Discuții despre Trombocitele

38 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
1 mesaje
415 vizite
Trombocite 800.000
Autor: Ioana72
Ultimul răspuns: 16-11-2019 08:35, postat de Georgescu Marian

Buna seara! Acum 2 luni de zile am facut niste analize de rutina și mi-au iesit trombocitele 960.000. Medicul de familie a fost destul de îngrijorat, spunând că nu este in regula si trebuie sa repetam analizele urmând să facă mai multe investigatii. Următoarea recoltare a fost pe...

1 mesaje
448 vizite
Trombocite normale?
Autor: razvandinu29
Ultimul răspuns: 03-06-2019 00:39, postat de clara_p

Acum o sapt am.facut analize la o clinica privata si mi'au iesit trombocitele 225(interval de referinta era 150-450) la aveea clinica ieri pt ca ma sinteam rau am fost la urgenta si mi'au facut analizele si mi'au iesit trombocitele 190 iar la intervalul de referinte de l urgente este de...

0 mesaje
514 vizite
Intrebare rezultate analize
Autor: Prikoke
Postat la data: 21-03-2019

Cum să interpretez următoarele rezultate Ș MPV : 10.7 Valori normale 7-11 / fl PDW :13.0 Valori Normale 4-9 / fl RDW-SD : 40, 2 valori normale 39-52 / fl

3 mesaje
3617 vizite
trombopenie idiopatica
Autor: andaelena
Ultimul răspuns: 22-01-2019 15:26, postat de lavteo

fetita mea de 3 ani a fost diagnosticata cu trombopenie idiopatica. dupa 2 internari in care se reusea creterea trombocitelor, acum nu mai reactioneaza la corticoterapie. acum suntem acasa fara nici un fel de tratament cu trombocite 15000 in scadere. s-a facut punctie si maduva functioneaza cum trebuie. la toxoplasma, citomegalovirus si...

0 mesaje
540 vizite
Markeri modificati, Motiv de ingrijorare?
Autor: ElenaMugurel
Postat la data: 09-12-2018

Buna seara! In urma unor analize efectuate copilului meu, in varsta de 7 ani ai 8 luni cativa markeri au iesit modificati si am avea rugamintea, daca se poate sa ne explice cineva ce inseama acest lucru si daca este cazul sa ne ingrijoram. Trombocite: 527 Vol. trombocitar 5, 9 ASLO 400 Va multumim si...

11 mesaje
9454 vizite
trombocite prea multe
Autor: coral
Ultimul răspuns: 05-08-2018 18:01, postat de cata 1

Am 39 ani, in 1994 am fost diagnosticata cu trombocitopenie... (TPI), iar in 2001 am facut splinectomie. Astfel, de la valori foarte mici ale PLT (uneori 18000) am ajuns la valori mari, 410000. Mai mult, in ultima perioada nu am avut o stare generala prea buna: ameteli, stare de slabiciune,...

0 mesaje
2318 vizite
Leucocite si trombocite mici
Autor: Fahrer
Postat la data: 04-06-2018

Buna ziua, de ceva timp ma simt foarte obosit si transpir mult noaptea, medicul de familie mi a dat trimitere la hematologie deoarece mi au iesit leucocitele si trombocitele mici , de fapt aceste analize sunt mici de 2 ani (dar abia acum a remarcat medicul de familie), in 25...

18 mesaje
45239 vizite
Trombocite marite
Autor: norina43
Ultimul răspuns: 05-03-2018 16:24, postat de Riliviu

Buna doresc sa stiu in ce consta trombocite marite mi am facut de curind analizele si am constatat ca am trombocite marite 780 cu MCHC scazut 31, 2 poate cineva sa imi spuna ce sa fac??? Am fost internata toate au iesit ok insa doar aceste doua valori nu sunt bune...

4 mesaje
7075 vizite
trombocite scazute
Autor: lumynyta27
Ultimul răspuns: 30-11-2017 08:10, postat de Moga ioana ramona

in timpul sarcini am avut trombocitele 120 da medicul ginecolog mi-a spus ca nu este nici o problema daca nu mai scad, si nu au mai scazut.Dupa ce am nascut eu nu am avut nici o problema dar copilul a murit la o saptamana din cauza trombocitelor scazute.Acum am repetat...

68 mesaje
54291 vizite
vsh si proteina c reactiva foarte mari
Autor: 23maria75
Ultimul răspuns: 13-11-2017 17:51, postat de Kryss09

Acestea sunt rezultatele analizelor fetitei mele de 3 ani si 4 luni.Ce ar putea avea?LA CE MA POT ASTEPTA?SUNT DISPERATA, AJUTATI-MA CU UN RASPUNS!!! ASLO.. 6 U/ml (< 200) (ser, ARCHITECT Ci 8200, Metoda turbidimetrie ABBOTT) V S H. 4 5 m m l a 1 h (2 - 10) P R O T...

0 mesaje
10407 vizite
Trombocite scazute
Autor: Utilizat0r
Postat la data: 17-09-2017

Buna ziua, mi-am facut analizele si au iesit trombocitele 131. Am 1, 74m 70kg si 22 de ani, ar trebui sa ma ingrijorez? Este ceva care sigur indica o boala? Multumesc!

0 mesaje
6262 vizite
Trombocite mari.
Autor: XmasterOfficial
Postat la data: 17-05-2016

Acum 4 saptamani m-am racit putin si apoi a trebuit acum 3 saptamani sa plec la Brasov pentru o olimpiada. Am plecat racit si acolo m-am racit mai rau. La intoarcere dupa 2-3 zile am ajuns pe la urgenta (in orasul Brad, Hunedoara) cu durere in piept (doresc sa specific...

0 mesaje
5487 vizite
interpretare analize
Autor: napraforgo
Postat la data: 04-12-2014

trombocite(PLT) 433*10^9/l neutrofile nesegmentate (LIC) 0, 21*10^9/l limfocite 3, 66*10^9/l limfocite atipice (ALY) 0, 12*10^9/l neutrofile nesegmentate %(LIC%) 2, 20% colesterol seric total 243 mg/dl LDL colecterol 189 mg/dl

0 mesaje
11532 vizite
hipertensiune arteriala, hematii si trombocite crescute
Autor: marioara08
Postat la data: 26-06-2014

am 22 de ani si am ajuns la capatul puterilor. acum 2 ani de zile mi sa spus ca e posibil sa am policitemia vera si am fost trimisa la hematologie. atunci am ignoratsfatul medicului si nu m-am dus. in aprilieanul acestaam fost la endocrine pentru a se confirma sau...

24 mesaje
64644 vizite
Raspuns urgent: trombocite mici
Autor: larisadorina
Ultimul răspuns: 17-03-2014 19:03, postat de cristl

am o cunostinta si are trombocitopenie si are un nr foarte scazut in jur de 60000 si as dori un raspuns cat mai repede a fost trimis sa faca timp de o luna in fiecare saptamana analize dar nici o modificare are in jur de 15 ani as vrea cat...

2 mesaje
2607 vizite
Trombocite
Autor: Raluca dArc
Ultimul răspuns: 14-11-2013 16:59, postat de Raluca1998

Bună ziua! Mă numesc Raluca, am 15 ani si acum 2 zile mi-am făcut analize medicale pentru un simplu control. Am primit rezultatele, iar mâine mă duc la medicul de familie, însă până atunci, am o mică îngrijorare: pe buletinul de analize scrie că totul este în regulă, însă am...

5 mesaje
2184 vizite
trombocite foarte marite si stodette
Autor: iulia123
Ultimul răspuns: 11-07-2013 22:24, postat de Alessia333

buna ziua. am o mica dilema : am fost la un control ginecologic si dr de acolo mi a recomandat ca si anticonceptionale Stodette, numai ca nu mi a facut analizele ci doar s a uitat pe cele generale. am citit prospectul Stodette si acolo scrie clar ca nu se recomanda daca avem...

2 mesaje
2480 vizite
trombocite sub 100.000
Autor: NicoMpiscotel
Ultimul răspuns: 08-04-2013 13:46, postat de NicoMpiscotel

Buna ziua, am o mare nelamurire...In luna lui Noiembrie anul trecut am iesit din spital cu trombocitopetanie secundara - 62.000. Am fost la medicul de familie, dar nu era si asistenta ma intrebat daca imi apar pete - vanatai...si i-am zis ca da...nu este o regula cand apar...de exemplu astazi...

1 mesaje
4156 vizite
ce alimente trebuie sa consum pentru ca nr trombocitelor sa-mi creasca?
Autor: Popescu Loredana
Ultimul răspuns: 13-09-2012 21:16, postat de sebesuldejos

As vrea si eu sa stiu ce alimente trebuie sa consum pentru ca nr trombocitelor sa-mi creasca. Astept raspuns urgent!! Va multumesc!!

0 mesaje
3002 vizite
Numar scazut de trombocite.
Autor: Popescu Loredana
Postat la data: 13-09-2012

Buna ziua! Urmez un tratament cu citostatice si brusc la ultimul set de analize, numarul trombocitelor a scazut la 50. As dori sa stiu, urgent(intrucat nu mi se mai poate administra citostaticul), ce alimente ajuta la ridicarea numarului acestora!

0 mesaje
23609 vizite
Scaderea trombocitelor
Autor: Popescu Loredana
Postat la data: 13-09-2012

Buna ziua. Urmez un tratament pe baza de citostatice si mi-a scazut foarte mult nr. trombocitelor. As vrea sa stiu ce alimente trebuie sa consum pentru cresterea numarului acestora. Va multumesc.

8 mesaje
10146 vizite
Numar mic de trombocite
Autor: raia_victo
Ultimul răspuns: 28-05-2012 16:41, postat de nelutza_69

In februarie 2006 am facut analizele de rutina la o clinica privata si mi-au iesit trombocitele scazute, in jurul valorii de 72.000. Dupa 3 saptamani de la aceste analize am fost apoi la Spitalul Fundeni unde mi-au facut si punctie osoasa, numarul de trombocite au iesit 98.000 iar rezultatul punctie...

0 mesaje
2980 vizite
Scaderea trombocitelor
Autor: katy27
Postat la data: 11-04-2012

Acum 6 ani de zile am fost diagnosticata cu Leucemia Acuta Limfoblastica. Am urmat tratamentul 3 ani. Astazi mi-am facut o hemograma iar numarul de trombocite a scazut la 89000.Poate fi vorba de o posibila recadere? Care pot fi cauzele scaderii numarului de trombocite? Si ce tratament ar trebuii sa...

11 mesaje
1426 vizite
Analize la un baietel de sase ani
Autor: Olaru Cristina
Ultimul răspuns: 07-02-2012 11:40, postat de tema

Am un baietel de 6 ani, iar la ultimile analize medicale rezultatele au fost acestea. Mentionez ca medicul de familie nu a reusit sa ne lamureasca si am plecat din cabinet mai ingrijorati si fara recomandari. Asadar: BIOCHIMIE Calciu Ionic seric: 3, 98 Calciu Seric total: 9, 5 Sideremie: 16 HEMATOLOGIE Leucocite: 22, 5 Hematii: 4, 53 Hemoglobina:...

0 mesaje
12922 vizite
Trombocite
Autor: carmen1976
Postat la data: 27-11-2011

Buna ziua.Numele meu este Carmen.Am o intrbare care ma framanta de ceva timp:In Aprilie 2011 antebratul stang s-a umflat.am contactat un medic pentru efectuarea testului eco doppler insa acesta este normal dar mi s-a spus ca am o fisura.dupa un timp a inceput sa se umfle si partea superiara a...

6 mesaje
2610 vizite
Interpretare analize medicale
Autor: adrian009
Ultimul răspuns: 24-11-2011 19:51, postat de tema

Buna ziua. Sotia mea a facut recent un set de analize. Va rog mult sa fiti amabila si sa-mi interpretati si mie rezultatele obtinute. Va multumesc mult si astept raspunsul D-voastra. Denumire analiza Rezultate / UM Interval biologic de referata corespunzător vârstei si sexului pacientului) Hematologie V Hemoleucograma completa. Hemoglobina 8.4 g/dL 12-15 g/dl Hematocrit 30.4 % 36 - 46 % Nr. eritrocite 4.74 *10A6/ul 3.8-4.8*10A6/ul VENI 64.1 fL 80...

6 mesaje
6711 vizite
ce as putea lua pentru cresterea trombocitelor in afara de prednison?
Autor: boncz mihaela
Ultimul răspuns: 28-09-2011 21:21, postat de Mr. Nick

ce as putea lua pentru cresterea trombocitelor in afara de prednison am facut proba din maduva spinari e bine ecografie la splina splina e buna de la ce am facut aceasta boala am 60 ani ce sa iau sa ridice trombocitele astept raspuns de specialitate multumesc

1 mesaje
1348 vizite
Antitrombotice
Autor: AlexandraT
Ultimul răspuns: 11-08-2011 16:23, postat de Dr. Marius Uscatu

Buna ziua am si eu o intrebare, prietenul meu a fost operat la picior in urma cu o luna, fractura cu deplasare peroneu, medicul i-a dat in prima sapt, in cea cu operatia fraxiparine 0.6 si pe urma arixtra pt inca 3 sapt. Intrebarea mea este urmatoare, inca nu a...

8 mesaje
4299 vizite
Trombocitopenie esentiala - tratament
Autor: VER B.
Ultimul răspuns: 28-06-2011 09:41, postat de MEMET

Acum 1 an am fost diagnosticata cu trombocitopenie esentiala. Trombocitele au variat intre 86 mii si 120 mii, dar pe frotiu au fost 160 mii. La punctia osoasa - megacariocite rare. Am urmat tratament cu dexametazona dar fara succes. Am folosit mai multe medicamente de stimulare a imunitatii ( pe...

4 mesaje
1469 vizite
analize sange, copil de 4 ani jumatate
Autor: ancabucur39
Ultimul răspuns: 13-08-2010 01:35, postat de seti11

Buna ziua, copilului meu de 4 ani si jumatate, tocmai i-au iesit rezultatele analizei sangelui. Toate sunt ok, mai putin 3 parametri: trombocite = 529.000 ul; potasiu = 5, 2mmol/l proteina C reactiva = 5, 6 mg/l. Aceste analize au fost facute, dupa ce in ultima perioada, s-a plans de dureri musculare, articulare(...

12 mesaje
13859 vizite
Trombocite 2000
Autor: boncz mihaela
Ultimul răspuns: 13-05-2010 14:21, postat de Mr. Nick

Mama mea momentan in spital Fagaras jud Brasov are tromb 2000 are 60 ani sa internat au crescut 39.000 a luat hidrocortiz pe vena, acum continua cu prednison... ia luat punctie din maduva spinarii lichidul e bun limpede, , , nu stie nimenea de la ce apare acea scadere ii...

3 mesaje
2193 vizite
numar redus de trombocite
Autor: Ambonsarado
Ultimul răspuns: 28-02-2010 12:20, postat de valentinamandea

Am un nr redus de trombocite, in jur de 55000, ce as putea face sa creasca? Multumesc

5 mesaje
3142 vizite
analize sange... trebuie sa ma ingrijorez sau nu?
Autor: popescu diana
Ultimul răspuns: 29-04-2009 10:38, postat de Micis Mici

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele analize: HEMATOCRIT- 44.1 % [36-42] TROMBOCITE- 121 1000/mm cubi [150-390] TROMBOCRIT- 0.098 % [.100-.500] {asa este afisat si pe foaia cu analize, cu acel punct in fata numarului} MON- 0.2 1000/mm cubi [0.3-0.8] HDL COLESTEROL- 62 mg/dl [>=65] TRIGLICERIDE- 183 mg/dl [60-150] Va rog...

3 mesaje
4488 vizite
trombocitemie esentiala
Autor: erasmus
Postat la data: 07-01-2009

am fost depistata la 1 nov.2008, cand aveam 1500000 trombocite. am inceput cu hydree(1gr/zi), aspenter(una/zi) si milurit de 300(una pe zi).scad trombocitele, acum am 777000. se modifica urmatoarele valori: -hematii3, 82 -volum mediu eritrocitar97, 3 -indice de distributie a eritrocitelor 16, 7 -trombocrit 0, 710 tgo(ast) 44 -tgp(alt) 60 vsh 10 am dureri de oase si intepaturi puternice...

3 mesaje
3558 vizite
Trombocite- numar scazut
Autor: miluka
Postat la data: 10-11-2008

Persoana in varsta de 77 ani, sex feminin la hemoleucograma cu formula, are urmatoarele anomalii: PLT 43 ( in sistemul de numaratoare 150-369 *10/3/mm3) PDW 19.9 (in sistemul numaratoare 9.0-17.0%) PCT 0, 06 (in sistemul numaratoarea 0.17-0.35%) MCHC 32, 1 ( in sistemul numarare 32.2-36.5 g/dl) Fibrinogen 424 ( in sitemul 180-450 mg/dl) VSH 31 Proteina reactiva CRP...

2 mesaje
2431 vizite
Nr scazut de trombocite
Autor: nicole_86
Postat la data: 12-04-2008

Buna seara. Am 50 de ani iar in urma analizelor medicale, mi s-a stabilit un nr de 79000 trombocite. care ar putea fi cauzele? Nu prezint nici una dintre simptomele referitoare la trombocitopenie. Valoarea celorlalte analize s-a incadrat intre limitele normale. am motive de ingrijorare? Mentionez ca in urma cu 3...

2 mesaje
2673 vizite
nr scazut de trombocite
Autor: silvia22juli
Postat la data: 26-03-2008

Au fost 100 000. Dupa 14 zile de tratament cu Mendrol, cate 32 mg / zi, trombocitele au scazut la 65 000. Ce recomandati pentru cresterea numarului de trombocite? Trebuie sa fac o punctie.

2 mesaje
3708 vizite
trombocilite scazute
Autor: myky239
Postat la data: 23-04-2007

Am o fetita de 12 si 9 luni si la analize trombocilitele au iesit mai mici (150000).Acestea se manifesta prin vase sparte la membrele inferioare.Este sub tratament cu hidrocortizon, penicilina, tarosin, calciu.As vrea sa stiu daca dupa terminarea tratamentului mai este posibil sa se sparga iar vasele de sange?Diagnosticul este...

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.