Depresia-un cosmar

17-11-2009
marinasandu2003
Nu este medic/terapeut
marinasandu2003
Este foarte greu sa suferi de depresie; eu am depresie de ceva ani; netratata; de curand insa s-a agravat; am schimbat multe joburi si multe relatii; in general baietii cand aud ca sunt depresiva incearca sa profite de mine; tatal meu ma sprijina si ma intelege pentru ca si el are aceeasi boala; ceilalti membri ai familie insa imi spuneau la inceput ca ma prefac si mama a iincercat sa ma dea afara din casa pentru ca nu muncesc; cu greu au inteles ca sunt bolnava; cred ca conteaza foarte mult sprijinul familiei in tratarea acestei boli; momentan fac tratament cu valdoxan; nu cred ca ma voi face bine; am citit ca aceasta boala poate dura multi ani; nici macar nu sunt vinovata de aceasta boala;
Cel mai grav mi se pare cum reactioneaza oamenii; nu prea vor sa auda de bolnavi psihici; tendinta este de a-i inlatura.
11 comentarii
0
17-11-2009, ora 14:05
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Ai dreptate, este o boala greu de indurat de cei din jur, daramite de pacient.Culmea ironiei (sau nu) este ca cei sanatosi, cei ce nu au avut niciodata un episod depresiv, nu au cum sa ne inteleaga. Nu prea-mi vine sa-i condamn...Nu poti cere unuia empatie asupra unui lucru pe care nu il poate intelege, pe care nu l-a experimentat niciodata pe propria-i piele. Depresia este o conditie severa in care nivelul energetic e zero, este o stare pe care un sanatos nu o poate intelege decat partial...sau deloc.Nu are cum sa inteleaga ca "mobilizarea" este peste puterile tale cand esti in depresie.
Mai bine ar fi sa spui numai celor apropiati de afectiunea ta. Mentalitatea romanilor este aceea de a pune etichete celor ca noi si a ne exclude. Asta e, mergem mai departe.Da, avem nevoie de sprijinul familiei pt ca fara el va fi mult mai greu de luptat cu o boala ca asta.
Depresia daca este recurenta, poate dura toata viata, deci se impune tratament toata viata.Nu te speria, este mai bine decat sa ajungem la ganduri de sinucidere sau chiar sa trecem la fapte in lipsa tratamentului.Eu vad tratamentul ca pe o sansa la viata, la o viata aproape normala.Spun aproape pt ca si sub tratament sunt suisuri si coborasuri, din moment ce nu se vindeca. Important este ca medicul curant sa-ti gaseasca o schema de tratament care sa te puna pe picioare si sa te mentina pe linia de plutire.
0
17-11-2009, ora 15:18
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Si eu sint deprimat de vreo... 11 ani. Acum 2 ani am inceput un "tratament" cu Cipralex. La inceput si-a facut efectul, parca mai imi crescuse "nivelul energetic"... dar depresia a fost mai puternica si l-a invins.
Eu cred ca antidepresivele nu trateaza nimic. Depresia nu e o boala ca toate celelalte... de ficat, inima, rinichi, etc. Cum spunea si anaid09 mai sus, depresia inseamna "nivelul energetic zero". Deci fizic nu e nimic in neregula. Depresia asta nu apare asa din senin, este un efect al unei cauze. Nu poti sa fii deprimat si sa-ti mearga totul bine.Trebuie sa se fi intimplat ceva ca sa fii deprimat.
Eu vad lucrurile in felul urmator. De exemplu : iti pierzi locul de munca... cazi in depresie... enerigia scade... simti ca nu mai poti sa faci nimic. In cazul asta te duci la doctor, iti da niste antidepresive si te simti mai bine. DAR ! In timpul asta tu trebuie sa rezolvi problema care a produs depresia ! Deci antidepresivele nu trateaza "boala", doar te ajuta sa ti-o tratezi singur (indepartind cauza).
Bun. Dar ce te faci atunci cind problema nu poate fi rezolvata ?... caz in care ma aflu si eu :(
0
17-11-2009, ora 15:38
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Depresia nu cred ca a fost mai puternica si "l-a invins" pe cipralex. Poate nu ai luat medicamentul care sa ti faca tie bine sau dozajul a fost prea mic, ar fi multe cauze.
Antidepresivele nu vindeca, dar trateaza depresia, adica o tin sub control. Poate tu ai avut recadere si atunci trebuia sa mergi din nou la medic sa-ti prescrie o alta doza sau un alt antidepresiv. Da, depresia este cauza dezechilibrului chimic al neurotransmitatorilor.Ce anume cauzeaza acel dezechilibru? specialistii spun ca pot fi implicati mai multi factori: genetici, factorii de mediu (stres, evenimente de viata majore ca moartea cuiva drag, pierderea serviciului etc), o copilarie nefericita, abuzuri in copilarie, abuz de substante ca alcool, alte droguri, pe un fond psihic predispus la o boala etc.
Sa inteleg ca ai renuntat la tratament? Ai discutat cu medicul si a fost de acord sa renunti la tratament?! :-o
Psihoterapia ajuta- alaturi de medicatie- altfel e frectie la picior de lemn.Daca iti permiti, mergi si la psihoterapie la un terapeut foarte bun (nu prea sunt la noi in tara, dar poate ai noroc), ca sa inlaturi acel pattern de gandire negativa ce ajuta mult depresia sa se instaleze si sa-ti faca viata un iad. Insa dezechilibrul chimic de la nivelul creierului NU se trateaza decat cu antidepresive. Se mentine un anumit nivel care-ti permite sa fii functional.
Fara antidepresiv, m-as intoarce la stadiul de leguma sau la regnul animal.Prefer medicatia.
0
17-11-2009, ora 16:15
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
N-am renuntat complet dar sint in curs de renuntare. Scad treptat doza, ca asa am auzit ca nu trebuie intrerupt brusc. Nu prea am cu ce doctor sa discut. La noi in oras exista doar 1 singur psihiatru (nu avem psihologi, terapeuti... sau ce mai exista).
Cred ca n-are rost sa mai bag medicamente in mine daca oricum nu voi putea niciodata sa-mi rezolv problema care a generat depresia. Nu-mi place ideea de a lua medicamente toata viata.
Din pacate nu-mi permit sa merg la psihoterapie, e prea scump si prea complicat (trebuie sa merg in alt oras).
0
17-11-2009, ora 17:08
marinasandu2003
Nu este medic/terapeut
marinasandu2003
Si eu am facut un tratamnet de 6 luni inainte cu cipralex si efectin luate impreuna si degeaba. Boala a revenit. Si parca inca este si mai grav.Acum nici un loc de munk nu mi-l pot tine.

Si sunt de acord cu teoria conforma careia trebuie sa indepartam cauza. La mine totul a pornit de la un esec intr-o relatie: o despartire dupa 4 ani. Daca as avea din nou o relatie frumoasa si lunga cu cineva care sa-i semene fostului meu prieten cu sigurantza mi-as reveni. Singuratatea si faptul ca nu ai bani te fac si mai vulnerabil in fata oamenilor.
0
18-11-2009, ora 09:41
pinguin38
Nu este medic/terapeut
pinguin38
cine stie unde se poate trata ad AD la adulti? in arad nu am sanse.m-am saturat de antidepresive.nu sant eficiente! sant medicamente noi, vreau sa am acces la ele!
0
23-11-2009, ora 19:35
LINDNER CHRISTIAN
Nu este medic/terapeut
LINDNER CHRISTIAN
MEDICAMENTELE ANTIDEPRESIVE MAI BUNE POT FII PROCURATE PE BAZA RETETEI DE LA MEDICUL PSIHIATRU, DUPA CE AI OBTINUT RETETA, TREBUIE SA MERGI LA FARMACIE PENTRU A OBTINE MEDICAMENTELE PRESCRISECDE PSIHIATRU.
DACA MEDICAMENTELE ANTIDEPRESIVE NU DAU REZULTATE TREBUIE SA RECURGI LA O PSIHOTERAPIE, SEDINTE DE CONSILIERE PSIHIATRICA.
ORICUM ITI UREZ MULTA SANATATE SI FERICIRE!!
0
23-11-2009, ora 23:21
ionut_cristea
Nu este medic/terapeut
ionut_cristea
Pinguin38, medicamentele "noi" folosite in psihiatrie sunt din anii 90. Singurele medicamente psihotrope aparute dupa 2000 sunt Abilify (antipsihotic) si Valdoxan(antidepresiv), care insa se pare ca nu are aceeasi eficienta ca SSRI-ule "clasice". Dar are mult mai putine efecte secundare (sau cel putin asa se crede, deoarece nu sunt inca date despre utilizarea lui pe termen lung).
Ar fi bine sa incerci psihoterapia inainte de a apela la medicamente. Eu am folosit Eglonyl 9 ani si mi-a afectat inima (bloc de ramura dreapta). Insa daca psihoterapia nu are efect medicatia ramane singura solutie (oricat rau mi-ar fi facut eglonyl-ul, fara el si seroxat probabil astazi nu mai eram in viata).
0
24-11-2009, ora 17:22
geuta
Nu este medic/terapeut
geuta
Asa cum spuneti voi tot, este fffffffffffff.greu sa scapi de depresie.nu inteleg de ce nu se poate trata?
0
24-11-2009, ora 21:22
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Pentru ca sintem prea saraci sa platim doctorii sa ne trateze :)
Eu incepusem niste sedinte de psihoterapie dar n-am mai avut bani sa continui. Asa ca... nu-mi ramine decit sa stau in pat si sa astept sa mor :)
0
25-11-2009, ora 08:55
marinasandu2003
Nu este medic/terapeut
marinasandu2003
Si eu cred ca sedintele de psihoterapie sunt foarte importante. so daca nu te tii de ele tot degeaba. lasa totul al o parte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •