Dependenta mea

15-01-2021
Syrina
Nu este medic/terapeut
Syrina
Buna seara!Mi a trebuit mult timp de gandire, daca sa mi fac sau nu publicz povestea.Am citit majoritatea postarilor si mai toti sunteti barbati.Eu sunt femeie o femeie dependenta de jocuri de noroc online.Povestea mea a inceput acum 4 ani de zile.In 4 ani am pierdut in jur de 2 miliarde lei vechi dintre care 6000 de euro in 3 zile, acum in aceasta luna.Am datorii foarte mari la diferite persoane si nu stiu daca o sa am puterea sa ma opresc.Oricum sunt cu un picior in groapa.Sunt in stare de orice pentru a face rost de bani pentru joc.Imi este scarba de mine, de ce fel de om am devenit din cauza acestor nenorocite de jocuri.Cred ca am luat o si putin razna.Nu mi gasesc linistea, pacea interioara.Am 2 fetite carora le am distrus viitorul.Daca nu as avea aceste datorii si as fi pe 0 poate m as opri, insa cum nu am bani pentru a le inapoia cu siguranta voi continua sa joc.De 3 zile nu am jucat sunt ca un leu intr o cusca.Probabil cei care sunt in situatia mea cunosc sentimentul.
25 comentarii
2
16-01-2021, ora 12:38
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Aveti probabil o tulburare de control al impulsului. Mergeti la un psihiatru si la un psiholog clinician pentru o evaluare complexa, cat mai urgent. Dupa ce incepeti tratamentul psihiatric, mergeti si la un psihoterapeut cu experienta in adictii/dependente. Aveti 2 copii pentru siguranta si viitorul carora sa luptati. Dar si pentru dumneavoastra. Nevoia asta de a juca, a venit din ceva ce poate fi investigat. Exista solutii, de ce sa va pierdeti in aceasta lume obscura a dependentei?
0
16-01-2021, ora 16:52
Syrina
Nu este medic/terapeut
Syrina
Va multumesc pentru raspuns, nu stiu ce m ar ajuta acum?Maine trebuie sa inapoiez o parte din bani iar eu nu am nici un leu.Stau intr un colt al camerei cu telefonul in mana si nu ma misc de aici.Sunt inerta, nu simt nimic, nu aud nimic.Nu stiu ce m ar putea scoate din starea asta.Sunt disperata, fara solutii.
0
10-02-2021, ora 09:30
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca e dificila situatia prin cacre treci Syrina insa nu e fara iesire. E nevoie insa sa iti aduni fortele si sa actionezi, pentru tine si copiii tai. Sper ca ai reusit sa ajungi la medic si mai apoi sa programezi o intalnire cu un psihoterapeut ce te poate ajuta.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
11-03-2021, ora 20:50
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Trebuie sa te duci sa faci terapie la un psiholog si se poate rezolva, nu sta asa ca nu se rezolva problema de la sine.
Te duci si la medic psihiatru sa zici ce starile tale, iar psihologul sa rezolve partea cu dependenta.

Doamna Stoian, nevoia de a juca poate fi pur si simplu, nu trebuie sa aiba o anume cauza, asa cum simtim nevoia de a viziona un film, ne place pur si simplu, sau cum simtim nevoie sa ne ducem la strand. Poate veni si din dorinta de a castiga bani multi usor.
Pierderea in lumea obscura a dependentei se poate face si din prostie dar si din nestiinta ca duce la ceva rau.
0
11-03-2021, ora 21:26
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Costy: evident ca a juca produce placere, dar activitatile recreative mentionate de tine nu sunt comparabile cu cele care produc dependente. Da, psihicul e guvernat de principiul placerii si e lenes, cauta sa nu depuna efort, sa isi economisească energia. De aia dependențele se lipesc usor, iar cei care au creat cazinourile, drogurile, etc, stiu foarte bine asta. A compara niste activitati nocive cu cele fara efecte nocive, mi se pare eronat. Nu sunt deloc la fel.
2
12-03-2021, ora 00:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai tot ce e placut da oarecare o dependenta mai mult sau mai putin, mereu vrei iar si din nou sa repeti acel lucru placut, ca e vizionare de filme, sau ca e o inghetata ori un joc pe calculator.
La jocurile de noroc e o dependenta foarte periculoasa si ceva mai intensa, insa principiul e acelasi zic eu, faptul ca e periculoasa sau nu dependenta, nu vad ca ar face diferenta in mecanismul psihicului. Lui ii place ca, castiga banul rapid si mult in cazul jocurilor, sau ca se simte bine ca vede un film, sau ca discut cu cineva, ori ca mananc ceva bun sau ma duc la piscina si innot ca-mi place. Creierul vede treaba la fel ca si mecanism.

Ideea este ca trebuie sa ne indepartam de dependentele negative, atata tot, iar la ea terapia e singura solutie.
Dar ma mir cum de nu s-a dus pana acum la psiholog, de ce abia acuma s-a trezit cum s-ar zice !? Ca stia ca nu e bine ce face clar, constientiza asta.
Eu stiu ca, cand ceva nu e ok cu mine si stiu asta, ma duc din pripa la medic sau psiholog sa rezolv, nu stau asa desi imi dau seama ca nu e bine ce fac, pana se agraveaza treaba !
2
17-03-2021, ora 23:04
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Buna seara Syrina,
Cum vad eu treaba. Vad doua directiie pricipale de actiune:

1. BLOCAREA intregului internet La aparatura la care aveti acces, mai putin cateva siteuri care sa le pute-ti viziona. V-as fi recomandat K9Webprotect dar din nefericire nu mai poate fi descarcat, cei care il folosesc pot in continuare dar nu mai poate fi descarcat. Deci mai putin cateva siteuri utile restul blocate, defapt exista optiune doar cele care le treceti ca permise, sa poata fi deschise, iar parola programului la sot sau daca nu aveti(nu ziceti nimic de el si parerea lui de situatie) la unul din parinti. Trebuie sa va ganditi serios ca trebuie sa le asigurati un viitor celor doua fetite. Eventual mai gasiti un servici sambata sau dupa mesele.
Deci blocarea extrem de importanta, nu va amagiti ca veti putea recupera sumele tot pe calea asta, va veti afunda si mai rau.

2. E extrem de util sa va spovediti la un preot, daca e posibil si sa va impartasiti si sa faceti canonul dat. Cititi din recomandarile preotului, treptat veti intelege ce e pacatul si cum putem sa ne ranim pe noi sau pe altii.
Dumnezeu sa va ajute!
0
21-03-2021, ora 22:13
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
De ce sa blocheze site-uri ?! Ideea e sa nu blocheze si sa nu vrea asta sa mai joace, altfel nu merge.
Atat timp cat dependenta exista, nu va vrea sa le blocheze, ca va simti fara sa vrea, sa joace.

Ce sa caute la popa ? Ce sa-i faca ala ? Ni s-a spovedit noua. Ea stie ca e pacat ce face, nu e nevoie sa-i zica popa ca sa inteleaga, dar nu se poate abtine.
La psiholog e singura sansa, doar asa unii au rezolvat, altfel e posibil sa ajunga pe strazi.
Dupa ce scapa, de la sine nu va mai intra pe acele site-uri.

Asta e.
0
23-03-2021, ora 21:41
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Costy oare ti-ai pus viata asa in randuiala ca sa fie un exemplu, ca sa dai sfaturi si la altii? Esti un model de urmat?...

Este un psiholog american Shawn Achor, el a spus asa o metoda de a scapa de obiceiuri rele. CRESTEREA ENERGIEI DE ACTIVARE ptr a face un lucru, care nu vrei sa il mai faci. In cazul dansei chiar mai mult, efectiv blocat Internetul ptr ca este o problema de stabilitate a familiei. Esti parinte sa stii ce este aceasta responsabilitate??? Cand in loc sa pui mancare pe masa pui siteuri de pariuri.
Ca parinte trebuie sa oferi echilibru, stabilitate, adapost, haine, imbracaminte etc.
P.S. Se pot lasa multe site-uri utile in continuare sa poata fi accesate.
1
25-03-2021, ora 20:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu are legatura ca as fi model sau nu.
Si in afara de solutia de a face terapie nu are, si multi psihologi asa i-ar zice. Am vb si cu doamna psiholog la care ma duceam eu si la fel a zis, am vb de cazul el. Daca nu poate singura, fara terapia va ajunge pe strazi, scurt si fara alte amagiri.
Ca daca putea singura nu se mai ajungea sa puna intrebarea aici, se pare ca nu poate, nu trebuia sa-i zici tu sa blocheze netu.

Lasa tu energia energiilor, ca fata nu poate ce zici tu. Nenea Shawn tot la terapie ar invita-o, iti zic eu.
Netu nu il va bloca ptr ca vointa ii este afectata de dependenta, deci nu va vrea sa faca asta orice ai zice tu.
Si oricum asta nu o va ajuta sa scape.

Pe cand la psiholog stiind ca are mari sanse sa scape, poate o sa vrea sa faca asta.
0
25-03-2021, ora 21:37
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Are si inca foarte mult, ca daca ti-ai conduce masina "frumos" si ai distruge-o intr-un stalp, nimeni nu ar avea incredere sa iti lase masina pe mana sa io conduci. Nu te baga unde nu te stii.
0
28-03-2021, ora 20:45
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Stiu f bine, am experienta in din astea de cam 10 ani de zile, deci in general nu vorbesc daca nu stiu.
Fara psiholog nu scapa. Si dovada sti care e ? Ca nu va pune in aplicare ce zici. Adica metoda ta nu e buna.
Dar ce zic eu e posibil sa aplice gandind ca poate scapa prin aceasta metoda, mai ales ca si medicii ar zice la fel !
Multe dependente se rezolva la tarapie. Deci nu e doar opinia mea.

Daca putea singura, o facea de mult. Sunt si cei ce pot singuri, dar aia nu mai ajungi sa ii cunosti aici, ca nu vor mai cere ajutor.

Am fost si eu la psiholog multi ani, era in spital, am vazut si eu n pacienti, imprietenindu-ma cu psihologul, ma mai lasa sa stau in cabinet cand veneau altii, si ma prezenta ca student in practica, ca sa nu fie probleme sa zica pacientii ceva, il intrebam ce cazuri avea, a avut n cazuri de alcoolici, drogati, dependenti de jocuri de noroc (din astia mai putini ce-i drept), si multi s-au indreptat, am vazut dosare, tratamente, scheme de tratament, diagnostice.
Asa ca..eu zic din vazute, tu din citite, ca a zis nu stiu cine ca e asa si pe dincolo, desi multi colegi de ai lui il contrazic. A lucrat in ultimul timp la sectia de alcoolici si drogati psihologul, in mod normal nu avea voie in spital sa primeasca pacienti din afara, dar m-a trims un neurolog acolo si asta a fost.
Acuma a iesit la pensie ds saptamanal ne intalnim cu inca un fost pacient, si stam de vorba, mergem la o terasa. Acuma mai lucreaza la particulari pe langa pensie.
1
29-03-2021, ora 21:49
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Avand in vedere parerea ta despre preoti prea multe nu avem a ne spune. Adresarea cu popa este batjocoritoare si lipsita de respect.

Ca ai frunzarit nu stiu ce dosare, tratamente etc, nu pun mare pret pe asta. Mai mult nu pun pret nici pe psihologi care nu au un puternic crez crestin.
Despre mine pot spune ca nu numai am citit pe Viktor Frankl, mai multe lucrari, ci efectiv unele chestii le-am trait. La fel din Psihologia ortodoxa am incercat sa le traiesc. Sa indrumi pe altii e un lucru dificil mai ales in vremurile de azi.

Nu mai continui, daca Syrina va avea ceva de zis, poate ca voi mai spune ceva. Vreau sa ajut, dar doar pe omul care lupta, asa cum poate.
0
30-03-2021, ora 21:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai cu popenia e corect ce zic, asta e, sunt full de merzane si bani pe spatele prostilor. Desi se zice ca bogatu nu intra in imparatia cerurilor cum nu intra elefantu prin urechile acului, toata biserica, popenia e putred de bogata, ia spaga la pomeni, inmormantari, etc, deci normal ca am pe cine jigni. Pe langa ca e o iluzie totul.
Adica cum ?! Ei nu vor in imparatia cerurilor ? Ce dracu, nu vezi ca e contradictie ?

Pana la popii tai, fata ar ajunge pe strazi si copiii ei, hai sa fim seriosi, daca crezi in acel dumnezeu, crezi fara biserica, popi, protopopi, papi, etc, deci nu e nevoie de o armata de smecheri, hoti care sug bani de la buget moca de pomana.

Nu a mai raspuns ca a aplicat deja ce a zis doamna Psiholog Stoian, adica ce am zis si eu de fapt, asa ca..aia e. Si deci e pe calea buna. Ai vazut ca i-a multumit ptr raspuns, si dupa aia n-a mai zis nimic.

Dar eu iti zic tie ce iti zic acuma, nu ei, ca ei i-am zis ce am avut de zis, si nu va mai veni aici ca nu mai are de ce.

Nu e greu sa indrumi pe altii, daca stii despre ce e vorba, poti sa indrumi un om pe drumul cel bun.
1
09-04-2021, ora 14:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Syrina

Aceste jocuri sunt facute sa castige in permanenta cei care le organizeaza si sa distruga destinele oamenilor.
Puneti ratiunea sa primeze in fata instinctului si nu va mai apropiati de asa ceva. Va mintiti singura ca veti paria in continuare si veti acoperi datoriile. Ele vor creste si presiunea asupra psihicului dv. va fi si mai mare.
Mergeti la psihiatru, psiholog si spovediti-va lunar la un parinte bun, ca toate aceste persoane la care apelati sa conlucreze pentru a va sustine si a va ajuta iar harul lui Dumnezeu sa va intareasca si sa va calauzeasca pe drumul cel bun. Fara Dumnezeu nimic nu e cu putinta. E o etapa din viata dv. in care trebuie sa cereti ajutor si sustinere din toate partile posibile.
0
09-04-2021, ora 14:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
ForumSemne si simptomePsihice

Jocuri de noroc, sunt distrus.

16-12-2018Vladimir90

Povestea ultimei perioade negre din viata mea!

Am inceput sa joc iar la tot ce este naucitor si grav in aceasta viata, jocurile de noroc.
Dupa cateva pierderi mai mici s-a adubat in data de 4 septembrie aproximativ 150000€. Bani luati, imprumutati, de la alte persoane.
Bani proprii in viata asta nu au existat niciodata!
In seara de 4 septembrie am castigat 400 000 lei. Aproape terninam cu o parte din datorii, dar am mai jucat incat sa termin cu toate, asa fiindu-mi gandul. Am ajuns la suma de 700 000 lei pe 12 septembrie. Dupa aceast val de castiguri, am zis ca hai sa fac bani si de casa, masina, confort.
In ziua de 13 septembrie am pierdut 450000lei. De aici a inceput declinul meu.
Pana pe 16 decembrie 2018 am pierdut si am datorii in valoare de 1 900 000 lei. O suma greu de pronuntat, atata timp cat pot castiga 4000, 5000 lei pe luna muncind.
Mi ar trebui 380 luni, 32 ani sa pot achita toate datoriile lucrand si avand un salariu de genul.
M-am angajat acu, prea tarziu incat nici nu ma pot bucura de acest serviciu pe care mi l-am dorit f mult.
Din aceasta experienta am invatat ca sunt raspunzator pentru faptele mele si cand ranesti pe cineva incat ii provoci suferinta, vei fi linsat si vei trai cu o frica zi de zi.
Nu stiu ce as putea face sa pot trece peste asta??? Ma puteti sfatui ? Recunosc sunt intr-o situatie si o presiune maxima de la zeci de persoane. In 2, 3 zile am de achitat 1, 2 milioane lei. Ce as mai putea face????
Incep in a spune ca, viata e frumoasa atata timp cat ai grija de ea, sa nu faci rau si in acelasi timp sa nu ai vicii incat sa iti distruga tot viitorul. Sunt la cumpana intre viata si moarte, scriu aceste randuri, ca in caz de reusesc sa trec, putin probabil... sa pot sa ma imbarbatesc si sa pot trece pe viitor peste alte obstacole, in care soarta ni le poate pune in viata.
Am o familie frumoasa cu parinti iubitori, muncitori care au facut tot posibilul in a ma scoate din toate, in a ma salva de la lucrurile rele pe care le-am facut. Am ajuns in 3 luni incat nu pot nici macar sa mai sper ca o sa mai ies din ce am intrat. Mintea mea proasta si-a batut joc de orice, de oricine. Am avut parte de dragostea si iubirea sincera a prietenei mele, pe care o iubesc si as dori sa ma casatoresc cu ea. Nu am putut sa o fac fericita nici pe ea din cauza problemelor pe care mi le-am cauzat.
Sunt un timp muncitor, dar acest viciu m-a rapus din orice. Nu mai pot trece nici daca m-ar intelege toti sa le dau banii in transe. E o suma enorma, nu poate nimeni sa ma ajute. Scapare din aceasta situatie, numai exista. Imi este frica chiar daca eu nu as mai fi, persoanele apropiate si dragi mie sa nu plateasca pentru greselile mele. Normal si fieresc nu au de ce. Eu le am facut. Ceei ce mi-au dat, m-au ajutat au facut-o cu interese.
Toate aceste au pornit de la blestematii astia de bani, cu care ne confruntam si ne luptam sa ii inmultim. Fericiti sunt aceea care au liniste, care traiesc in armonie si iubire !
Viata nu consta in bani, avere, masini !!!
Viata consta in liniste si iubire de aproape, convetuire, multumiti sufletesti nu trupesti si materiale.
Am ajuns in punctul incat imi regret si ultimul leu bagat la jocurile de noroc, dar efectiv nu mai am ce face ! E o suma mult prea mare incat sa mai pot ramane printre voi, oameni frumosi si binecuvantati. Am avut nefericire sa ma apuc de acest cumplit si devastator masacru, sa ma autodistrug usor, inca de la o varsta frageda. Poate pe viitor aceste porcarii care sunt facute si permise de stat sa fie interzise si sa nu mai sufere si alti tineri cum am suferit eu. In adancul sufletului meu regret tot rau facut tuturor oamenilor, dar ce folos mai are, cand ei vor munci, se vor stresa poate mult timp din cauza mea. Am distrus prietenii, rudenii, familii. Sunt un diavol in adevaratul sens al cuvantului. Merit ceea ce mi s a intamplat dar consider, in tara asta, pentru viitorul tinerilor ca mine, sa se interzica orice joc de noroc !!!!!
Va rog pe toti ce veti citi acest mesaj sa aveti grija si sa ii sfatuiti pe toti aflati in aceasta situatie, precum am fost eu !
Imi este foarte greu sa vorbesc la trecut de mine, cand ma gandesc ca in curand poate viata ce mi-a dat-o Dumnezeu, mi-am distrus-o si am decis sa mi-o i-au eu singur ! Regret ca nu am dus crucea pana la final, dar efectiv nu am mai avut cum. Am presiuni din toate partile, unele mai mari, unele mai mici. De la persoane care i-am dezamagit, i-am mintit ! Aceste lucruri le-am facut fiind influentat de situatia creata, in speranta ca recuperez ce am pierdut.
Boala aceasta, acest viciu mi-a afectat mult psihicul, incat a cedat. E cea mai grea boala, ce nu poate fi tratata orice ar spune toti specialistii. Te doboara, pana ajungi sa stai cu cutite, pistoale, sfori langa tine si sa nu stii ce ar fi mai usor de utilizat, dar cu acelasi gand te gandesti ca daca faci asta, ce se v-a intampla cu persoanele dragi, ce se v-a intampla cu familia ta ?! Vor suferi, vor fi blamati de lume ca ei sunt vinovati !
Nu, nu sunt ei vinovati deloc. Am avut o educatie buna, dar datorita sistemului si a caracterului meu, am ascuns tot, am mintit despre toate !
Am dus multa lume cu “zaharelul” in speranta ca se v-a rezolva. Scriu aceste randuri si tot sper ca poate v-a exista o scapare. Am fost dispus tot timpul sa scot acest viciu, dupa ce termin cu datoriile, dar uite ca nu am putut. Efectiv in 28 ani de viata, am creat numai probleme.
Va rog, celor care v-am adus suferinta prin faptele mele, sa intelegeti ca de iertat nu merit sa fiu iertat tot ce am facut, dar absolut tot, am fost impins de acest gand ca poate o sa ies odata si odata definitiv !
Am ajuns incat in ultimele zile, ma gandesc doar la propria inmormantare. As dori sa fiu inmormantat normal, deoarece, ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat unei probleme majore, la nivel national. Poate prin moartea mea vor intelege multi oameni ce sunt sau vor fi in parlament sa interzica sau macar sa limiteze aceste jocuri de noroc, ce sunt la tot coltul in tara asta.
Oameni buni, frumosi, pretuiti darul cel mai de pret : VIATA !
1
09-04-2021, ora 22:54
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu poate sa aiba ratiune, dependenta de jocuri e boala, trebuie tratata de psihiatru sau psiholog, ce zici tu e o teorie spusa de cineva din afara situatiei care nu intelege care e treaba.
2
04-11-2021, ora 23:48
jurjeradoi
Nu este medic/terapeut
jurjeradoi
Costy2008.
Cam răuc comentăriul legat de preot si spovedanie. Incearca sa te gândești ca este posibil ca tu sa nu fi înțeles pe deplin ce presupune spovedania si împărtășania. Doar nu or fi si bunicii, strămoșii ori pustnicii noștrii nebuni, împreună cu Nicolae Steinhart, Dumitru Staniloaie, Serafim de Sarov ori alții. Este o soluție care merge si impreuna cu terapia medicala. Ele nu se bat cap in cap decat pentru cel care refuza irefutabil tainele acestora.
0
05-11-2021, ora 20:44
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai sunt nebuni, ca cine e baiat destept stie ca religia e o minciuna facuta de bogati ca sa manipuleze fraierii ca noi. Bunicii si stramosii ce aveau ? Erau tarani simpli, credeau orice, nu aveau carte. Si oamenii bisericii stiu smecheria, de aia-s putrezi de bogati, stai tu linistit, unii dar mai putini chiar cred, dar mai multi nu.

Si e logic de unde vine asta, acum 3000 ani cand erau triburile alea, sefii de trib vroiau sa-si dea puterea mai departe copiiilor, si ptr asta ca sa te asculte lumea trebuia sa te legi de zei, de divinitate, sa zici ca divinitatea i-a pus acolo, si atunci lumea asculta zeci de ani de regi sau ce mai erau, cam asa a inceput.
Si acuma religia sustine puterea, fara religie nu ai puterea, ca de ex acuma daca popii zic ca johanis e pacatos, nu va mai fi votat de multi, deci si acuma se poarta smecheria asta.

Asa ca stiu ce zic, trebe sa judeci dupa fapte, nu dupa auzite, citite si altele, si iti iese clar adevarul. Pe langa ca nimeni nu te ajuta cu nimic, divinitate sau altele, daca ai ceva incurabil, ai pus-o, mori cu zile.
Dar oamenii cum cred in dinvinitati ca asa e natura lor, ei s-au folosit de asta ca sa-i manipuleze.
Asta e.

Solutia lui e la terapeut, doar asa scapa de dependenta, nu cu alte iluzii inutile.
0
07-03-2022, ora 19:02
Anna S
Nu este medic/terapeut
Anna S
Offf, parca ma vad pe mine acum câțiva ani.. Îți înțeleg neliniștea și zbuciumul sufletesc
pt ca am fost dependenta de jocuri de noroc. Poți renunta doar dacă îți iei adio de la banii pierduți, sa nu crezi că-i vei recupera vreodată... asa gândește orice dependent de jocuri, joaca sa recupereze banii pierduți dar din păcate se afunda mai mult în datorii, pt ca bani personali nu mai are de mult...
Psihologul te poate ajuta dar îți trebuie și voința. Eu am reușit găsindu-mi un hobby care sa îmi distragă atenția și din care am început să câștig bani... poți lucra ceva handmade, croitorie, gablonturi, pictează... Orice care sa te facă sa nu te mai gândești la a juca! Este greu dar nu imposibil, vei vedea...
0
09-04-2022, ora 21:45
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Matematic, statistic, șansele sunt foarte mici ca cineva să se îmbogățească din jocuri de noroc. E o goană după ILUZII.

Deci primul lucru e să nu mai jucați deloc. Poate aveți și alte dependențe. De multe ori, cei cu dependențe multiple sunt derutați prin aceea că în mintea respectivei / lui aceste dependențe par a se "justifica" una pe alta.

Dependențele niciodată nu slăbesc dacă se continuă practicarea activităților respective, ci se amplifică.

Căutați să citiți, să vă informați online despre psihologia dependențelor. Un psiholog sau psihiatru plătit nu vă poate spune așa mult cât vă pot spune diversele site-uri specializate sau enciclopedice.

Wikipedia sau Youtube sunt două locuri unde puteți începe, aici găsiți o grămadă de materiale în format accesibil, atât în engleză cât și română, de unde puteți avea acces la terminologia ramurii din psihologie care se ocupă cu așa ceva, iar pe baza terminologiei, puteți face căutări ulterioare mai avansate, pe site-uri mai specializate.
1
10-04-2022, ora 00:20
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu poate sa nu mai joace, are o puternica dependenta, fara psiholog nu scapa sub nici o forma. Mai repede sa se duca la psihoterapie, altfel e jale oricat s-ar documenta.
1
11-04-2022, ora 11:08
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Psihologul are interes să o aibă de client cât mai mult, s-ar putea să nu fie sincer în recomandăîrile lui.
1
11-04-2022, ora 22:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Asa e, psihologu are interes de multe ori sa ia banii si atat, dar unii rezolva problema.
0
18-12-2022, ora 05:31
Stopjoc
Nu este medic/terapeut
Stopjoc
Jocuri de noroc te fac dependent și iti distrug viata. Sunt dependent, am jucat 20 de ani, de 2 ani nu am mai jucat si sunt in recuperare, am reușit cu ajutorul comunității ----------* din România, care funcționează după modelul Gamblers Anonymous, un program care a salvat milioane de vieti in intreaga lume.Recomand tuturor celor care nu se pot opri singuri să caute pe net comunitatea pentru a înțelege cu ce se confruntă. Dacă vei continua sa joci datoriile vor creste nu vor scădea. De la jocuri de noroc nu vei reuși sa plătești nici o datorie. Aveam 40000 de lei datorie și mi se parea ca daca o sa joc o sa câștig și o sa plătesc. În 3 ani lucrurile s-au înrăutățit, datoriile au crescut de 10 ori, mai am de plătit de acum încă 7 ani aproape tot salariul pe datorii, dar măcar am învățat o lecție importanta - jocurile de noroc sunt pentru distracție, nimeni nu s-a îmbogățit de la ele!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: