Depresie in sarcina

28-02-2018
Marianella
Nu este medic/terapeut
Marianella
Sunt insarcinata in 17 saptamani, din pacate trebuie sa stau la pat toata ziua fiindca sarcina se dezvolta in partea de jos. Nu pot sa stau prea mult in picioare din cauza durerilor, nu pot sa fac treburile casnice, nici la cumparaturi, absolut nimic. Singurul moment cand ma ridic e cand ma deplasez spre toaleta. Am incercat sa citesc dar farà nici un rezultat, butonez telecomanda, ma trezesc noaptea si nu pot adormi. Imi pierd repede rabdarea cu cei din familie, pling si evit orice contact cu oricine. Locuind doar cu logodnicul vad ca sa saturat sa faca el toate treburile plus ca lucreaza foarte mult. Ce pot face ca nu suport sa ma mai vad in situatia asta plus ca e un lucru negativ asupra sarcinii si familiei
2 comentarii
0
01-03-2018, ora 09:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Te-ar ajuta niște ședințe la un psiholog, pentru că medicația în timpul sarcinii ar putea face rău la copil. De modul cum gândești și percepi situația depinde atât starea ta cât și a copilului. Gândește că e o situație de moment și ce faci tu acum îți va aduce mai târziu cea mai mare satisfacție posibilă. E cel mai frumos lucru să fii mamă și faptul că ai o sarcină dificilă te va face să fii și mai puternică, pentru că ai reușit s-o depășești.Imaginează-ți cum va fi atunci când îți vei ține copilul în brațe și se va uita în ochii tăi. Toate greutățile vor fi uitate, iar fericirea care te va cuprinde va fi incomensurabilă.
Scrie-mi pe privat și dă-mi adresa de e-mail să-ți trimit ceva de citit, ce sunt sigură că iți va face plăcere.
0
08-03-2018, ora 19:28
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna! Depresia ta este un semnal de alarma ca ceva neplacut se intampla cu tine acum, mai exact, esti insarcinata cum n ai mai fost si avand dureri in timpul acesta, esti nevoita sa stai la pat. Cum de pat te ai saturat, creierul are nevoie de activitate. Lipsindu-i activitatea, se deprima. Oricum tu nu esti obisnuita sa stai in pat toata ziua si nici nu iti place ideea. E normal sa te simti prost cand esti pus intr-o situatie cu care pe langa faptul nu esti obisnuit, nici nu ti face placere. Poate ca nu esti pregatita fizic sa fi mama. Altele nu sunt pregatite niciodata. Devin infertile sau renunta la idee. Ramai insarcinata cand stii sigur ca asta vrei de la tine. E aiurea sa te chinui inutil pe tine si pe acel copil doar pentru ca vrei sa vezi cum e sa fi mama. Daca nu poti suporta sarcina, ar fi mai bine sa renunti la ea si sa mai astepti pana esti gata sa le faci fata schimbarilor. Iubitul tau sot compenseaza pentru tine pentru ca si a dorit sa fie tata si trebuie sa impartiti treburile. Unul munceste, altul face copil. Asta e viata. Conceperea si munca nu sunt in toate cazurile placute. Sunt si femei care se bucura de sarcina, cat si barbati care se duc de placere la serviciu, da asta pentru ca si au dorit din tot sufletul copilul sau o anumita profesie.
Daca te hotarasti sa continui cu sarcina, se pare ca n ai de ales decat sa stai acasa o perioada. Faci cumparaturi online, vorbesti prin video chat cu rudele si iti chemi prietenii in vizita acasa. Studiezi sau iti iei un job online pentru a te pregati sau lucra in particular, de la domiciliu. Asta este situatia. Este in totalitate alegerea ta daca doresti sa treci prin toate astea. Iti puteai adopta un copil pentru inceput, pe care sa l pastrezi sau cu care sa te multumesti. Asa nu mai treceai prin sarcini nedorite.
Tu hotarasti ce ai de facut. Pana una alta, sa stii ca nu te ai imbolnavit. Esti pur si simplu tulburata de schimbarea asta noua in viata ta sau de neplacerea de a sta acasa. Cui ii place sa stea, nu se mai simte rau, tu da, pentru ca in trecut avea alte ocupatii.
O mama devine casnica, cu greu poate sa faca fata unei afaceri sau unui job. Cam asa se va intampla de acum incolo. Adopta-ti un copil mai mare, il vei creste si te multumesti si cu atat, asa le vei avea pe toate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea fetală la medicamente antidepresive poate avea un efect negativ asupra dezvoltării creierului nou-născuților
  • Stresul, anxietatea și depresia în timpul sarcinii au impact asupra dezvoltării cognitive a copiilor
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Simptomele de depresie la mame - cum apar și cum evoluează pe parcursul perioadei perinatale
  • Legătura bidirecțională între depresia perinatală și bolile autoimune
  •