Depresia majoră

04-01-2019
Culica
Nu este medic/terapeut
Culica
Ma numesc Stoiculescu Dumitru, sufăr de depresie majoră din anul 2012, iau duloxetina de 60, rivotril de 05 si olanzapina de 05...câte una seara.Rivotrilul si olanzapina le iau mai rar..10 pastile pe luna din fiecare.Dar duloxetina o iau zilnic, fără acest medicament nu pot trăi.O singură zi dacă nu iau această pastilă îmi e foarte rau, am stări foarte mari de amețeală si stări de vomă, gânduri de suicid.Ce pot să fac să nu mai depind de aceste medicamente, să fiu mai vesel si cu poftă de viață și să fac to ce mi-am propus.Va multumesc.
3 comentarii
0
05-01-2019, ora 01:18
Dr. Delia Mihalache
Psihiatrie, BRASOV
Dr. Delia Mihalache
Sa inteleg ca motivul pt care incercati sa renuntati la medicamente este pt ca va simtiti bine si ati dori sa renuntati la ele? Daca acesta este raspunsul, motivul pt care va simtiti rau cand nu le mai luati este pt ca organismul s.a obisnuit cu aceste substante care, intrerupte brusc, creeaza sindromul de discontinuare : greturi, varsaturi, ameteli, vertij, anxietate, ideatie suicidara, etc. Va rog sa va sfatuiti cu medicul dumneavoastra pt a va informa cum se intrerupe treptat acest tratament. Daca insa, motivul pt care doriti sa le intrerupeti este pt ca oricum nu va fac bine ( ceea ce ar fi de asteptat daca faceti acest teatament din 2012- organismul are tendinta sa se obisnyiasca cu o substanta pana la punctul in care aceasta nu mai are nici un efect) atunci cel mai bine ar fi sa va adresati medicului prescriptor pt a va schimba schema de tratament. Chiar si in acest caz, tratamentul pe care il urmati acum se va intrerupe treptat, asa cum va va recomanda medicul.
0
05-01-2019, ora 13:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Rugati medicul sa va schimbe tratamentul daca cu acesta va simtiti trist si fara pofta de viata.
Exista peste 20 de antidepresive de unde poate alege.
0
05-01-2019, ora 16:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice schimbare de dispoziție discutați-o cu medicul dvs., singurul în măsură să vă schimbe schema de tratament. Nu aveți voie să-l întrerupeți singur, pentru că v-ați face mai mult rău decât bine. Rezultate bune se obțin combinând medicația cu psihoterapia, pentru că aveți nevoie să dobândiți competențe în a gestiona situațiile întâlnite în așa fel încât să nu vă mai facă rău, să vă modificați modul de gândire și percepție vizavi de acestea, pentru că nu situațiile întâlnite ne cauzează depresia, ci modul de interpretare a acestora.
Medicația rezolvă problema pe moment, pe când psihoterapia depistează cauzele care o provoacă și vă ajută să le eliminați.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: