Diabet
Buna seara, am 26 de ani iar in ult an m.am ingrasat cam 20kg. Ultima sapt am tinut regim si am facut mult sport. Dar la analize cele care m.au speriat sunt hemoglobina A1c 6.2, glicemia 88 iar trigliceridele 45. Ce e de facut. Voi merge si la medic dar e bine sa aflu mai multe opinii. Am deja siabet sau pot stopa evolutia ?
3 comentarii
Nu inteleg de ce v-au speriat aceste analize. Sunt in limite normale.
Va multumesc pentru raspuns. Am citit pe internet ca daca hemoglobina A1c depaseste limita de 6 atunci sunt suspect de prediabet. Am fost la medicul de familie iar dumnealui mi-a recomandat sa fac o consultatie la medicul diabetolog. Doamna doctor diabetolog mi-a dat acelas raspuns ca si al dumneavoastra, singura completare a fost sa incerc sa mananc sanatos, sa renunt la sucuri si sa fac inca o data hemoglobina A1c peste 6 luni. Daca aceasta va avea iar tendita de crestere ar putea indica dz tip 1. Inca o data va multumesc pentru raspuns.
Daca exista o suspiciune de alterare a metabolismului glucidic, atunci cel mai bine este sa faceti un test oral de toleranta la glucoza. Acesta v-a stabili exact daca exista sau nu o glicemie bazala alterata sau o scadere a tolerantei la glucoza.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Nu mai primesc notificari alerte pe mail
- 2Durere si scurgere san drept
- 2Amețeli - cauze probabile
- 2Migrene 4, 30 dimineata
- 1Cat se ia Molekin Imuno?
- 3Protocol donare sânge 2008
- 9Transpirație excesiva in timpul atacurilor de panica
- 2Tratament pentru sedentarism
- 1Beta hcg- pot avea incredere?
- 1Lista analizelor de sange care trebuie sa se faca anual