Dependent de jocuri

15-11-2018
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Este prima data când scriu pe un forum, dar deja ma simt in stare critica și simt nevoia sa cer anumite pareri și ale altor oameni.
Am 20 de ani și o relație de 1 an și jumătate. Totul a fost minunat la început, am crezut ca nu mai exista așa băiat pe pământ, s a purtat extraordinar, și la fel de extraordinar mi a intrat la suflet. Usor usor, relația a început sa se schimbe, la fel și comportamentul lui, care a fost destul de ciudat și de neînțeles. Sunt multe lucruri de povestit, cert e ca am aflat ca e dependent de jocuri de foarte mulți ani, și inclusiv de când e cu mine a cheltuit sume enorme la cazino. Intr-un an si a făcut datorii cat sa nu ne mai permitem nimic, nici macar o ieșire, când a avut bani de fiecare data i a terminat la ruleta sau poker online. Am avut numai certuri, dar de fiecare data i am explicat frumos pana scandalurile au început si mai tare.. nu accepta nicio părere, nimic, doar el stie totul, eu nu trebuie sa vorbesc ca oricum sunt o imatura.in tot ceea ce face eu sunt cea vinovata, inclusiv ca joaca, inclusiv ca a avut datorii. A început sa se izoleze, cu mine de jumătate de an nici nu a mai ieșit sa ne afișăm împreuna, visează doar bani in rest cum ma simt eu am văzut ca nu prea... este foarte ciudat, cred ca are și tulburări psihice, ori este bipolar pentru ca uneori e un înger care ma iubește cu toată ființa, alteori este de nerecunoscut, un ingâmfat și un morocănos, care jignește și ma umilește.. sunt terminată.. sufăr enorm.. am încercat sa îl ajut cu toată puterea mea, sa mergem la psiholog, dar spune ca eu sunt nebuna.. ca el nu e dependent de jocuri.. deși comportamentul sau se manifesta ca un om nebun.. Ba ma iubește și sunt viața lui, Ba ca ii e bine singur.. pe lângă aceste aspecte, a fost și bolnav de gelos.. ma acuza ca îl înșel și ca vine cineva noaptea pe la mine pentru ca i se pare lui ca e ceva schimbat la mine, eu nevorbind cu nimeni, nemaiavând prietene, intr un fel m a izolat, ca apoi sa ma lase balta când mi a fost greu.. sunt multe lucruri de povestit, dar celelalte suferințe nu și au rostul.. singurul lucru care m a ținut lângă el e ca e o persoana fidela.. in rest.. nu mai găsesc nicio calitate, e ca și cum s a prefăcut a fi cineva sa ma cucerească și apoi și a dat arama pe fata.. și efectiv, de fiecare data când i am spus adevarul, mi a spus ca ne despartim, și m a blocat de fiecare data. După 1 zi 2 m am trezit cu el la usa.. acum au trecut 2 saptamani, timp in care eu cred ca joaca sigur, căutându ma o singura data si apoi Block.
17 comentarii
0
15-11-2018, ora 20:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce va retine sa va reorientati? Va doriti un asemenea tata pentru viitoarea dv. familie?
0
15-11-2018, ora 20:12
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Nu știu, faptul ca îl iubesc foarte mult și am crezut ca poate se va schimba
0
15-11-2018, ora 20:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce iubiti la el? Ce calitati are care va fac sa acceptati compromisul?
0
15-11-2018, ora 20:46
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
A avut și gesturi frumoase... dar in ultima perioada nu prea.. mai mult gelozie bolnava și acuze ca îl înșel la orice pas.. dar am primit atenții și cuvinte frumoase, dar nu pe lunga durata, probabil in perioada dinaintea sevrajelor.. cert e ca am crezut ca va încerca sa se schimbe, ca îl voi convinge sa mergem la un psiholog sa se trateze.. dar nici nu vrea sa auda de așa ceva
0
15-11-2018, ora 22:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Ceea ce numiti iubire este de fapt...dependenta. Iar fidelitatea lui este.dependență.
De fapt sunteti amandoi dependenti dar fiecare negati acest lucru.
Si reusiti de minune sa ambalati aceasta dependenta in orice altceva.
0
16-11-2018, ora 00:29
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Nu știu dacă sunt neaparat dependenta de el, nu sunt genul care sa creeze dependente pentru cineva pentru ca in general nu ma atașez usor de cineva, am avut dorința și răbdare sa se schimbe, și nu este nici atât de usor sa renunți la persoana iubita, probabil cu timpul dacă schimbările in bine nu apar
0
18-11-2018, ora 15:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Amandoi sunteti intr-o stare de negare, dumneavoastra vi se pare ca iubirea inseamna chin si suferinta, el considera ca inseamna gelozie, posesivitate si agresivitate. V-ati nimerit bine caci altfel nu stateati cu el
Ati pornit-o bine, ce sa zic. Probabil ca la 20 de ani asa ar trebui sa fie viata...
0
20-11-2018, ora 02:07
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Dacă spuneam ca sunt căsătorită și am un soț dependent de jocuri, nu cred ca ați mai fi scris in acest fel. Nu am spus ca iubirea înseamnă chin și suferința, dar oare cum te poți simti când iubești pe cel de lângă tine și constați ca a avut mari probleme cu jocurile de noroc? Despre asta era vorba in mare parte, in mare parte reacțiile lui sunt din cauza acestor jocuri, nu cred ca este cazul sa îmi spuneti ca și eu sunt dependenta de el și sa detaliați cum e și el și etc. Încercam sa discut despre aceasta mare problema și in mare parte dacă se poate rezolva. Ma interesa sa înțeleg ce se întâmpla cu oamenii dependenți de jocuri și cum pot fi ajutați, dacă pot, și cum se pot convinge, restul nu cred ca își are rostul. Dar se pare ca nu mi-ați lăsat niciun comentariu util in aceasta privința. Multumesc oricum.
0
20-11-2018, ora 08:18
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este important sa intelegeti ca dependenta este boala grea, si dupa ani de zile in care tratez astfel de probleme pot sa afirm asta. Exista posibilitate de rezolvare a acestei probleme daca cel in situatie face eforturile necesare, care inseamna si psihoterapie. Prietenul dumneavoastra are mai degraba o personalitate dependenta, de aici si gelozia, posesivitatea si comportamentul lui, situatie care face ca lucrurile sa fie mai complicate. Totul tine de decizia de a urma psihoterapia si a-si rezolva problemele, ceea ce spuneti ca nu prea se intampla...
Pe de alta parte, este la fel de important sa intelegeti ca intr-o relatie sunt doua persoane; el nu ar putea face unele din lucrurile pe care le face daca nu i-ati permite. Asta m-a facut sa vorbesc despre dependenta dumneavoastra. Suferinta dumneavoastra arata deja ca aceasta relatie este construită pe fundatii nesanatoase, toxice, care va consuma. Nu cred ca asa ar trebui sa fie viata la 20 de ani. Cam aceasta este situatia acestei relatii.
Dupa cum spuneam, daca el nu doreste sa faca ceva pentru dependenta lui nu aveti prea multe solutii la indemana.
Departe de mine gandul de a va supara mai mult decat sunteti ci doar am vrut sa va trezesc la realitate si sa va fac sa luati decizia potrivita pentru dumneavoastră.
0
20-11-2018, ora 21:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din ce spui tu Kindheart e posibil ca el sa aiba nevoie de un tratament combinat, nu doar psihoterapeutic, ci si medicamentos. Recuperarea e posibila, insa e nevoie ca el sa-si doreasca sa o obtina. Atat timp cat el nu realizeaza ca are nevoie de sprijin, e putin probabil sa se schimbe ceva. Ce ai putea sa faci tu, e sa discuti cu un psihoterapeut despre optiunile tale de viitor alaturi de el.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
21-11-2018, ora 00:25
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Pentru domnul Pescaru Valentin, da înțeleg ce spuneti, însă are aceste obsesii pentru ca nu are incredere intr-o femeie ca poate fi fidela, iar eu am permis uneori acest comportament pentru ca este o diferența mai mare de vârsta între noi, și ma simt vinovata când întoarce totul in favoarea lui..deci per total este greu sa se recupereze.. eu consider ca el este dependent, el spune ca e conștient de ceea ce face și asta nu se numește dependenta, nu prea realizează gravitatea situației, acum are ceva timp in care nu a mai jucat, nu joaca pe bani dar jocurile acestea tot predomina, fie și de plăcere fie oricum, credeți ca sunt șanse sa mai joace in continuare ?
0
21-11-2018, ora 00:28
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Multumesc d-le Rareș, am luat in calcul și faptul ca și eu as avea nevoie de un psihoterapeut sa reusesc sa nu ma mai consum atât de mult.
0
21-11-2018, ora 06:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
O interventie psihoterapeutica ce ar avea ca obiectiv 'reducerea framantarilor' tale Kindheart ar ajuta doar putin. Mai degraba psihoterapia ar putea sa te sprijine sa evaluezi cai prin care ai putea sa-l ajuti tu sa-si doreasca sa inceapa tratamentul.si sa evaluezi daca iti doresti cu adevarat sa faci acest efort, ce poate sa dureze ceva timp.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
21-11-2018, ora 21:25
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Va multumesc pentru răspuns! M-ar ajuta foarte mult și chiar simt nevoia de acest sprijin, poate voi reuși sa l aduc pe calea care trebuie
0
01-12-2018, ora 01:10
L. Liviu83
Nu este medic/terapeut
L. Liviu83
Ajutor... Buna, sunt Liviu am 35 de ani și sunt disperat voi pierde tot!!! Am greșit știu recunosc sunt dependent de jocuri de noroc miam băgat familia în datorii maxime, soția acum divorțează de mine după 6 ani de căsnicie și o fetita de 5 anisori..inca o mai iubesc și îmi spune verde în fata ca nu ma mai iubește și ca nu mai are nimic pentru mine e răspunsul ei final și punct.. Bineînțeles asta după 5 ani de promisiuni ca va fi bn ca nu mai joc certuri grave injurii și vorbe grele din partea mea, necrezand vreodată ca mi se va întâmpla asta... Vreau sa ma tratez sa merg la psiholog nu am pe nimeni simt nevoia sa vb cu cineva.. Ma pot trata!?? Îmi mai pot vreodată recâștiga soția pt ca mam trezit prea târziu și încă o iubesc..cum îmi pot vedea fetita ori de câte ori vreau?!!! Va rog cineva să-mi dea un sfat 2.3 câte poate
0
07-12-2018, ora 14:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau pentru situatia prin care treci Liviu. Cred ca iti e greu dar poate ca o sa reusesti sa-ti refaci viata dupa ce vei renunta la acest viciu. Un prim pas ar fi sa incepi un tratament combinat, nu doar psihoterapeutic, ci si medicamentos.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
08-12-2018, ora 15:23
kindheart
Nu este medic/terapeut
kindheart
Cel mai bun lucru este ca ai realizat.. in unele situații nu prea se întâmpla așa.. am ajuns la concluzia ca asta se poate trata doar cu psihoterapie, soția ar trebui sa înțeleagă cred gravitatea problemei și sa va sustina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: