de ce trosnesc genunchii si soldurile

05-06-2009
angiku
Nu este medic/terapeut
angiku
Buna, am o problema. Cam de la 14 ani genunchii imi trosnesc la urcarea si coborarea scarilor. Am crezut ca se datoreaza cresterii si am cam ignorat. Acum am 29 de ani, iar de cateva zile genunchiul stang ma deranjeaza la coborarea scarilor, parca s-ar deplasa rotula. Mentionez că si soldul imi trosneste din cand in cand, nu zilnic, dar din ce in ce mai des si ma deranjeaza ptr ca se aude si se simte ciudat. Mentionez ca am peste greutatea normala cu vreo 20 de kg, adica am 1, 73 si 93 de kilograme. Vreau sa stiu daca este una din bolile de oase sau de articulatii destul de grave, care pot duce la imobilitate si daca ma va afecta grav in cazul unei sarcini?
3 comentarii
0
05-06-2009, ora 17:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Ar fi bine sa studiati aceasta problema dupa normalizarea greutatii( obezitatea ne impiedica sa stabilim un diagnostic de cauzalitate).
Numai cand ajungeti la greutatea normala (60-65 kg) puteti beneficia de un consult fiabil (ganditi-va cum ar suferi o Dacie cu o incarcatura de 1500 kg...).
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
05-06-2009, ora 18:55
angiku
Nu este medic/terapeut
angiku
Multumesc pt sfat! Sunt femeie şi constientizez ca trebuie sa scap de kilograme, de aceea am slabit deja aproximativ 6 kg, din pacate am renuntat exact in perioada in care corpul suferă acea transformare, mai bine zis contientizare si acomodare cu noua greutate. Acum intentionez sa ma apuc din nou de cura, poate reusesc sa o duc pana la capat. Sunt dispusa sa fac orice ptr sanatate, chiar ma ambitioneaza mai tare chestia asta cu dificultatile create de greutate, dar as vrea sa ma asigur ca nu este si o alta cauza cum ar fi o boala specifica sistemului osos sau articulatiilor. Ştiu ca e greu de spus, mai ales fara un consult face to face, de aceea tin sa va multumesc mult ptr raspuns!
0
07-06-2009, ora 14:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cu cea mai mare placere!
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oasele/articulatiile trosnesc/pocnesc - cauze posibile
  •