Dinte rupt la dentist

20-07-2018
amdm
Nu este medic/terapeut
amdm
Salut! Acum 2 luni am fost la un detartraj si mi s-a spus ca am cateva carii mici-medii si sa le tratez. Eu nu am avut niciodata dureri dentare asa ca I-am ascultat pt ca nu am vrut sa am pb mai grave. Dupa ce am facut primele 3 carii (mai serioase-fara durere) la ultima carie (cea considerata simpla) am simtit durere si mi s-a spus ca am nevoie de obturatie. Dentista a mai chemat pe un alt dentist, specialist pe asa ceva si au umblat pe acolo, dar am avut dureri imense dupa si am mers de urgenta dupa 2 zile aa termine lucrarea... in cele din urma dupa vreo 3 sedinte aveam de mers la ultima in care sa mi se plombeze dintele obturat... problema este ca in scaunul de la dentist in timp ce se efectua lucrarea dintele meu sa rupt in 2 pana sub gingie. Acum mi s-a spus ca trebuie sa mi se puna pivot si coroana... toate astea intamplate in urma unui detartraj... Pretul trat de pana acum a fost vreo 500 lei (doar pt dintele cu problema), acum imi cer inca 1000 lei... deja mi se pare exagera de mult ca pret, iar ei refuza sa isi asume orice responsabilitate. Ce pot face?
*nu am fost de capul meu la ei, m-au trimis cei de la o clinica unde am abonament privat de sanatate.
1 comentarii
0
20-07-2018, ora 13:06
Good Smile
Identitate neconfirmată
Good Smile
In primul rand, afectiunea si tratamentul la dintele respectiv nu are nici o legatura cu manopera de detartraj.
Detartrajul este o manopera ce indeparteaza placa bacteriana de pe dinti, cat si de sub dinti( la nivel gingival si subgingival ). Ea ajuta la prevenirea mult cunoscutei "parodontoze" ( termenul fiind folosit incorect, insa popular asa i-a ramas numele ). Placa bacteriana de pe dinti si de la nivel subgingival mananca practic suportul dintilor ( osul ).

Referitor la dintele in cauza. Daca s-a ajuns la tratament de canal acesta avea o carie profunda in urma careia s-a facut comunicare cu nervul, care a trebuit scos pentru ca nu se poate pune plomba pe nerv.
Din pacate, daca din diferite motive, dintele s-a fracturat si fractura s-a localizat subgingival, este intr-adevar necesar reconstituirea lui cu un pivot + coroana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul