Dinte plombat, spart și fără nerv

22-09-2022
Athena_Threemsi
Nu este medic/terapeut
Athena_Threemsi
Bună ziua! Acum 3-4 ani am avut o carie la o măsea {prima măsea de sus, din dreapta}. Nervul a fost extras, iar măseaua curățată parțial, după care s-a introdus un fel de pastă ce s-a întărit {ce ținea, temporal, loc de plombă}, care a căzut la scurt timp. A existat o diferență mare de timp între începerea, , operației" și finisarea acesteia {aproximativ un an}, timp în care pereții măselei s-au înnegrit. Deși plombată, se putea observa cum dintele se înnegrește {din interior, către exterior}. Anul trecut, o jumătate din măsea s-a spart, dar nu a căzut {se mișca îngrozitor}, plomba încă fiind atașată de jumătatea intactă {dar înnegrită}. La un an distanță, adică în prezent, jumătatea spartă a căzut {pe interior fiind moale și înnegrită}, lăsând în urma ei cealaltă jumătate înnegrită, alături de plombă {nu știu cât va mai rezista măseaua; nu am încredere să mestec ceva cu ea}. Oare ar mai putea fi salvată în vreun fel, pentru a evita extragerea ei sau implantul dentar? Se mai poate aplica o coroană dentară în astfel de condiții? Sau ce altă metodă ar trebui folosită? Vă mulțumesc!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 09:44
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea dvs pare să fie o carie foarte avansată, care a ajuns să afecteze o mare parte a măselei și să ducă la înnegrirea acesteia. Este posibil să fie nevoie de o extracție a măselei și de înlocuirea acesteia cu un implant dentar sau cu o punte dentară, în funcție de situația dvs specifică.

Cu toate acestea, este important să vă prezentați cât mai curând posibil la un dentist pentru o evaluare și o discuție despre opțiunile de tratament. În funcție de gradul de afectare al măselei și de starea generală a dinților dvs, un dentist va putea să vă recomande cea mai bună opțiune de tratament pentru a evita complicațiile viitoare. În unele cazuri, poate fi posibilă aplicarea unei coroane dentare, dar aceasta depinde de starea măselei și de gradul de deteriorare.

În orice caz, este important să nu amânați vizita la dentist, deoarece o astfel de carie avansată poate duce la complicații și probleme mai grave în timp.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: