dupa ce fac baie sau cand transpir imi apar cateva pete rosii pe piept si pe spate

De cateva saptamani am observat ca dupa ce fac baie sau cand transpir imi apar cateva pete rosii pe piept si pe spate...dar in 5 minute dispar...oare am alergie la ceva sau e vreo boala de piele si necesita sa merg la doctor...?
3 comentarii

Probabil ca nu este o reactie alergica, ci una vasomotorie ce nu necesita tratament.

ceea ce descrii se numeste urticarie colinergica, si este un tip de urticarie care apare cand faci efort, sau baie. Se poate utiliza un antihistaminic oral, gen hidroxizin sau cetirizina, cu cateva ore inanite de a face baie. Din pacate nu exista un tratament care sa rezolve definitiv problema.

Am si eu un dog argentinian si de 1 luna ii fac tratament.. boala se manifesta astfel.. are tot corpu plin de bubitze si ia picat paru mai are un pic... doctoru mia zis ca se numeste demodicie ? eu aceasta boala nu am gasito pe net !!! care ma ajuta urgent !!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Acum 2 saptamani mi-au aparut niste blandute au disparut si acum au reaparut
- 4bubite rosii care ma mananca foarte tare si au inceput sa se extinda pe tot corpul...
- 7bubite-maini-picioare-ca-nisteCosuri
- 3bubite marunte pe brate + mancarime - ce poate fi?
- 6bubite grupate.pe umeri, abdomen si pe maini
- 1bubite pe buze
- 0bubite incolore
- 5eczema rosiatica si bubite ca urzicaturile
- 3Bubite mici pe abdomen, piept si spate
- 3buba albicioasa cu contur rosu
- 0Basicute albe pe maini si picioare
- 1bubite pe picioare
- 7bubite asemanatoare piscaturilor de tantari
- 1bubite mici nisipoase pe alocuri in special la inchiieturi la copil si adultii
- 3Tratament corect cu Prednison?
- 0Ciuperca?
- 1Bubite pe zona spatelui langa axile de sub brat
- 2Bubițe fără prurit
- 0Urticarie??
Mai multe informații despre: bubite pe piele
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: