- 7carcinom scuamos col uterin
- 4col scurt si sarcina in saptamana 23
- 23interpretare rezultat biopsic
- 7Biopsie col uterin
- 5Rezultate Papanicolau si biopsie col uterin dupa ERAD
- 0biopsie de col uterin
- 2burta lasata si colul uterin moale la 34 saptamani
- 1col scurt
- 0Modificari col uterin
Mai multe informații despre: colul uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: