Cumnatul imi distruge relatia.

25-12-2018
DeeDee93
Nu este medic/terapeut
DeeDee93
Buna!
Sunt intr-o relatie de 3 ani si avem un bebe de 3 luni.
Inainte de a ramane insarcinata am discutat eu cu partenerul meu despre locuitul cu alti membrii ai familiei si am hotarat amandoi sa locuim singuri pentru a evita anumite discutii si neplaceri care pot aparea.
Noi locuim in strainatate iar partenerul meu la adus pe fratele lui sa locuiasca o vreme cu noi pana se pune pe picioare. Acea vreme a trecut demult.. el (fratele lui) munceste, castiga bani, se descurca. Ceea ce ma deranjeaza este ca nu pune bani la mancare, daca gaseste bautura in casa bea tot, ne fumeaza tigariile..curat in locuriile comune nu face.. lucruri care ma deranjeaza foarte tare..
Partenerul meu este foarte deranjat si el de treaba asta, mi se plange zilnic..dar eu cand ii spun ceva despre el se enerveaza si mereu aud aceeasi poveste : "de luna viitoare se muta".
Ideea este ca eu de cand am nascut ma simt data la o parte, am ajuns oarecum sa ne racim unul fata de celalalt de la atatea discutii, imi reproseaza ca ii scot ochii mereu cu familia lui. Am ajuns la concluzia ca fratele lui este mai important decat mine, relatia noastra..familia noastra.Nu inteleg de ce trebuie sa il tina pe el in spate cand poate pune banii aia deoparte pentru copil.
Chiar nu stiu ce sa mai fac.. simt ca usor usor imi vine sa.ma departez.. ceea ce nu cred ca este o solutie avand in vedere ca suntem la inceput de drum si avem si un copil.
Un sfat va rog.. ?? Cum sa il conving sau cum sa il fac sa inteleaga ca relatia noastra se distruge daca continuam asa?? M-am saturat doar de vorbe-n vant si de "luna viitoare".
2 comentarii
0
25-12-2018, ora 08:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E o problemă delicată. Practic soțul tău e la mijloc. Comportamentul fratelui lasă de dorit. Poate partenerului tău îi e greu să-i spună, sau poate chiar i-a spus dar acesta trage de timp, pentru că realizează ce avantaje are cu voi. Poate ar trebui să stai și tu de vorbă cu el să afli ce are de gând, dar fără să te cerți, calm, relaxat. Gândește-te că ar fi fratele tău, ce ai face?Poate nu a găsit ceva care să-i convină, dar caută în continuare. Nu poți ști ce se întâmplă dacă nu afli de la el.
0
06-01-2019, ora 23:54
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Am un cunoscut, care are un cumnat cam de genul asta: Cand sunt sarbatorile totdeauna le aduce cadouri la toti, fie Craciun fie Pasti. Daca vine la ei le aduce o gramada de lucruri poate nu foarte valoroase dar PTR EI CONTEAZA GESTUL. Cat sta la ei vara in special ii ajuta cu orice prin casa sau ce au nevoie. Pe copii de nenumarate ori i-a dus la el, le-a luat multe lucruri si avea grija de ei. Toate astea au UN PRET, TOTI IL RESPECTA. Cumnatul asta totdeauna cand pleaca de la ei, pleaca incarcat cu diverse produse de la tara. Nu numai asta, dar el este ptr ei ca facand parte dintr-o familie extinsa. Pleaca totdeauna cu multe daruri inapoi. A "investit " in rudele lui si ei reinvestesc inapoi in el.

O familie este intr-o perioda frumoasa dar grea atunci cand are un copil mic. DE obicei familiile astea au nevoie chiar sa fie ajutati daca au pe aproape bunici sau rude binevoitoare. E o perioada grea si baneste in general in concediu maternal se castiga mai putin decat in perioada cand se merge la lucru.
Ce nu inteleg eu am o verisoara in Spania care spune eu cu 100 de euro pot sa imi iau mancarea pe o luna dar mi-o pregatesc eu. Deci parerea mea e ca unii nu isi dau seama ca sunt mult mai importante relatiile familiale decat "caliceala"(suna urat dar poate sa zicem ca nu isi da seama) ptr 100 de euro pe luna si sa isi cumpere tigari bautura (si pe asta inca 100 euro)etc el sa nu lase pe altii. In general asa incep relatiile sa se duca in jos si dupa ani sa se intrebe cineva oare de ce nu ma mai cauta frate-meu. DE CE?... Fiindca n-ai stiut sa iubesti! Nu ti-ai pus intrebarea astia erau in perioda grea cand copilul era mic si erau in tara straina si trebuia sa ma tina si pe mine pe langa copilul lor dar eu aveam servici.

Da trebuie vorbit cu el si spus frumos ca e important fiind in tara straina sa va ajutati, dar nu numai unii pe altii. Fiindca relatiile umane LE STRICI ATAT DE USOR si cu mare greutate le refaci, uneori nici nu poti sa le mai refaci. Caci vorbele spuse sau dus... e gata. Deci spus frumos si repetat, "Mai tu esti fratele meu vreau sa ne ajutam " dupa un timp daca nu se intelege.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul