Depresie - un tratament ok?

58 comentarii 1 2
0
17-07-2015, ora 12:49
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Si nu uitati ca psihiatria e o PSEUDOSTIINTA.de asta e si atat de ineficienta, pt ca habar nu are ce anume trateaza.Nu exista niciun marker biologic pe baza caruia medicul psihiatru sa puna un diagnostic obiectiv si sa prescrie un tratament potrivit.Dupa parerea mea, psihiatria e chiar mai rea decat ruleta ruseasca...

Tulburarile psihice pot avea n cauze.E mai simplu sa droghezi un pacient ce sufera de o tulburare psihica decat sa incerci sa identifici si sa tratezi CAUZA...Stiinta adevarata asta face, identifica si trateaza CAUZA...
0
17-07-2015, ora 17:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dereglarea psihica are subsrrat organic. Studiaza despre neurotransmitatori pe site-urile in en engleza de pe Youtube.
1
17-07-2015, ora 20:45
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@clara_p: Arata-mi studiul stiintific ce a trecut de evaluarea colegiala si care a fost publicat intr-un jurnal medical, ce demonstreaza ceea ce tu tocmai ai spus! Sa nu mai spun de 'dezastrul psihiatric' de pe orice forum de tulburari psihice, care ne sugereaza clar ca teoria neurotransmitatorilor e gresita si de asemenea, ca studiile clinice sunt o gluma proasta, sunt aranjate.Eu as face studiile clinice pe medicii psihiatri, daca as putea, in felul asta ar avea si ei habar ce medicamente prescriu...
0
17-07-2015, ora 21:22
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Multumesc frumos! Sper sa iau decizia cea mai buna in privinţa tratamentului, 90% sunt pt naturist, ştiu ca o sa fie bine, dar e grea perioada prin care trec.Va ţin la curent.Seara frumoasa!
0
18-07-2015, ora 15:10
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
David90, sunt nenumarate studii despre neuromediatori si cum functioneaza ei, publicate in mai multe reviste de specialitate care au factori de influenta mare. Ce inseamna asta? Ca studiile sunt valide si sunt demne de luat in seama. Daca nu intelegi ceva, asta nu insemna ca nu exista( Eppur si muove!). Psihiatria nu este o pseudostiinta, stim ce tratam si ce deficite de neuromediatori exista in fiecare patologie, insa nu acest aspect primeaza, ci tabloul clinic.
Dozarea neuromediatorilor nu se face din motive pertinente, insa exista posibilitatea dozarii lor.
Cu stima,
Dr. Alina Ricean
1
18-07-2015, ora 16:53
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Dr. Alina Ricean: Vreau sa vad si eu acele 'NENUMARATE STUDII STIINTIFICE' care demonstreaza STIINTIFIC TEORIA NEUROTRANSMITATORILOR IN TULBURARILE PSIHICE !!!
Daca psihiatria nu este o PSEUDOSTIINTA, atunci de ce diagnosticul nu se pune in mod obiectiv, pe baza unui marker biologic, ci se pune pe baza simptomelor descrise de pacient?! Si de ce, in cazul pacientului de fata, 'sara43', desi s-au incercat in jur de 9 tratamente in decursul a 4 ani, nu a mers niciunul?! Daca asta nu e PSEUDOSTIINTA, atunci ce-i? Va pot gasi n cazuri ca cel al Sarei.

p.s. Daca ati fi terminat medicina la Harvard, ati fi fost mai credibila.Stiinta evolueaza cu pasi repezi, iar pseudostiinta numita psihiatrie, e singura care a batut pasul pe loc...
Urmariti forumurile, sa vedeti cat de eficienta e 'stiinta' voastra, e dezastru peste tot...Rezultatele vorbesc de la sine...
0
18-07-2015, ora 17:53
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Oare in medicina se pune diagnosticul doar pe baza markerilor biologici sau este important si tabloul clinic? Dumneavoastra ce stiti? Atat diagnosticul cat si tratamentul in toate specialitatile medicale sunt bazate pe tabloul clinic. Sa va dau exemple- diagnosticul de reumatism articular acut implica pe langa modificarile cardiace, durere, anumite miscari, eruptie, iar fara o anumita combinatie intre acestea, nu se poate stabili diagnosticul;tratamentul chirurgical in ruptura de ligament incrucisat anterior tine cont de mobilitate, durere, stabilitate, greutate, varsta, activitate fizica;poliartrita reumatoida include in criteriile de diagnostic simptomd clinice. Mergand pe ideea dumneavoastra, unui pacient cu ASLO crescut, ar trebui sa i se stabileasca diagnosticul de RAA, dar nu se face asta, decat in prezenta anumitor simptome clinice.
Deci medicii psihiatri care predau la Harvard au mai multa credibilitate. Vedeti ce spun aceeia.
Va recomand cateva reviste/organizatii: Journal of Neurochemistry, International Society for neurochemistry, American Society of Neurochemistry, Neurochemistry International (Journal), European Journal of Neuroscience. Mentionez ca sunt redactate intr-un limbaj academic, fiind destinate profesionistilor.
1
18-07-2015, ora 18:02
david90
Nu este medic/terapeut
david90
In medicina adevarata, diagnosticul se pune in mod obiectiv punct.Ca simptomele pot furniza niste indicii in plus, asta e partea a doua, dar chirurgul nu se apuca niciodata sa taie inainte sa fi vazut o radiografie, ecografie, etc.Desi, si atunci se mai fac greseli, cunosc un caz care a fost operat initial de ulcer, iar el de fapt avea apendicita, asa ca a mai fost operat odata.:))Cu creierul nu te poti juca in halul asta.:))
0
18-07-2015, ora 18:08
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Nu, diagnosticul se stabileste pe baza anamnezei, heteroanamnezei, examenului clinic, neurologic si paraclinic, iar in psihiatrie se adauga examenul psihic.
Va invit sa cautati criteriile de diagnostic pentru patologiile mentionate.
1
18-07-2015, ora 18:12
david90
Nu este medic/terapeut
david90
M-ati luat acum cu termeni medicali ca sa va dati rotunda... In psihiatrie, examenul psihic e singurul criteriu pe baza caruia se pune un diagnostic.Cu alte cuvinte, doar daca ai intrat pe usa psihiatrului si ii spui ca vrei sa te sinucizi, iti si prescrie direct AD, desi orice AD are trecut in prospect la efecte adverse, gandurile de suicid.Asta nu poate fi numita stiinta...
Examenul paraclinic, cel mai important de altfel, lipseste cu desavarsire in psihiatrie.
0
18-07-2015, ora 18:32
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
:)Cele spuse de dumneavoastra m-au facut sa va percep ca pe o persoana care are un anumit nivel de cultura medicala. Ati apelat la diferite rationamente, care implica cunostinte medicale. Oricum, o simpla cautare pe siteul romedic, va lamureste in legatura cu bolile enumerate mai sus.
Diagnosticul in psihiatrie se pune in urma anamnezei, heteroanamnezei, examenului clinic, neurologic, psihic, psihologic si paraclinic. Asta face un adevarat profesionist, incearca sa analizeze intreg tabloul si isi pune intrebari de diagnostic difetential.
0
18-07-2015, ora 18:41
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Bun, atunci imi puteti spune in ce consta examenul paraclinic in psihiatrie?! E ceva normal sa va aparati meseria, nu va condamn, dar e tot pseudostiintifica orice ati spune.Cum am spus, rezultatele vorbesc de la sine, cunosc cazuri distruse de psihiatrie, iar celelalte, mai fericite sa le spunem, sunt cele gen clara_p, care spun ca se simt ceva mai bine, si 'se mint' incontinuu ca tratamentul le corecteaza dezechilibrul chimic din creier...asta pana cand vor trebui sa caute alt 'tratament', cand cel prezent nu ii va mai ajuta, iar cand epuizeaza toate optiunile, isi fac seppuku... :))

p.s. In cazul Sarei, unde sunt toate acele examene care ar fi trebuit facute de psihiatrie, inclusiv cel paraclinic?! A trebuit sa i se sugereze pe forum de la un utilizator fara studii medicale, sa viziteze un endocrinolog, ca sa descopere nodulul de pe tiroida...Si imi spuneti ca psihiatria este stiintifica...
0
18-07-2015, ora 19:34
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Daca psihologia si sociologia nu folosesc ex paraclinice sunt tot pseudostiinte?
Psihiatria este STIINTA deoarece are argumente solide, o teorie si tratamente validate! Nu degeaba e specialitate medicala. Veniti cu argumente nedocumentate si vreti sa contraziceti persoane care au avut toata puterea intelectuala pentru a numi-o stiinta si ramura a medicinii.
Va rog frumos sa va informati din ce v-am recomandat.
Din cate am inteles sara nu a mai fost la medic psihiatru acum, ci doar in urma cu cativa ani. Putem folosi exemplul unui singur medic pentru a spune ca o specialitate medicala este sau nu stiintifica? Vi se pare logic ce spuneti?
0
18-07-2015, ora 22:55
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Buna seara.Tot respectul pt toţi medicii de toate specialitatile.Buna întrebare david90, Unde este evaluarea in cazul meu??M-am simţit ca un cobai, in decursul celor 4ani de zile, nu am fost trimisa la nici o analiza, in 5 minute ieseam din cabinet fluturand reteta cu speranţa ca va fi bine, pana când am aruncat toate pastilele din casa si am zis STOP, cu ajutorul familiei si a câtorva prieteni care trecusera prin astfel de situaţii, cum am reuşit fără medicatie??De mentionat ca am primit medicatie de la 3 Medici, din acest motiv nu mai vreau trat medicamentos.Noroc cu forumurile sa fiu indrumata catre endocrinolog.Multumesc david90.Seara frumoasa!
0
18-07-2015, ora 23:27
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Buna Sara! Imi pare rau pt experienta dumneavoastra si sper ca endocrinologul sa va poata ajuta. Trebuie sa stiti ca o hipo sau hipersecretie tiroidiana vine si cu alte simptome cum ar fi crestere sau scadere in greutate, iritabilitate, transpiratii sau piele uscata, cresterea frecventei batailor inimii, oboseala, par si unghii uscate, fata de spaima inghetata.Cand exista aceste simptome ne putem gandi la o disfunctie tiroidiana. Ati avut simptome de acest gen?
Totusi, in mod ideal ar trebui facute cateva analize inainte de a pune un diagnostic si recomanda un tratament pentru tulburarea anxios-depresiva; printre acestea se numara hemoleucograma, biochimia cu calciu, glucoza, probe hepatice, probe renale, probe inflamatorii, hormoni tiroidieni, iar in functie de tabloul clinic se pot recomanda si altele.
Cu stima,
Dr. Alina Ricean
0
18-07-2015, ora 23:58
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Buna seara.Am toate simptomele enumerate de dvs.Sunt in asteptarea rezultatelor analizelor de laborator, saptamana viitoare Sunt gata, calcitonina dureaza mai multe zile, dar asteptam.Referitor la perioada "urata" din viata mea, nu am fost atat de norocoasa sa gasesc medicul care sa imi faca o evaluare strict pentru nevoile mele si abia dupa sa imi aplice medicatia, luand in consideratie riscurile si beneficiile.Ma gandesc ca nodulul respectiv poate fi de ani buni acolo, si dezechilibre au mai fost, dar nu am stiut si nici nu am fost indrumata, acum vin dupa o perioada de stres din mai multe motive, si isi face simtita prezenta.Seara frumoasa!
0
19-07-2015, ora 00:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata doamna aveti grija sa nu incurcati efectul cu cauza si sfaturile bune de cele proaste ! Nodulul poate sa fie URMARE a depresiei netratate sau pur si simplu dezvoltat paralel si poate asimptomatic (este si asta o posibilitate) iar stimabilul David este un maniac provenit din parinti schizofrenici netratati, deci la ei fuga de psihiatrie este traditie de familie ! :)

Asa ca tratati depresia anxioasa in primul rand (ca sa va puteti face treaba cat de cat normal) si nodulul de asemenea cu ce va recomanda specialistul endocrinolog ! Cele doua tratamente nu se exclud reciproc, dimpotriva deseori in afectiunile tiroidei se recomanda anxiolitice si antidepresive chiar de catre endocrinologi !
0
19-07-2015, ora 01:03
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Stevens, daca taceai filosof ramaneai...

@Dr. Alina Ricean: ' Psihiatria este STIINTA deoarece are argumente solide, o teorie si tratamente validate!' - cred ca glumiti...Dupa cum am mai spus, psihiatria e un esec, un dezastru, pe orice forum de tulburari psihice ati intra.Despre ce argumente solide si tratamente validate vorbiti, ca eu nu vad asta in lumea reala? Teoria ca teoria, dar practica ne omoara...

Eu pot paria ca psihiatria isi are zilele numarate, poate nu va fi desfiintata, dar va fi drastic reformata...Deja unele companii farmaceutice mari nu mai investesc sau si-au redus considerabil bugetul alocat pt dezvoltarea de 'noi tratamente psihiatrice'. De ce oare?! Pt. ca a scazut cererea si nu mai e profitabil, oamenii au inceput sa se mai trezeasca din ' somnul cel de moarte', s-au mai documentat si nu mai pun botul la momelile psihiatrilor si ale companiilor farmaceutice...
Iar de-a lungul anilor, de cand avem 'minunea psihiatriei', numarul persoanelor care sufera de tulburari psihice, in loc sa scada, a crescut considerabil.In prezent, pe baza DSMV-ului, practic orice persoana care ar trece pragul unui cabinet de psihiatrie, va iesi cu un diagnostic si cu o reteta pt medicatie psihiatrica.Daca asta nu-i business, atunci nu stiu ce-i...
0
19-07-2015, ora 01:58
david90
Nu este medic/terapeut
david90
De faptul ca aceste tratamente psihiatrice sunt toxice pt orice celula din organism, inclusiv cele nervoase, pe care vezi doamne le "trateaza", le "corecteaza chimia", nu mai spune nimeni...
0
19-07-2015, ora 06:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
David

Sunt peste 60 neurotransmitatori care se pot deregla. Astia se gasesc in nervi. Nervii sunt in tot corpul nu numai in creier. Crezi ca ar putea un medic sa taie 60 de calupuri din corp sa le faca analiza la microscop ?
0
19-07-2015, ora 15:06
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Va multumesc si dvs d-le Stevens.Incerc sa aleg tot ce-i mai bun din postarile dvs, este posibila si varianta dvs, sper ca d-mna dr endocrinolog sa imi fie si psihiatru, psiholog deja imi este, am o incredere extraordinara in dumneaei.Cert este ca ceva s-a intamplat in organismul meu, v-am zis, ca urmare a unei perioade de stres si griji f multe.O zi linistita!
0
19-07-2015, ora 15:33
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
David eu pot paria in schimb faptul ca sub un tratament minimal cu un stabilizator de dispozitie iti vei schimba total discursul si vei incepe sa vezi si sa intelegi argumentele ! :) Tu esti intr-o faza maniacala a depresiei si nici doamna Sara nu e departe, mai ales daca iti asculta sfaturile si se va trata numai cu lemn-dulce !
Nu zic sa nu ia insa ajutorul pt ce are dansa va fi nesemnificativ ! Lemnul-dulce ajuta in afectiuni respiratorii si este un foarte bland estrogenizant !

Daca vrei sa-ti obiectivezi diagnosticul pe care ti l-am pus mai sus, mergi in Ungaria si iti dozezi catecolaminele DIN LICHIDUL CEFALO-RAHIDIAN, nu din sange cum se face de rutina la noi aproape la orice laborator ! O sa constati ca ai serotonina scazuta si noradrenalina si dopamina crescute in diverse proportii, din cauza asta tot delirezi la rece pe aceleasi teme aici pe forum ! Deci se poate pune diagnostic subiectiv foarte exact si prin teste si chestionare, combinat cu receptivitatea si experienta medicului ! Acupunctura cum a rezistat si s-a impus peste 3000 de ani doar prin examenul atent al pulsurilor ?!
In ce ma priveste eu am un test ultra-rapid pt depistarea psihozelor (ar trebui sa-l inregistrez la OSIM :), daca o persoana a votat de 2 ori cu base si de 2 ori impotriva suspendarii lui are predispozitie MARCATA spre psihoza, daca nu chiar una manifesta, ceea ce s-a dovedit in REALITATE cu paranoicul de tact-tu, tac-su lu baiatu ala cu TOC, imi scapa numele acum (care-si muta cei 8 copii iarna intr-o casa friguroasa iar vara la bloc) si alte ilustre persoane aici de fata de pe forum ! :D
0
20-07-2015, ora 00:13
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Mai spun odata, rezultatele vorbesc de la sine, psihiatria e un esec si totodata o pseudostiinta...

Stevens, iar tu daca ai apela la un tratament psihiatric, cu siguranta ai scapa de misoginism, fanatism religios, fanatism politic, iar in final poate ti-ai gasi si tu o crestina si ai intra "in randul lumii"... Asa ca, mergi de te trateaza! :))
1
03-02-2016, ora 23:00
VAlexandraJ
Nu este medic/terapeut
VAlexandraJ
Domnule Mr.Nick, va adesez si eu o intrebare in legatura cu tratamentul antidepresiv./Eu am luat vreo 2 ani Serokel si inca alte antidepresive, de un an mi s-a spus sa intrerup, dar eu inaca ma am starisuparatoare.Adica:nu am chef sa fac nimic, ma simt marginalizata dupa un conflict la munca, de unde am fost indepartata dupa 10 ani in care am fost tratata de anumiti colegi cu agresivitate verbala si pot spune ca am fost hartuita psihic, ani de zile ca sa parasesc locul de munca in favoarea altei colege mai tinere.LA acest incident s-a adaugat si un divort si alte probleme de familie care m-au daramat pur si simplu.Tratamentul pe care la-m luat ma turmenta f.tare si dormeam non-stop.../// Acum, dupa ce am citit aici pe Forum depre trtamentul cu " 5-Htp " as vrea sa incerc si eu sa fac o perioada de tratament cu acest medicament, dar intreb cu ce sa mai asociez in cazul meu? (specific ca am cam devenit nervoasa si nu mai supot zgomotele si aglomeratia).Simt ca parca "mi-am pierdut sensul vietii", nu mai am incredere in oameni, parca toti sunt niste posibili dusmani...mi-e frica sa mai interactionez cu oamenii, m-am izolat aproape total.Merg si la Biserica, dar acasa ma rog putin.Cumva am ajuns sa-L acuz pe DZ, pentru ca a ingaduit asa o suferinta mare(peste puterile mele)asupra mea.../Stiu ca nu trebuie sa gandesc asa dar acum inca nu pot mai mult.De aceia doream sa mai incerc o varianta de tratament naturist, sau ceva asemanator.Multumesc anticipat, si astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra.
0
04-02-2016, ora 15:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stimata doamna,

5 htp este destul de costisitor si este un medicament pentru starile usoare de depresie sau anxietate. Nu acopera nicidecum cumulul de simptome despre care vorbiti.
Incercati sa luati legatura cu fostul dv psihiatru sau cu alt psihiatru, daca nu ati fost multumita de tratament. In majoritatea cazurilor depresia revine in episoade si trebuie tratata corespunzator.

Nu cred ca domnul Nick mai raspunde pe Forum. Intrati pe profilul lui si verificati ultima data la care a raspuns.
0
04-02-2016, ora 19:40
VAlexandraJ
Nu este medic/terapeut
VAlexandraJ
Bunaseara! Multumesc mult, pentru ca mi-ati trimis un raspuns.Si eu am ajuns la concluzia ca trebue sa merg iarasi la medicul meu Psihiatru, dar am vrut si parerea altui medic, deoarece stiu ca medcamentele astea majoritatea dau dependenta.Si credeam ca as putea rezolva cu medicamente pe baza de plante.Multa sanatate va doresc!
0
11-02-2016, ora 19:56
marialazar34
Nu este medic/terapeut
marialazar34
buna Nick; folosesc excitalopram pentru tratarea unui epizod depresiv;vreau sa stiu daca se poate lua concomitent niste capsule cu vitamine printre care si tumeric?

Multumesc si toate bune la toti
0
11-04-2017, ora 09:38
Crissubv
Nu este medic/terapeut
Crissubv
Buna Ms. Nick.Iti urmaresc de mult sfaturile date oamenilor si sunt impresionata de bunatatea ta.Ma bucur ca esti credincios.Dumnezeu ne ajuta in multe obstacole in aceasta viata, uneori anevoioasa.Amsi
Adaugă un comentariu / răspuns
58 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul