Durere persistentă de câteva săptămâni la molarii din stânga

27-03-2021
Vasiletu
Nu este medic/terapeut
Vasiletu
Bună ziua, am 24 ani, am toți molarii de minte erupți complet vertical de câțiva ani, problema este că am o durere minoră dar persistentă de câteva săptămâni la molarii din stânga, nu pot spune dacă e de la dinți sau de la articulația mandibulei, dacă încerc să strâng dinții din măsele am dureri în zona aia, nu e durere de dinți propriu zis, plus dureri la deschiderea gurii și la deplasarea mandibulei stânga-dreapta, menționez că la mine mandibula face sunete când o mișc în lateral, de parcă un os trece peste altul, nu știu dacă e normal dar n-am avut dureri până acum, astfel revin la întrebare, e posibil să fie de la articulație sau e de la molarul de jos stânga?
Am fost la doctorul chirurg stomatolog, a spus că e de la molari și recomandă scoaterea lor, preferabil toți 4, spuneți vă rog, merită să îi scot? Sau e posibil de la mandibulă? Dacă scot molarii și apoi se dovedește că nu ei au fost pricina lumea regretă scoaterea lor sau nu? Dacă să apelez la doctor cum se numește specializarea pe mandibule ?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat
4 comentarii
0
27-03-2021, ora 08:23
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Fara a analiza situatia clinica, nu vi se poate raspunde de la ce este durerea. Molarii de minte rareori sunt utili; unele persoane nu ii au deloc si nu este nici o pierdere. Asa ca daca nu exista alte posibile cauze de durere, pot fi planificati a fi scosi. De articulatia temporo-mandibulara nu exista o specialitate anume care se ocupa, tine adesea de ocluzie, de ''muscatura'', de care se ocupa medicul dentist ortodont sau medicul protetician, uneori chirurgul maxilo-facial sau fizioterapeutul.
0
27-03-2021, ora 14:51
Andreea2605
Nu este medic/terapeut
Andreea2605
Buna ziua, de vreo săptămână simt o amorțeală a dinților din fata din partea de jos...as dori sa știu cam ce as putea lua?
0
27-03-2021, ora 14:52
Andreea2605
Nu este medic/terapeut
Andreea2605
Menționez ca gingia acestor dinti nu este umflata dar dacă apas pe ea ma doare.
0
28-03-2021, ora 18:29
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Ati avut vreo lovitura mai puternica in barbie/ in acea zona? Este indicat sa va consulte clinic un medic dentist si cu siguranta va va indica si niste radiografii; sunt multe variante: presiunea unor molari de minte, tartru subgingival, o afectiune a radacinilor etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul