DORESC UN SFAT PERTINENT

19-03-2008
ntgabi
Nu este medic/terapeut
ntgabi
Am 40 de ani, am facut sport ( nu de performanta), am 1, 71 m si 90 Kg. In ultimi 3-4 ani ( spre rusinea mea ) am facut sport ocazional.
Musculatura gambelor este extraordinar de bine dezvoltata si proportionata.
In 1994 am fost operat ( clasic) la genunchiul stang pentru o brida de calciu formata in urma unei cazaturi ( tasare la saritura si rasucire). Am facut recuperare si totul a fost OK pana anul trecut in luna aprilie cand am fost trezit, noaptea, de o durere ascutita la nivelul genunchiului operat.
Durerile( insotite si de o stare de agitatie psihica) au fost ocazionale si vagi pana in luna octombrie cand viata mi-a devenit un calvar-dureri insuportabile si ziua si noaptea- dureri controlate cu antiinflamatoare.
Am fost consultat de medic ortoped si am facut RMN. Diagnostic inceput de gonartroza coarne pe meniscul intern si LIA afectat-recomadare Infiltratii cu substanta sinoviala.
S-a intimplat un lucru nedorit si a trebuit sa caut un alt medic pentru a-mi face infiltratiile- l-am gasit in persoana unui tip dedicat meseriei, la o clinica de specialitate renumita.
Acesta m-a consultat si a insistat pentru artroscopie si ulterior infiltratii. Am facut artoscopia unde mi s-a facut menisectomie totala la meniscul intern si s-a confirmat LIA afectat.
In primele doua saptamani de recuperare am avut dureri usoare si suportabile si apoi am inceput infiltratiile cu ORTHOVISC. Dupa ce de a doua infiltratie au inceput sa se amplifice durerile ( 4 saptamani de la artroscopie), iar dupa cea de a treia acestea sau amplificat serios si a aparut si limitare de unghi la intindere.
Am consultat un alt medic ortoped renumit si cu experienta-diagnostic artroza, genunchi blocat la intindere, masa musculara scazuta diferenta de 4 cm fata de picoirul drept, recomandare Arcoxia, Movalis, Vitamina B..., Yogaflex si recuperare serioasa.
Am inceput si tratamentul medicamentos si recuperarea in clinica de specialitate.
Toate bune si frumoase pana am ramas numai cu Yogaflex si cu recuperarea, durerile a reaparut insa nu cu aceiasi virulenta si persista limitarea la intindere. Limitarea la intindere dispare dupa exercitiile si procedeele de recuperare, dureaza cateva ore si reapare uneori chiar si dupa un repaus de 15-20 minute.
Durerile s-au creionat mai bine si le pot descrie ca o senzatie de inflamare interna ( la exterior genunchiul este normal) care imi da si limitarea la indreptare a genunchiului implicit ma impiedica la mers ( nu pot pasi normal), iar atunci cand fortez simt o durere ca o arsura pe partea exterioara a genunchiului la osul care se simte proeminent. Medicul BFT mi-a prescris Tador si continuarea recuperarii.
Ce parere aveti si ce ma sfatuiti.
4 comentarii
0
21-03-2008, ora 00:00
MHC
Nu este medic/terapeut
MHC
Ma numesc Marius, am varsta de 30 ani. Si eu am practicat sport mai exact tenis. Aveam in permanenta probleme cu articulatiile de la genunchi, imi trosneau frecvent si aveam uneori dureri dar nu atat de puternice cum spui tu. Starea de nervozitate cum este si normal o ai din cauza durerilor foarte mari pe care spui ca le ai.
0
27-03-2008, ora 00:00
sandric56
Nu este medic/terapeut
sandric56
buna ziua,

acolo unde ati facut procedurile de recuperare cred ca nu erau bune sau la locul potrivit.Trebuia sa faceti fizioterapie (ultrasunet si electroterapie) si dupa acea un program specializat de recuperare elaborat de un kinetoterapeut nu de un doktor sau asistent ( ca ei nici-o data nu au invatat asa ceva).
0
02-12-2009, ora 21:37
ntgabi
Nu este medic/terapeut
ntgabi
Revin cu problema mea insa cu alte modificari: in septembrie 2008 am mai facut o noua operatie la genunchiul stang la alt profesor care si acesta mi-a scos meniscul total- nicio rezolvare. In speranta unei rezolvari am facut in 2009 o ultima operatie in Italia. Am DVD cu interiorul articulatiei si cu interventia in sine. Meniscul meu este bine mersi sanatos -medicul italian din "respect" pentru profesorul roman pe care il si cunostea de la o conferinta a scris in raportul medical "... se evidentiaza integritatea meniscului intern si extern. nu sunt modificari de gonartroza.". In ce a constat interventia mi-au fost scoase niste calcificari formate pe vechea operatie din 1994 si a fost corectata rotula.
0
03-12-2009, ora 10:16
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Sinteti dragut sa postati interpretarea RMN-ului!

Cu stima
Dr. Bogdan Cristian Ion
Adaugă un comentariu / răspuns