diabet de tip 2

29-05-2017
bb3491687
Nu este medic/terapeut
bb3491687
In diabet de tip 2 tratat cu antidiabetice orale, Diaprel se pot lua si suplimente naturale pentru diabet si ceaiuri pentru diabet?
5 comentarii
0
29-05-2017, ora 11:33
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Ceaiurile si suplimentele din plante, asa zise „naturale” nu si-au dovedit eficienta pentru a controla diabetul si complicatiile care pot sa apara in urma managementului defectuos. Mai mult decât atat, pot interactiona cu antidiabeticele orale pe care le luati si pot afecta eficienta tratamentului.

Piata suplimentelor, din Romania inclusiv, nu este supravegheata corespunzator spre deloc si nu exista un control al substantelor/plantelor care se gasesc in astfel de preparate. Avand in vedere lipsa de beneficii sau de dovezi ale beneficiilor enumerate pe ambalaj si riscul crescut de aparitie al efectelor secundare
1)prin posibille interactiuni supliment-medicament
2)provenienta si compozitia incerta a acestor suplimente, acestea nu sunt indicate.

Standardul de aur in managementul diabetului de tip 2 pentru a preveni aparitia complicatiilor! raman
1) modificarea stilului de viata (reducerea sedentarismului, cresterea gradului de activitate fizica, controlul stresului, somnul suficient) si
2) o dieta echilibrata bogata in legume, care sa asiguere un aport adecvat de produse lactate, proteine si grasimi de foarte buna calitate si administrarea strategica a surselor alimentare de carbohidrati, alaturi de
3) un tratament corespunzator dozat si CORECT administrat.

Asigurati-va ca aduceti toate acestea in viata dvs. Nu exista scurtaturi sau solutii minune sau tratamente naturiste. Gestionarea diabetului se realizeaza cu acceptarea bolii, responsabilizarea dvs. si imbratisarea schimbarii, nu prin suplimente care promit, dar nu livreaza rezultate.

In cazul in care va hotarati sa luati astfel de suplimente, consultati-va cu medicul care va monitorizeaza evolutia si cu farmacistul, comunicati-i care sunt medicamentele pe care le luati si cel mai important, cereti informatii cu privire la efectele adverse. De multe ori sunt omise si nu sunt mentionate pe eticheta.

Am incredere ca veti lua cea mai buna decizie pentru sanatatea dvs. Multa sanatate va doresc si succes in acest proces!
0
29-05-2017, ora 13:02
bb3491687
Nu este medic/terapeut
bb3491687
Multumesc pentru raspuns.
0
23-08-2017, ora 14:12
Eela01
Nu este medic/terapeut
Eela01
Bună ziua! Am 27 de ani, 66 de kg si urmez un regim alimentar.de curând am făcut hemoglobina glicozilata si mi-a ieșit 6, 5 iar doctorul mi-a dat să iau acarphage (acarbosio)50 mg de 3 ori pe zi..glicemia e în limite normale până acum.specific ca abia am început să iau pastilele.pot apărea reacții adverse? hipoglicemie?
0
24-08-2017, ora 18:52
lobby
Nu este medic/terapeut
lobby
Diabetul de tip II, ca comorbiditate a obezitatii se vindeca la sase luni dupa operatia de gastric sleeve, a demonstrat doctorul Copaescu intr-un studiu clinic pe care la- facut acum doi ani la spitalul Ppnderas. Si a format o echipa intreaga de doctori care practica aceasta operatie la nivel de excelenta. (nu le el, dar la cativa doctori din echipa stiu ca este o reducere de 10% la operatie pentru cei care se programeaza/opereaza in luna august).
0
21-01-2019, ora 23:23
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Bună ziua,

Chirurgia bariatrică/metabolică, implicit gastrectomia longitudinală sau gastric sleeve, este cunoscută că ajută la ameliorarea dezechilibrului glucidic și poate duce inclusiv la remisia diabetului, totală sau parțială. Dar nu vindecă diabetul tip 2. A nu se confunda niciodată vindecarea cu remisia.

Iar faptul de a atinge remisia diabetului nu înseamnă că munca s-a terminat. Aceste modificări pozitive apar ca urmare a scăderii însemnate în greutate, într-un timp foarte scurt. Însă eforturile sunt pentru toată viața, iar în cazul reluării obiceiurilor alimentare anterioare, se pot recâștiga kilogramele pierdute și implicit apar modificări patologice ale profilului glucidic caracteristice diabetului tip 2.

Se vorbește prea multe despre efectele pozitive ale acestei intervenții mult exagerate (vindecare) și prea puțin de responsabilitatea pacienților și riscul de recidivă după intervenție dacă nu se respectă recomandările nutriționale.

Modificarea stilului de viață, alături de tratamentul farmacologic și/sau chirurgical sunt cele care duc la remisia diabetului totală sau parțială și doar de pacient depinde cât se va menține aceasta. Doar împreună se pot obține aceste rezultate și nu sunt permanente. Chirurgia metabolică nu este „remediul” minune al diabetului tip 2. E doar un ajutor suplimentar, binevenit de multe ori și poate o ultimă soluție după tentative multiple, dureroase, frustrante de a scădea în greutate sau a reduce riscurile cardio-metabolice etc. E bine să amintim constant acest lucru.

Sper să fie utile aceste informații.

Multă sănătate!

Cu stimă,
Mihaela Acasandrei
Nutriționist-Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.