Cum o conving sa vina acasa?

28-03-2011
Dru_me
Nu este medic/terapeut
Dru_me
Buna la toata lumea!
Mama mea este pensionata pe caz de boala cu diagnosticul tulburare afectiva bipolara. In luna ianuarie a avut un episod maniacal si a fost internata pana la inceputul lunii martie. Pentru ca se mai linistise, am stat de vb cu doctora si am cazut de comun acord sa mearga cel putin cateva zile acasa (se vaita in continuu ca s-a saturat sa tot stea in spital, ca ii e dor de casa). Ajunsa acasa si-a exprimat dorinta de a merge pentru caeva zile la Predeal pentru a profita de liniste. Nici eu, nici tatal meu nu am putut-o insoti din cauza serviciilor, dar vorbeam zilnic cu ea la telefon, chiar si de mai multe ori.
In primele zile acolo parea ca ii este bine, desi debitul verbal era foarte ridicat. Vorbea numai despre ea, numai despre ce face ea acolo..ne-am gandit ca e bine ca este un pic egoista in perioada asta. Apoi au inceput ceva probleme..a inceput sa cheltuie foarte multi bani, a incarcat factura la telefon f tare..in conditiile in care nu avem o situatie financiara prea stralacita. Am incercat sa-i explicam la modul finut ca nu este bine, am incercat sa o convingem ca nu este nevoie sa cumpere toate acele lucruri. Dar nimic. O deranja orice remarca de-a noastra. Dupa aproximativ o saptamana, am mers sa o vedem cu gandul ca poate o aducem cu noi acasa. Atunci am constatat ca nu isi lua tratamentul. Totul bine si frumos pana am adus vorba de mers acasa. A zis ca n-o intereseaza, ca stie ca daca o aducem acasa o s-o internam in spital si ea nu mai vrea sa ajunga acolo. Ca de fapt nici acasa nu mai vrea sa vina, ca din pensia ei ii ajung banii sa stea la Predeal.
Trebuie sa mentionez ca din pricina bolii, in fiecare episod de acest gen, isi aduce aminte de toate neimplinirile din trecut si de aici apar discutii si reprosuri. Noi incercam sa le evitam pe cat posibil pt ca stim ca nu este rautate, ci doar boala care isi joaca rolul.
Problema este ca acum nu ne mai raspunde la telefon nici mie, nici tatalui meu si, mai mult decat atat, chiar daca am vb cu ea la telefon sau daca am merge acolo, oricum nu ar accepta sa vina acasa cu noi.
Cum fac sa o conving sa vina acasa? Are mare nevoie sa fie sub supraveghere medicala si mai ales sub tratament. Cei care cunosc boala, stiu ca starea ei se poate inrautati.
Noi ne gandeam la internarea nevoluntara, dar faptul ca acum nu se afla in Bucuresti ne impiedica sa facem acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul