Depresie si ameteala continua

26-09-2021
bitang
Nu este medic/terapeut
bitang
Buna ziua.De aproximativ 10 ani mama mea a fost diagnosticata cu depresie.In tot acest timp a avut mai multe scheme de tratament, cu unele se simtea mai bine cu altele mai putin, ametelile fiind prezente aproape tot timpul.In prezent starea ei s-a inrautatit, probabil din cauza ca a schimbat medicul psihiatru avand o noua schema de tratament de aproximativ 2 saptamani.Mentionez ca nu este in stare sa faca aproape nimic, nu iasa din casa decat pana la poarta, si-a pierdut pofta de mancare, uneori este agitata dar ea se plange cel mai mult de starile de ameteala care acum sunt mai puternice.Nu stiu cum sa o mai ajut sa se simta bine, la ce doctori sa o duc.
5 comentarii
0
26-09-2021, ora 13:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa aiba rabdare vreo 4-5 saptamani cu noul tratament, daca nu merge sa il schimbe. In primele saptamani de tratamebt simptomele se pot inrautati. E normal asa. Dar apoi isi revine. Ametelile sunt somatizari de anxietate.
1
26-09-2021, ora 14:53
bitang
Nu este medic/terapeut
bitang
Multumesc pentru raspuns.Eu tot o incurajez sa gandeasca pozitiv ca va fi bine, alteori imi spune ca s-a saturat de situatia in care este, problema este ca nici nu vad sa aibe ambitie si raspunsul este "nu pot".Sunt situatii cand nici nu mai gandeste cum trebuie, nu se poate concentra.Cu noul tratament doarme bine noaptea dar ziua uneori are stari de agitatie si ametelile respective.Eu nu inteleg de ce dupa atatea scheme de tratament tot are acele ameteli.
0
26-09-2021, ora 15:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depresia este o boala care distruge ambitia, este supranumita cancerul mintii. Incercati sa o intelegeti si sa nu o judecati. O boala nu poate fi judecata. Trebuie insistat pe tratament pana il gaseste pe cel corespunzator. In paralel, sa incerce si psihoterapie. Are dreptul la 24 de sedinte de psihoterapie pe an cu trimitere de la medicul psihiatru.
Sa ii faceti si analizele de sange anual. Poate fi si o alta cauza a ametelii.
0
26-09-2021, ora 18:33
bitang
Nu este medic/terapeut
bitang
Nu o judeca nimeni, toata familia este alaturi si o sustinem si facem orice este posibil sa fie bine.Analize si-a facut nu demult inclusiv de tiroida, doar colesterolul a iesit putin marit.Astazi cand a fost agitata i-am luat tensiunea care a fost normala dar pulsul a fost 106.A fost si la psihoterapeut o sedinta care a trimis-o la psihiatru(atunci a schimbat doctorul) pe motiv ca nu necesita sa mai faca sedinte de psihoterapie si ii va lua banii degeaba.Acuma vreau sa o duc sa o vada si un neurolog.
0
29-09-2021, ora 20:37
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
clara_p, bine zis "e cancerul mintii depresia", ia ambitia, vointa, dorintele, motivatiile, energia, da jos tonusul, e nenorocire.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • De ce apare amețeala?
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Conform unui studiu, tulburarea afectivă sezonieră este un mit
  •