Disconfort Piept / Spate.

14-12-2018
Silviu.K
Nu este medic/terapeut
Silviu.K
Buna Ziua,

Numele meu este Stefan, am 33 de ani iar de ceva timp traiesc cu un disconfort constant si mai multe simtome la care nu reusesc sa gasesc cauza. Voi incepe cu inceputul. In Septembrie 2016 in timp ce eram la munca am avut dintr-o data un junghoi puternic in zona sternului, desi durerea nu a durat mai mult decat cateva secunde, ma speriat si a fost urmata de palpitatii foarte rapide si primul meu atat de panica crezand ca fac infarct. Atacul a durat can 20-30 de minute. In perioada urmatoare am simtit o mica jena in partea stanga jos a pieptului. Nu era o durere fizica ci mai mult un simt de disconfort dar ma speria destul de tare si era urmat de alte atacuri de panica. Imi este foarte greu sa descriu senzatia. Este ca si cum am o incarcatura electrica in zona pieptului / sternului care tot creste, nu ma doare fizic dar ma facea sa simt ca si cum in orice secunda urmaza sa mi se opreasca inima. Si asa incepe atacul de panica si palpitatii la inima. Dupa ce se calmeaza inima si atacul trece cumva se diminueaza si senzatia aceea surda. Am mers imediat la doctori de inima care mi-au facut un eco la inima si am avut si acel aparat 24 de ore pe piept pentru monitorizare. Mi-au spus ca totul este in regula. Aveam pur si simplu impresia ca pot muri in orice secunda. Imi era foarte greu sa dorm seara si asa am inceput sa am probleme si cu somnul. Ulterior a reusit sa tin sub control atacurile de panica dar senzatiile au devenit din ce in ce mai ciudate. A inceput si o durere in stern, simteam ca este la suprafata, era ca o durere de articulatii, care cand duceam omoplatii in spate ( tipic cum ma ridic de la scaun ) atunci simteam mici pocnituri in articulatiile de la stern. De asemenea simt si o durere la spate undeva intre coloana si omoplatii, tot in zona articulatiilor. Asta ma facut sa cred ca poate ii de la spate. M-am dus la neurolog si ma trimis la RMN. Am facut RMN la coloana si mi-a spus ca nu vede nimic rau din punct de vedere neurologic. Disconfortul acela sub piept este constant acolo. Apoi am inceput sa am mici ragaituri si scoteam bule de acid in gat, de asemeea aveam senzatia unui nod in gat. Am mers la control la stomac si am facut o Gastroscopie, mi-a spus ca am un edem stomacal din cauza acidului care refuleaza inapoi din intestinul subtire. Mi-a fost prescris Controloc si Ibutin. Desi senzatia din gat parca a diminuat usor dupa ce am terminat tratamentul a revenit la loc. Am uitat sa precizez ca din cand in cand imi apar si ceva pete rosii pe fata si dupa urecea care dispar intr-o zi si lasa pielea uscata. Pentru disconfortul din piept nu am reusit inca sa gasesc cauza.

Ma poate cineva indruma ce fel de investigatii ar fi indicat sa fac ? Imi cer scuze pentru greutatea cu care incerc sa explic simtomele mele dar imi este foarte greu sa explic cuiva ce simt pentru ca nu pot pune degetul cu exactitate undeva si sa spun "Aici ma doare" este mai mult o senzatie de "rau" intr-o zona cat o palma a pieptului!

Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit ce am avut de scris si daca ma puteti indruma va sunt recunoscator!

Sarbatori Fericite Tutror!
1 comentarii
0
14-12-2018, ora 17:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Disconfortul in piept poate fi o somatizare de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate pe net si mergeti la un psihiatru sau psiholog clinician sa va evalueze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •