Despre necesitate scoatere nerv la dinte

19-03-2024
popo
Nu este medic/terapeut
popo
Trebuie sa mi se puna o coroana, in fata, jos. Specialistul, m-a informat, ca la dinti care sint buni, ii va pili, ii va gaurii, si va scoate la fiecare nervul. NU inteleg ; de moment ce dintele este bun, sanatos, de ce sa trebuiasca sa scoata nervul ?
Am avut o coroana, in aceasi zona, care a fost pusa pe dinti cu nerv, si timp de 18 ani nu au fost probleme.
2 comentarii
0
20-03-2024, ora 08:25
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Decizia de a îndepărta nervul unui dinte ca parte a procedurii de coroană poate depinde de mai mulți factori specifici, inclusiv planul de tratament al dentistului, starea dintelui și obiectivele pe termen lung pentru sănătatea dentară. În general, îndepărtarea nervului dintelui (tratamentul endodontic sau tratamentul de canal) este recomandată atunci când există o infecție sau o leziune la nivelul pulpei dentare, care conține nervul și vasele de sânge ale dintelui, sau când se anticipează că procedura de restaurare ar putea provoca daune ireversibile pulpei.

Iată câteva motive pentru care un dentist ar putea recomanda îndepărtarea nervului unui dinte înainte de plasarea unei coroane, chiar și pentru un dinte care pare să fie în stare bună:

1. Prevenirea viitoarelor probleme: Dacă dentistul anticipează că dinte va fi supus unui stres semnificativ sau dacă există un risc mare de deteriorare a nervului în viitor, îndepărtarea preventivă a nervului poate fi considerată pentru a evita durerea sau infecția ulterioară.

2. Reducerea sensibilității: Un dinte care a fost semnificativ redus prin pilire pentru a face loc unei coroane poate deveni mai sensibil sau poate avea un risc mai mare de a dezvolta probleme pulpare. În unele cazuri, îndepărtarea nervului este recomandată pentru a preveni aceste probleme.

3. Stabilitate pe termen lung: Pentru anumite coroane, în special cele care acoperă o suprafață mare sau care sunt utilizate pentru a restaura dinții cu deteriorări semnificative, îndepărtarea nervului poate fi considerată necesară pentru a asigura stabilitatea și longevitatea restaurării.

Cu toate acestea, este important să se noteze că îndepărtarea nervului dintelui nu este întotdeauna necesară pentru plasarea unei coroane. Multe coroane sunt plasate cu succes pe dinți care își păstrează nervul intact, iar decizia de a efectua un tratament de canal ar trebui să fie bazată pe o evaluare amănunțită a stării dintelui și a riscurilor asociate.

Dacă aveți îndoieli sau întrebări despre necesitatea acestui tratament în cazul dvs., este recomandat să căutați o a doua opinie de la un alt dentist sau un specialist endodont. O evaluare suplimentară poate oferi mai multe informații despre starea dintelui dvs. și poate ajuta la luarea unei decizii informate cu privire la cel mai bun plan de tratament pentru nevoile dvs. specifice. Este important să aveți o comunicare deschisă cu dentistul dvs. despre opțiunile de tratament, riscurile și beneficiile asociate, pentru a asigura cele mai bune rezultate pentru sănătatea dvs. dentară.
0
30-03-2024, ora 11:48
popo
Nu este medic/terapeut
popo
In momentul cind se face o astfel de operatie la un dinte, inferior, din fata, ce sansa de reusita exista ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: