Despre primul premolarul
Cand am fost mai mica mi s-a scos nervul, iar acum am fost la medic(timp de 5-10 ani nu am avut probleme cu el ) si mi-a spus ca ii fracturata o parte din premolar si ca trebie scos.Dati-mi un sfat ce trebuie sa fac.Mi-a zis ca trebie sa ma vada un chirurg...si el decide daca se mai poate recupera sau nu.Nu vreau sa-l pierd.
4 comentarii
salut! in primul rand trebuie facuta o radiografie ptr a se putea observa pana unde merge linia de fractura. daca numai o parte din coroana e fracturata iar radacina e integra atunci dintele poate fii salvat. consulta un chirurg si fa o radiografie. extractia nu e o urgenta decat in cazurile in care exista infectie care nu poate fii tratata
buna! mersi de sfat
Mi-am facut radiografia si doctorul mi-a spus ca e destul de adanca fractura.Din cate am inteles de la el e ca premolarul are 2 radacini si una dintre ele e moarta. Astazi ma duc la chirurg sa vad ce zice si el.Vroiam sa stiu ce decizie sa iau daca e sa il scoata sau nu.S-ar putea ca la baza sa am o punga de puroi.Tin prea mult la dinti si mie frica sa nu fie o persoana care vrea sa se scape de mine.
Mi-am facut radiografia si doctorul mi-a spus ca e destul de adanca fractura.Din cate am inteles de la el e ca premolarul are 2 radacini si una dintre ele e moarta. Astazi ma duc la chirurg sa vad ce zice si el.Vroiam sa stiu ce decizie sa iau daca e sa il scoata sau nu.S-ar putea ca la baza sa am o punga de puroi.Tin prea mult la dinti si mie frica sa nu fie o persoana care vrea sa se scape de mine.
Am fost la chirurg si nu mi-a dat prea multe sanse ca o sa imi pastrez dintele.M-a facut doar o programare si s-a uitat pe film.Mi-a spus ceva de genul ca in timpul operatiei s-ar putea sa ramana cu dintele in mana.Ce as putea face?
in acest caz, mai ales daca ai si o infectie la varful apexului cu siguranta acest dinte o sa fie extras...stai linistit ptr ca s au inventat implanturile.daca iti permiti din punct de vedere financiar eu propun sa iei in calcul aceasta procedura.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Este urgenta?Cat de grav?
- 1Abces obraz dupa extractie molar minte
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 1Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar