depresia e din cauza hipotiroidei???

07-05-2011
andreea.mirela
Nu este medic/terapeut
andreea.mirela
eu am nascut acum 4 luni si acum o luna m-au diagnosticat cu hipotiroidie cronica, mi-am facut toate analizele necesare si mi-au iesit niste valori cu mult peste cele normale.tsh mi-a iesit 94 iar valoarea maxima este de 4, 68 iar celalate de ordinul miilor 3000si un pic.si eu m-am simtit ok in timpul sarcinii iar acum o luna am simtit un nod in gat.am fost la medicul de fam si mi-a zis sa merg la endocrinolog sa vedem exact ce e acolo..baietelul meu nu are nimic si ma rog sa nu aiba nimic nici pe viitor.mama mea a avut hipertiroidie si mi-a zis medicul acum ca daca am in fam persoane cu probleme automat trebuia sa fac inainte de sarcina sau in timpul acesteia ceva analize, dar nu am stiut:(((((((... am intrat si intr-o depresie din cauza asta si caut un medic psiholog bun(de preferat sa aiba cabinetul prin sec 3 bucuresti ), daca ma puteti ajuta, multumesc frumos si sanatae multa la toata lumea.
2 comentarii
0
08-05-2011, ora 11:37
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna ziua,
La nastere i se face un test copilului care poate diagnostica o posibila hipotiroidie; daca baietelul e sanatos in prezent, e ok, nu trebuie sa va faceti alte griji. Daca va avea o afectiune de tiroida la maturitate, ea nu va constitui o problema, este dificil doar atunci cand boala e congenitala si se manifesta in copilarie, atunci ea poate afecta dezvoltarea nervoasa a copilului. Dar repet, daca analizele copilului sunt normale si are o cantitate normala de hormoni, nu aveti motive de ingrijorare.O vizita la endocrinolog cu copilul e suficienta sa va lamureasca.
Orice femeie in primele luni dupa nastere poate suferi o oarecare depresie; cu atat mai mult daca aveti hipotiroidie, sunt sanse mai mari sa faceti aceasta depresie.
Insa daca ceea ce dvs numiti depresie e mai mult o stare de neliniste datorata faptului ca, copilasul ar avea probleme de sanatate si datorata si oboselii acumulate la orice mamica dupa nastere, atunci nu e cazul sa va faceti griji. O oarecare stare de nervozitate si plans sunt normale in primele luni dupa nastere. E suficient sa apelati la familie/prieteni sa va ajute in ingrijirea copilului si in treburile casei, sa va odihniti mai mult si sa va relaxati si atunci simptomele dispar de la sine.
Daca insa aveti insomnii frecvente, nu mai aveti chef sa va faceti treburile zilnice sau sa va ocupati de copil, stati in pat si sunteti cuprinsa de ganduri negre, atunci e bine sa consultati un psiholog sau chiar un psihiatru.
0
08-05-2011, ora 14:51
andreea.mirela
Nu este medic/terapeut
andreea.mirela
multumesc mult pentru raspuns.
iar in legatura cu depresia mea...e si o stare de neliniste, plus ca stam singuri in bucuresti, fam si prietenii nu sunt aici, sunt si obosita... dar cateodata am niste ganduri negre care ma sperie f rau. in rest sunt ok, in afara de aceste ganduri nu am nimic.nu plang, treburile casei le fac normal, copilul e f bine ingrijit...nu stiu ce sa mai zic...:(((((, cert e ca abaia astept sa merg la un psiholog sa ma ajute sa scap de aceste ganduri si sa redevin cine eram inainte. uof..
Adaugă un comentariu / răspuns