DINTI CARIATI LA 5 ANI
BUNA ZIUA.AM O FATA DE 5 ANI SI MASELELE SUNT CARIATE SI INCEP SI DINTII SA SE CARIEZE SA SE STRICE. SE SPALA DE 2 ORI PE ZI DE MICA, DAR NU STIU CE SA FAC CA PENTRU URMATORUL RAND DE DINTI MACAR SA II IASA BINE.CE SA II DAU ? DE LA CE SE TOT CARIAZA DINTII COPILULUI SI CE POT SA FAC SA O PREGATESC PENTRU O DANTURA BUNA CAND II VA IESI CEILALTI DINTI CARE SUNT DEFINITIVI.VITAMINE I-AM DAT MINIMARTIENI, CAVIT SIROP, VIGANTOL A LUAT PANA LA 2 ANI. I-AM DAT SI CIPCAL SIROP DAR DEGEABA
2 comentarii
nu ai ce sa-i faci. i se schimba dintii, iar la 7 ani o sa-i iasa unii frumosi. daca vezi o poza cu mine la 5 ani, te apuca rasul.parca aveam o "grebla" in gura.erau negri, cariati, chiar si cei din fata, iar apoi mi-au iesit niste dinti frumosi si drepti. nu am nici o problema cu ei. . o fetita de la mine de pe scara, nu are nici un dinte pt k i-au cazut toti si are tot 5 ani. stai linistita, k nu are nimic.cel mai bine ar fi sa mergi la un dentist sa vezi ce spune.
Este f important de stiut despre obiceiuri alimentare ale fetitei, modul de periaj iarasi este fff important (nu este suficient ca se spala, conteaza si cum face asta), modul de administrare a vitaminelor si siropurilor de care spuneti (nu ati uitat niciodata sa ii dati?) si ce scrie in prospectul lor (de regula fluorul care se da pentru dinti este sub forma de pastile care se sug: Zymafluor, Concadent, etc). Cel mai bine mergeti la un consult la un stomatolog pedodont. Cariile trebuie tratate pentru a nu se complica pt ca vor afecta dintii permanenti. Numai bine!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila