De ce tulburările psihice nu se vad la tomograf sau la RMN?

19-01-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu le-am făcut pe ambele și nu s-a văzut nimic nimic neinregula.De ce?
Am auzit că în America s-ar face tomografii SPECT și există o clinica numita Amen care fac astfel de tomografii și cică depistează creierele afectate dar e foarte scump și oricum foarte departe.Dar oricum alea sunt altfel de tomografii mai sofisticate De ce la RMN nu se vede nimic?
La encefalograma se vede?
3 comentarii
1
20-01-2022, ora 02:22
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Nu se vede nimic pentru ca nu e o problema structurala a creierului, ci una functionala.

Se vede la PET Scan daca vrei sa te uiti dupa tulburari psihice si are si o rezolutie mai clara. Se face si in Romania dar costa vreo 4000 de lei. Nu e chiar ieftin, insa daca esti curios poti sa te programezi.
1
21-01-2022, ora 15:05
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Pentru ca gandurile nu le poti vedea pe nici un aparat si nici reactiile emotionale. Cel.mai bine citesti carti de specialitate. Depinde ce probleme psihice ai, anxietate, depresie, atacuri de panica, astea sunt nevazute, nu se pot depista. Si chiar daca le vezi pe aparat ce faci? Ca tot trebuie sa iti schimbi felul de a gandii si cum te rportezi tu la propriile ganduri si la viata sociala. Daca vrei iti scriu niste carti care m.au ajutat pe mine.
1
22-01-2022, ora 13:35
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Andrei246, ai putea vedea ptr ca gandurile si starea sunt date de reactiile chimice din creier, si daca ai putea vedea cum merg alea, ai stii sigur ce ganduri ai si ce stare ai, insa inca nu se poate asta.
Adica ar fi cam asa:

Daca niv de serotonina este scazut pe receptorii aia aia si ala, atunci e clar ca ai depresie, ceva de genul.
Gandurile si starea sunt doar rezultatul dereglarilor chimice, daca vezi dereglarile si stii sa le interpretezi, stii care e treaba si ce trebuie facut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul