Dinte inclus

21-06-2013
Badescu Magda
Nu este medic/terapeut
Badescu Magda
Ma numesc Badescu Magdalen si am 21 ani.A m un canin inclus, iar dintele de lapte nu a cazut inca.As vrea sa stiu ce solutii sunt, insa nu as dori sa-mi pun aparat dentar.Credeti ca daca printr-o interventie chirurgicala, crestandu-mi gingia si pozitionand caninul pe locul liber se va aseza fara ajutor?as putea sa-mi pun un dinte provizoriu?ce conditii sunt de intretinere?si ce pret are?
2 comentarii
0
11-07-2013, ora 08:41
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Magdalen, asta depinde de pozitia caninului inclus in os. Daca nu a venit pe arcada pana la varsta ta, cel mai probabil sa fie intr-un ax nefavorabil eruptiei si trebuie ajutat, asta se poate vedea bine pe o radiografie. In plus, s-ar putea nici sa nu existe loc pe arcada, caninul de lapte fiind mai mic( si " mai slabut" ) decat cel definitiv. Astfel, sunt mici sansele sa vina la locul lui printr-o "crestatura de gingie", neajutat ortodontic. Caninul este un dinte extrem de important in masticatie, asa ca cel mai bine incerci sa inlocuiesti caninul de lapte cu caninul definitiv. De ce nu ai dori sa aplezi la aparat? Incearca sa gasesti un ortodont, iti explica in ce consta tratamentul si apoi te mai gandesti:)
0
28-08-2013, ora 11:13
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Daca dintele este prezent, si nu este anodontie, fara o interventie chirurgicala nu se poate. Dupa investigatii imagistice si examen clinic se va stabili ce manevra terapeutica este necesara pentru aducerea dintelui pe arcada. Sunt cazuri de incluzie ale caninilor in zone topografice nu tocmai favorabile tratamentului (fosa nazala, orbita, palatul dur), chiar si axul lor poate varia. Cei inclusi in pozitie orizontala nu se preteza tratamentului, deci se vor extrage. Aici ader si la parerea domnei doctor Dragomir, fiind un element important in dinamica mandibulara si un factor cheie in ocluzia functionala, se va face tot posibilul pentru pastrarea lui. Tratamentul se va face de o echipa: ortodont si chirurg.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul