drepturile mele de a avea o nastere vaginala

23-02-2008
caterini
Nu este medic/terapeut
caterini
La 24 de ani am nascut prin cezariana programata (miopie), dupa un travaliu de 15 ore. imi pare rau ca atunci am fost pur si simplu ignoranta si am acceptat orbeste ce mi-a zis medicul dupa ce m-a vazut cu ochelari. Nu am sa detaliez acum cat am fost de frustrata si nici nu cer sa mi se spuna riscurile unei nasteri vaginale dupa cezariana.
Ce este peste puterea mea de intelegere, de ce nu am dreptul de a alege (acum ca sunt insarcinata cu al doilea copil) daca vreau sa nasc prin cezariana sau normal. Doctorii nu se complica cand aud ca vreau sa nasc normal, si cand ma vad convinsa, imi dau de inteles ca am sa nasc cu asistenta sau moasa sau cum se numeste...
Nu generalizez, am vorbit deja la Cluj, vor face tot posibilul ca eu sa am o nastere normala, dar mi se pare nefiresc ca eu sa bat 600 km ca sa nasc, pentru ca in orasul meu, unde exista un spital foarte bine echipat si dezvoltat, toata lumea fuge de nastere normala?
Ce drepturi am? De ce mi se da de inteles ca nu o sa am parte de multa atentie cand voi naste, daca ma incapatanez sa imi sustin parerea?

Si daca sunteti amabili (ca sa nu mai deschid un alt topic si pentru ca este asemanator), pentru un cuplu tanar de prieteni. Care sunt optiunile lor, avand in vedere ca ei vor ca nasterea sa fie acasa, in sanul familiei. Ei vor sa angajeze un medic sau o moasa ca in strainatate.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epiziotomia
  • Cum influențează riscul de obezitate tipul nașterii – vaginală sau prin cezariană
  • Nașterea naturală în prezent - tot lungă și dureroasă?
  • Recuperarea după nașterea naturală - ce ar trebui să știm
  • Epiziotomia laterală reduce riscul de traumatism perineal sever la femeile care nasc pentru prima dată
  • Cercetătorii germani investighează relația dintre poziția de naștere și satisfacția maternă
  •