Degetul mare de la picior umflat
Sunt mai multe afectiuni care se adauga:
- durerea care coboara de la coloana lombara catre deget reprezinta un sindrom compresiv lombar (efort exagerat);
- umflarea gambei, gleznei si piciorului poate reprezenta o insuficienta venoasa periferica, agravata de efortul exagerat;
- durerea de la nivelul degetului poate avea o origine traumatica (fractura, leziune ligamentara), metabolica (atac acut de guta), degenerativa (hallux rigidus decompensat) etc.
Doar in cazul gutei se pune problema unui tratament medicamentos.
In rest, este vorba despre reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
- durerea care coboara de la coloana lombara catre deget reprezinta un sindrom compresiv lombar (efort exagerat);
- umflarea gambei, gleznei si piciorului poate reprezenta o insuficienta venoasa periferica, agravata de efortul exagerat;
- durerea de la nivelul degetului poate avea o origine traumatica (fractura, leziune ligamentara), metabolica (atac acut de guta), degenerativa (hallux rigidus decompensat) etc.
Doar in cazul gutei se pune problema unui tratament medicamentos.
In rest, este vorba despre reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Bună seara domn doctor
V-am spus problema mea cu degetul mare de la picior.Mi să desumflat dar mi-a rămas o umflatura mică pe lateral care mă doare în momentul cînd îl ating și seara la culcare trebuie să iau calmant căci durerea urcă pe os în sus pină la șold. Ce ar trebui să fac pină ajung acasă să fac analizele. Cu stimă vă mulțumesc anticipat.
V-am spus problema mea cu degetul mare de la picior.Mi să desumflat dar mi-a rămas o umflatura mică pe lateral care mă doare în momentul cînd îl ating și seara la culcare trebuie să iau calmant căci durerea urcă pe os în sus pină la șold. Ce ar trebui să fac pină ajung acasă să fac analizele. Cu stimă vă mulțumesc anticipat.
Buna seara,
Nu trebuie s afaceti nimic in afara de o examinare clinic directa.
Pur simplu, la ora actuala, nu aveti inca un diagnostic, deci nu putem prescrie un tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Nu trebuie s afaceti nimic in afara de o examinare clinic directa.
Pur simplu, la ora actuala, nu aveti inca un diagnostic, deci nu putem prescrie un tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 72basici in talpa
- 50picioare umflate mai ales daca stau unde este cald
- 39dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore
- 76durere si umflatura a labei piciorului stang
- 38Dureri puternice inexplicabile picior.
- 5Marire picior
- 44Umflatura in talpa piciorului plus durere
- 9dureri de picior
- 6I-a aparut un fel de ciuperca pe talpa piciorului
- 10fractura peroneu
- 6Scanare coloana vertebrala
- 2picior instabil
- 11durere laba piciorului
- 0Ciob in picior
- 4durere de picioare groaznica, de aproape 2 ani
- 4la fetita, un picior mai ingust...
- 9De doua luni au inceput dureri atroce la picioare, mai ales seara