Despre primul premolarul

30-01-2008
suntalex
Nu este medic/terapeut
suntalex
Cand am fost mai mica mi s-a scos nervul, iar acum am fost la medic(timp de 5-10 ani nu am avut probleme cu el ) si mi-a spus ca ii fracturata o parte din premolar si ca trebie scos.Dati-mi un sfat ce trebuie sa fac.Mi-a zis ca trebie sa ma vada un chirurg...si el decide daca se mai poate recupera sau nu.Nu vreau sa-l pierd.
4 comentarii
0
30-01-2008, ora 00:00
sosorinela
Nu este medic/terapeut
sosorinela
salut! in primul rand trebuie facuta o radiografie ptr a se putea observa pana unde merge linia de fractura. daca numai o parte din coroana e fracturata iar radacina e integra atunci dintele poate fii salvat. consulta un chirurg si fa o radiografie. extractia nu e o urgenta decat in cazurile in care exista infectie care nu poate fii tratata
0
30-01-2008, ora 00:00
suntalex
Nu este medic/terapeut
suntalex
buna! mersi de sfat
Mi-am facut radiografia si doctorul mi-a spus ca e destul de adanca fractura.Din cate am inteles de la el e ca premolarul are 2 radacini si una dintre ele e moarta. Astazi ma duc la chirurg sa vad ce zice si el.Vroiam sa stiu ce decizie sa iau daca e sa il scoata sau nu.S-ar putea ca la baza sa am o punga de puroi.Tin prea mult la dinti si mie frica sa nu fie o persoana care vrea sa se scape de mine.
0
30-01-2008, ora 00:00
suntalex
Nu este medic/terapeut
suntalex
Am fost la chirurg si nu mi-a dat prea multe sanse ca o sa imi pastrez dintele.M-a facut doar o programare si s-a uitat pe film.Mi-a spus ceva de genul ca in timpul operatiei s-ar putea sa ramana cu dintele in mana.Ce as putea face?
0
31-01-2008, ora 00:00
sosorinela
Nu este medic/terapeut
sosorinela
in acest caz, mai ales daca ai si o infectie la varful apexului cu siguranta acest dinte o sa fie extras...stai linistit ptr ca s au inventat implanturile.daca iti permiti din punct de vedere financiar eu propun sa iei in calcul aceasta procedura.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul