Derere talpa piciiorului
Buna seara,
Mama mea are 63 de ani si de ceva vreme se confrunta cu o mancarime intensa la nivelul talpii picioarelor. Aspectul este uscat, descuamat, la care se adauga senzatia de mancarime, dar si de usturime. Eu banuiesc ca este vorba de o micoza, insa se pot observa anumite mici umflaturi sub piele, moi la atingere. Mama mentioneaza ca durerea intervine dupa mult timp de stat in picioare, mers. Ce considerati ca poate fi? Multumesc!
Mama mea are 63 de ani si de ceva vreme se confrunta cu o mancarime intensa la nivelul talpii picioarelor. Aspectul este uscat, descuamat, la care se adauga senzatia de mancarime, dar si de usturime. Eu banuiesc ca este vorba de o micoza, insa se pot observa anumite mici umflaturi sub piele, moi la atingere. Mama mentioneaza ca durerea intervine dupa mult timp de stat in picioare, mers. Ce considerati ca poate fi? Multumesc!
3 comentarii
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate zilnic, antecedente medicale etc.
Are diabet (simptomele descrise sunt tipice in diabet)? Fumeaza? Are alte probleme vasculare periferice?
Asteptam raspunsuri relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate zilnic, antecedente medicale etc.
Are diabet (simptomele descrise sunt tipice in diabet)? Fumeaza? Are alte probleme vasculare periferice?
Asteptam raspunsuri relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua,
Greutate: 68 kg
Înălțime: 1, 55
Mama este pensionara, iar ca eforturi zilnice mers pe banda, activități in gospodărie. Se ocupa foarte mult de solar și sta destul de mult in picioare.
Nu are diabet, nu a fumat niciodată.
Ca a antecedente medicale suferă de hipertensiune arterială și urmează tratament medicamentos. A fost și la un control la cardiolog din cauza un extrasistole însă nu au identificat nimic. Urmează tratament și pentru aceste extrasistole.
Mulțumesc!
Greutate: 68 kg
Înălțime: 1, 55
Mama este pensionara, iar ca eforturi zilnice mers pe banda, activități in gospodărie. Se ocupa foarte mult de solar și sta destul de mult in picioare.
Nu are diabet, nu a fumat niciodată.
Ca a antecedente medicale suferă de hipertensiune arterială și urmează tratament medicamentos. A fost și la un control la cardiolog din cauza un extrasistole însă nu au identificat nimic. Urmează tratament și pentru aceste extrasistole.
Mulțumesc!
Buna ziua,
Este extrem de greu de precizat ce se intampla fara o examinare directa, insa a merge "pe banda" la aceasta greutate reprezinta o agresiune grava pentru zona plantara.
De asemenea, la aceasta greutate/inaltime nu este exclus un diabet de tip 2, care poate determina simptomele enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este extrem de greu de precizat ce se intampla fara o examinare directa, insa a merge "pe banda" la aceasta greutate reprezinta o agresiune grava pentru zona plantara.
De asemenea, la aceasta greutate/inaltime nu este exclus un diabet de tip 2, care poate determina simptomele enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Dureri ale talpilor
- 15Durere in talpa
- 3fetita mea are pete rosii cu mancarime in talpi
- 5durere in talpa si calcai
- 2dureri in talpa, in centru
- 0ce inseamna simptomele mele
- 13Durere groaznica in talpa piciorului stang
- 3Durere in talpa stanga
- 3zone rosii dureroase in talpa
- 6durere de talpi
- 59durere surda de talpile picioarelor
- 1Senzatie de arsura in planta piciorului
- 1Durere in talpa
- 4Durere in talpa
- 1Ma ard tălpile foarte rău cand vreau sa ma pun în pat sa dorm
- 2Durere în talpa
- 3Dureri de talpi, genunchi si solduri
- 2Durere de articulații si mâncărime la tălpi.
Mai multe informații despre: dureri in talpa mancarimi in talpi mancarime in talpa durere in talpa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: