Dragoste la 40 de ani și simptome grave de rău

18-07-2019
Alex Alexandru 41
Nu este medic/terapeut
Alex Alexandru 41
Salut sunt Alex 41 de ani din București căsătorit de 17 ani cu un băiat de 14 ani rezultat din aceasta căsătorie Se întâmpla acum 2 ani într-o seara de octombrie (car sharing Part Time) iau o cursa undeva în ducuresti, o doamnă 28 30 ani.sa o numim SS îngrijită nu execesiv de frumoasă dar nici urata dar cu ceva magic în privire... Mia cerut nr de tel pe motiv de profesionalism l am dat, se întâmpla des sa mi se ceara nr de tel pentru servicii.. Nu am dat importanță deloc decât strict profesional, azi asa mâine asa au trecut 2 luni și ia uite ca eram cât era noaptea de lunga pe wattap la povesti cu doamna căsătorită și ea cu un copil de 5 ani cu ceva neglijente în familie și asa a început o poveste de iubire în care simțeam de la distanta ce emoții are celalalt cu fluturi în stomac cu toate cele date de chimie și a trecut 2 ani (cei mai frumoși ani din viata mea de pana acum) în ultimele 6 luni soțul doamnei sa mutat de acasă la o locuință a mamei lui ei practic discutând despre divorț și aici apar problemele ea consultând un avocat a înțeles ca nu ar avea nici un drept la casa unde locuiesc pentru ca e moștenire și are clauza și apoi stările emoționale ale copilului încep sa își spună cuvântul el simțind ca o pierde sa activat și a umplut toate golurile care ai racisera în familie cu copilul cu jobul ei etc. Deacord total am spus sa își cheme soțul înapoi de dragul copilului și sa încercăm sa continuam asa povestea asta de iubire dar surpriza ea spune ca ma iubește și ca nu vede viata fără mine și în același timp îmi cere sa încetam tot am încercat sa ma retrag ușor dar îmi e foarte rău fizic psihic și emoțional și am început sa nu rezist fără sa o pot vedea măcar de la distanta lucru care la activat pe soțul doamnei și pentru a încerca să mă eliberez de povestea asta i am cerut sa ai spună tot sotului și sa își vadă de viata ea propunând sa nu ai spună am ajuns pana acolo de ai spune eu soțului ei toata povestea pentru a ma elibera de stările astea crunte de agonie de nesomn ge greață de ura etc într-un moment de slăbiciune l am contactat și i am povestit într-un rezumat povestea, culmea știa doar jumate de adevăr ea spunându-i câte ceva dar pana acolo unde el sa nu creadă ca am avut relații sexuale, trist dar adevărat.
2 comentarii
0
21-07-2019, ora 11:16
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Iata cateva perspective ale situatiei

Este destul de clar ca amandurora va lipseste ceva in relatie si probabil ca era vorba de timp pana cand ar fi aparut altcineva. Cu alte cuvinte, in ordine cronologica este problema din relatia fiecaruia care trebuie rezolvata.
Nu stim daca s-au facut toate eforturile de salvare a relatiei/casniciei fiecaruia. Aceasta este de fapt ordinea de rezolvare a situatiei.

Mai mult decat atat, fiecare trebuie sa decida pentru sine, separat de "promisiunile" celuilalt. Sa nu se agate de aceste "promisiuni" ca fuga de problema de fond. Inainte de orice si oricine trebuie sa decideti pentru sine. Nu exista nici o certitudine ca relatia de fata va rezista.

Atentie: fiecare decide pentru sine, nu pentru celalalt. Ce treaba aveti dumneavoastra sa faceti ordine in viata celeilalte femei cand nu va puteti face ordine in cea proprie? Si...invers. Vezi punctul anterior. Fiecare trebuie sa-si asume deciziile proprii pentru casnicia proprie. Nimeni nu are dreptul de a decide pentru celalalt, caci este implicat emotional si va actiona conform propriilor nevoi, respectiv a egoismului.

Si mai exista o perspectiva: incapacitatea dumneavoastra de a va trai emotiile care va duce in acte necugetate si in situatii chiar si mai complicate. Aceasta incapacitate de a gandi si gestiona mental emotiile sta la baza simptomelor pe care le descrieti. Acolo unde exista multa emotie nu prea mai exista ratiune.

Va recomand sa lasati lucrurile sa le linisteasca putin. Sa va ganditi fiecare la casnicia lui si ce se mai poate face cu ea. Abia apoi, daca va mai fi cazul, ce se poate face cu cealalta relatie.

Nu puteti incepe ceva daca nu terminati ceea ce exista deja!
0
23-07-2019, ora 15:24
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru a te libera de “stările astea crunte de agonie de nesomn, de greață, de ura” e important sa discuti Alex cu un psihoterapeut, despre emotiile tale si despre gandurile ce le alimenteaza.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul