Dependenta de benzodiazepine-cum ati scapat??

Am incercat sa reduc doza de una singura, dar anxietatea revenea si nu puteam fara el. Psihiatra mi l-a inlocuit cu xanax, dar am intrat in sevraj. Nu mai puteam sa mananc, sa dorm, aveam anxietate extrema, faceam atacuri de panica chiar si in casa, agitatie, nu mai vedeam bine, abia ma taram prin casa, eram distrusa. Doza de xanax pe care o luam era de 0, 25, extrem de mica, pe zi asta. Si nu stiu cum sa fac sa scap de benzo. Psihiatra vrea sa ma interneze in spital neaparat, a zis ca numai asa scap de benzo, dar eu nu cred ca e cea la buna solutie, Inca ceva, ea mi-a scos bromazepamul dintr-o data, fara sa reduca doza. Nu stiu daca se face asa, mai ales ca am o perioada mare ed cand iau, Si se mira cand a auzit ce probleme aveam de la lipsa bromazepamului. Eu nu as vrea internare, alta solutie nu este?
Cum as putea sa scap de aceasta bezodiazepina? Voi cum ati scapat ? Ca sigur ati luat si voi asa ceva.
Si inca ceva- bromazepamul luat pe perioade lungi afecteaza puterea de concentare si memoria??Ce altceva ar mai putea sa faca in organsim, in afara ca da dependenta?
Deci la mine e clar ca nu functioneaza chestia cu redusul dozei, dar nici cea cu inlocuirea. Ambele imi induc sevreajul, care e groaznic. Mai ramane varianta cu internatu in spital, dar acolo ce poate sa imi faca?? Nimica, sunt sigura. Cum naiba pot sa scap de bromazepam? Nu functioneaza nici o metoda la mine, vad. Trebuie sa-l iau toata viata??Sau sa trec prin sevraj, ca o alcoolista??? Va rog sa imi ziceti cum ati reusit voi sa scapati de benzodiazepine, care se stie ca dau dependenta. Neaparat se ajunge la sevraj??

Citeste te rog articolul intreg se gaseste aici http://ungureanucorneliu.wordpress.com/2012/11/19/automedicatia-cu-benzodiazepine/
Ti-am scris si pe privat.
Doamne ajuta!

În primul rând, aţi ales să confruntaţi simptomele cu ajutorul medicaţiei. Dacă nu aveţi o minte educată din punct de vedere psihologic, veţi trăi o stare de tensiune de fiecare dată când există probleme. Apoi, competenţa autopercepută în confruntarea simptomelor a scăzut fiindcă nu v-aţi mai simţit responsabilă de gestionarea simptomelor, decât prin medicaţie.
Personal vă pot oferi un protocol de intervenţie online, la nivel clinic, centrat atât pe simptomele de anxietate cât şi pe dependenţă.
Numai bine

Dv. am impresia ca doriti sa renuntati complet la bromazepam, fara internare si dupa ce ati renuntat sa fiti ca noua si fara nici o boala, ceea ce practic este imposibil.
In primul rand psihiatra v-a inlocuit 1, 5 mg Bromazepam cu o doza ne-echivalenta de xanax.
Deci cine sustinea organismul dupa ce ati renuntat brusc (eronat) de bromazepam. 0, 25 mg xanax ? Normal ca organismul s-a decompensat rapid.
Aceste simptome pe care dv. le-ati enumerat nu sunt neaparat de sevraj, cat ale bolii in sine (sindromul anxios depresiv de care presupun ca suferiti).
Dv. trebuie sa gasiti deci o medicatie care sa va compenseze eliminarea INTOTDEAUNA treptata a benzodiazepinei si tratamentul in sine al anxietatii.
Nu bromazepamul afecteaza puterea de concentrare si memoria, ci boala in sine (anxietatea/depresia). Luati Omega 3 zilnic si polenolecitina de la plafar, vedeti cum va simtiti.
Dv. ce ati facut de fapt ? Ati trecut peste indicatiile din prospect si ati incercat sa pacaliti natura. Regula era ca dupa 2-3 luni in care benzodiazepina nu a reparat ce trebuia reparat, sa o inlocuiti automat cu un antidepresiv (astea merg si pe anxietate si pe depresie simultan). Dv. nu ati facut decat sa mascati boala cu o benzo.
Daca inlocuiati la timp, adica dupa 2-3 luni benzo, si tratati simptomele cu ad minim 6 luni fara intrerupere, atunci aveati sanse ca boala sa remita. Cateva luni, un an, doi ani, forever, numai Dumnezeu poate stii.
Parerea mea umila e ca ce simtiti sunt simptome de agravare a bolii in sine mascata timp de 2 ani de efectele benzo si nu dependenta de benzo. 1, 5 mg nu e o doza mare. Instaurati un ad corespunzator, nu neaparat in spital, luati cantitatea cu care va simti bine (poate sa fie si cantitatea maxima; de ex pt Cipralex 20 mg) si treptat scadeti cate un sfert de bromazepam pe zi.
O sa fie bine, o sa vedeti !
Nu va mai panicati atat !
P.S.: Precis ati luat doza mica de Cipralex, 5 mg, 10 mg si nu ati mai avut rabdare sa cresteti doza la cat v-ar fi ajutat organismul dv.
Sanatate multa va doresc !
Cereti alt ad care sa va inlocuiasca Cipralexul si apoi treptat renuntati la cate un sfert de bromazepam pe luna.

Sunt dependenta si m-ar interesa varianta unei internari. Singura am incercat, dar nu am reusit, am cedat.
Multumesc.

Incercati la Obregia sau la Spitalul Sfantul Stelian.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 9OK de acord
- 8anxietate generalizata pe fond ciclotimic
- 6se poate scapa de anxietate?
- 3Cum reactioneaza inima mea la stres!
- 5Dependenta de picaturi nazale
- 6sotia mea sufera de anxietate, atacuri de panica.. recomandare psiholog bun in Galati
- 9anxietate? La inceput am crezut ca sunt ipohondra
- 4Decriptarea dependenţei de somnifere şi anxiolitice
- 4Tratament anxietate fobie
- 3Atacuri de panica, anxietate severa si frica de schizofrenie va rog...
- 6atac de panica si stari de anxietate de aproape un an
- 14Fobie sau ce?
- 6Despre anxiolitice
- 1Anxietate cancer gat
- 7Sufar de anxietate generalizata
- 5Sunt bolnav psihic? Sau ce am?
- 5Anxietate sau rau de miscare????
- 21Este necesara internarea la psihiatrie pentru tratarea atacurilor de panica?
- 5Anxietate generalizata ?
- 12Anxietate fara raspuns la tratament
Mai multe informații despre: Anxietatea dependenta de medicamente