Disfuncția articulației sacroiliacă

27-01-2020
Sadsad
Nu este medic/terapeut
Sadsad
Am 20 de ani 1.65 și 67 kg
Țin să menționez ca am lucrat într-un domeniu în care a fost necesar să stau foarte multe ore în picioare, mult ridicat, odihna nu era la locul ei iar mișcările pe care le făceam erau bruște.
M-am trezit cu o durere de șold urâtă. Am fost la doctor. Mi s-a spus că am disfuncția articulației sacro iliacă pe care am dobândit-o din cauza poziției în care stăteam la lucru.
După 6 săptămâni de mers mai mult în două, au apărut durerile de tălpi și (fără vreo analiză, ecografie, radiografie sau orice altceva) mi s-a spus că am "pinten de călcâi" și din cauza faptului că am mers atât de mult timp rău, mi s-a dus durerea în jos. Am mers la alt doctor unde am făcut radiografie și nu a reieșit niciun "pinten" nimic. Și nici vreo ruptură de fascita plantară
Așa că vă întreb, este vreo legătură în ceea ce am pățit cu șoldul cu durerile din tălpi?
Sunt într-o țară străină și e cam greu cu toate.
Mulțumesc anticipat!
2 comentarii
1
27-01-2020, ora 08:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Este evident ca suferinta este provocata/agravata de kilogramele in exces si de efortul fizic fabulos.
Eu propun sa consultati un neurochirurg, pentru suspiciunea de sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
27-01-2020, ora 15:55
Sadsad
Nu este medic/terapeut
Sadsad
Vă mulțumesc pentru că mi-ați răspuns! :)
Se poate da din această problemă în poliartrită?
Vă spun și de ce întreb asta. Am făcut analize din care ieșea astfel (doar o parte din analize, că ele sunt cu mult mai multe)
C3 113, 0
C4 22, 0
Anti ANCA (PR3) 0, 40
Anti Mieloperoxidazei (MPO) 0, 30
Anti ANA absenți
Anti DNA absenți
Anti CCP 5, 5
IgA imunoglobulinelor 346
Anti transglutaminază IgA 7, 1
Ema IgA anti endomysium absent
PCR 4.1
VsH 31
Vitamina D 17
Ecografie la un deget care ma durea de la mâna dreaptă a rezultat un pic de lichid
Am fost prima data la un prim reumatolog care din analize spunea că este o mică inflamație, eventual un început de artrită.
Am doilea reumatolog a spus din prima că este vorba de o poliartrita sigură cu CCP negativ si sindromul durerii regionale complexe
Am fost la ortoped șii a spus că nu am nimic din cele de mai sus, ci doar o inflamație provocata care se rezolva cu mișcare controlată și fizioterapie.
Iar în cele din urma am ajuns și la neurolog care el la rândul lui a mai adus 2 doctori și toți au spus că nu este vorba despre o poliartrita ci mai degrabă de o ușoară inflamație (ușoară, ușoară, dar eu nici la baie nu puteam ajunge, cateodata mergeam pe genunchi) sau un sindrom, dar n au spus că este acela pe care mi l a spus al doilea reumatolog (sindromul durerii regionale complexe)..
Am mai fost la un doctor care se ocupa de bolile de spate (nu știu cum ii spune) și a spus ca nu e de competenta lui ceea ce am eu
Singurele simptome pe care le aveam erau doar la nivelul labii piciorului. Prima data au început durerea la piciorul stâng în călcâi, apoi s a mutat și la dreptul. Cu timpul s a mutat pe toată suprafața tălpii și aveam stări de paralizie dacă încercăm sa merg sau sa îndoi talpa.
Dar repet, doar la nivelul tălpilor și mi se umfla piciorul, cu timpul cu antinfilamatoare s-a dezumflat dar durerile încă sunt. Mi e foarte frica de aceasta poliartrita și de aceea cer o părere într o parte și alta pentru că sunt cu moralul la pământ.
Îmi pare rău pentru acest lung roman.. Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: