Despre rispolept

41 comentarii 1 2
1
13-02-2021, ora 08:46
Alesin
Nu este medic/terapeut
Alesin
Buna ziua! Eu iau rispolept de 2 ani aproape. Am incercat si antipsihotice vechi care sunt o mare pacoste care contin tot risperidona si tin minte ca la un moment dat imi reduceau vorbirea adica incepeam sa vorbesc mai greu de la ele, deci nu recomand. Insa cu rispolept m am adaptat mai greu. Iti ia in jur de cateva luni sa te adaptezi, ajung sa te doara oasele, sa ti amorteasca mainile si din ce am inteles de la medicul de familie faci un deficit de vitamine din cauza lui. Am luat ceva foarte bun si mi-a trecut intre timp plus ca am redus si doza dupa cateva luni si am ajuns de la 2 ml la 1 ml pe zi. De obicei il iau dupa ce mananc la pranz. Nu am avut probleme cu memoria pana in prezent doar ca am probleme cu somnul. De la cat dormeam inainte adica 8 10 ore pe seara acum am ajuns sa dorm 5 6 ore pe seara si ma simt obosit restul zilei. O sa incerc sa l iau seara inainte de culcare sau daca nu o sa incerc pastilele rispolept poate reusesc sa mi recapat somnul. Sunt sigur ca e de la rispolept pt ca l am lasat o perioada n am mai luat nimic am facut o recadere dar ajunsesem sa dorm din nou 8 10 ore pe seara si ma odihneam suficient. Recomand incepatorilor sa ia rispolept cel putin timp de o luna 2 ml pe zi si apoi sa scada doza la 2 saptamani 1.5 ml apoi peste alte 2 sapt 1 ml si o sa vedeti ca e suficient pt chimicalul asta. A mai sesizat cineva probleme cu redusul somnului? Si daca da ce ati facut? Pe mine ma lasa rece treaba asta si sper sa gasesc o solutie. In fiecare seara ma ia somnul inca de la ora 8, de multe ori stau pana pe la 10 dar ma trezesc devreme dupa 5 6 ore de somn ceea ce mi se pare crunt pt odihna. Astept un raspuns.
1
13-02-2021, ora 09:24
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da intr adevar dormi de la rispolept dar dormi putin.Iau și eu și dorm cam 7 ore pe noapte da nu ma simt obosită.
1
13-02-2021, ora 10:01
Alesin
Nu este medic/terapeut
Alesin
Medicamentul pt amortirea mainilor se numea ALAnerv (se pare ca memoria e inca buna). Sa va asteptati sa faca minuni dar trebuie sa l luati cel putin o luna de zile si sa nu va asteptati sa si faca efectul imediat. Abia in timp o sa vedeti rezultatele. Tot ce v am relatat este din propria experienta adica din practica, e bine sa ascultati si de doctor dar el stie mai mult teorie. Eu la inceput am urmat sfaturile si m am adaptat in functie de cum mi a fost mai bine. As dori totusi sa dezminta un dr informatia cum ca dupa 5 ani de tratament nu mai trebuie sa iei nimic, adica te ai vindecat. Mi se pare o afirmatie mincinoasa. Eu cred ca aceasta boala nu are vindecare si trebuie sa iei tot restul vietii antipsihotice. Multumesc
1
13-02-2021, ora 10:32
Alesin
Nu este medic/terapeut
Alesin
Da @NicoIB pt mine a devenit frustranta partea cu somnul pt ca sunt un sleeper si simt ca nu ma odihnesc suficient. Doctorii din Romania stiu foarte putine despre antipsihoticele noi, daca citesti despre rispolept pe wiki in engleza te sperii si daca mai vezi si niste videouri pe youtube cu oameni care l au folosit si relateaza despre el iti pune capat. Din pacate alte variante mai bune nu sunt.
1
13-02-2021, ora 10:47
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da stiu si eu am o experiență îngrozitoare cu rispen desi iau putin, 3 mg.Dar asta este sunt conștientă că și celelalte antipsihotice sunt la fel..
1
13-02-2021, ora 11:09
Alesin
Nu este medic/terapeut
Alesin
Daca nu ma insel rispen face parte din tipul medicamentelor tipice (adica cele vechi) si cred ca de la el incepusem sa vorbesc greu, impiedicat si drept urmare l am respins si am cautat medicamente atipice si am ajuns la rispolept. Si mi am mai adus aminte ca tot pe la inceput tot ca side effect de la rispolept aveam insomnii dar acum mi au trecut. Nu stiu ce sa zic de rispen daca te simti bine cu el si nu are side effects naspa pt tine inseamna ca e ok.
2
13-02-2021, ora 11:24
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Rispen sau rispolept e aceeasi chestie diferenta e ca cele dintâi sunt pastile iar rispoleptul e solutie.Contin aceeasi substanță și anume risperidona.
0
13-02-2021, ora 13:46
Alesin
Nu este medic/terapeut
Alesin
E adevarat ca ele contin risperidona dar nu sunt acelasi lucru. Medicamentele tipice au fost descoperite prin anii 1950 gen rispenul pe cand medicamentele atipice gen rispoleptul (care se regaseste sub forma de solutie orala sau pastila) sunt mai recente si sunt cunoscute pt o rata mai scazuta a efectelor secundare si sunt mai eficiente. Acum e alegerea fiecaruia ce foloseste, ce crede ca i bun pt el si nu.
1
13-02-2021, ora 13:58
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Credeam ca s acelasi lucru..eu cel putin asa am inteles de la psihiatru imi dădea cand rispolept cand rispen..le alternam in functie de ce aveam chef sa iau pastile sau solutie.Da e posibil sa ai dreptate.Am sa o intreb pe doctorita.
1
13-02-2021, ora 15:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Risperidona a aparut in 1993 si este un antipsihotic atipic. Rispolept sub forma de solutie si Rispen sub forma de pastile.
Haloperidolul a aparut in 1967. Nu avea cum sa apara Risperidona in 1950.

@ Alesin

Faceti o confuzie dar nu stiu cu ce.
1
14-02-2021, ora 13:55
Alesin
Nu este medic/terapeut
Alesin
@clara_p am facut o confuzie. Imi cer scuze! Am luat rispen si aveam un constant miros de pastila (foarte urat miros) plus side effect ca imi ingreuna vorbirea si l am clasat ca fiind medicament tipic. Aveti dreptate cu ceea ce spuneti dar sa stiti ca exista rispolept si sub forma de pastila.
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul