Despre boala Paget

01-03-2010
Kiralex
Nu este medic/terapeut
Kiralex
Buna ziua,
o buna prietena de-a mea are sotul bonlav de boala Paget. As vrea sa-i ridic moralul, pentru ca acum e foarte speriata, dar cum nu stiu nimic despre aceasta boala, nu stiu cum sa fac lucrul asta.
Intai as vrea sa stiu ce inseamna aceasta boala, cum se manifesta, si cum se poate tine in frau.
Apoi m-ar interesa ce medici ar putea trata cu succes aceasta boala.
Va multumesc anticipat,
Alexandra Chiru
1 comentarii
0
24-09-2011, ora 00:40
flavianda
Nu este medic/terapeut
flavianda
Buna seara.
Mama mea in varsta de 76 ani a fost diagnosticata cu boala Paget osoasa acum 3 ani, acuzand dureri mari la genunchi, timp in care a efectuat tratament cu Risendronat si Calciu + D3. De atunci si pana saptamana trecuta totul a decurs bine, dureri nu a prea avut ci doar ocazional si care au trecut cu antiinflamatoare, insa acum o saptamana -a repetat simptomul initial insa de data aceasta localizat la femur-sold fata de genunchi acum 3 ani.
Repetand analizele s-a constat o mentinere a fosfatazei alcaline crescute dar la fel ca acum 3 ani (valoare 600) si eozinofile usor crescute 6% fata de max 5%. Se poate vorbi despre o agravare a bolii? Se poate continua tratamentul cu medicamente de tipul bifosfonatilor, deoarece mama mea nu a incetat sa ia acest tratament de acum 3 ani si ia in continuare. Avand in vedere ca restul analizelor de sange-urina au fost normale, poate exista suspiciunea unor complicatii oncologice cumva?
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns