Durere acuta la masea plombata

14-09-2013
anesthesia
Nu este medic/terapeut
anesthesia
Buna seara!
Am o massea de minte in partea din dreapta, sus, din care n-a mai ramas decat un perete si un pic. Sunt acum in strainatate la studii, iar inainte de plecare am fost la stomatologul meu tocmai pentru a rezolva problema. Nervul e scos de ceva timp, maseaua are acum o tentativa de reconstructie printr-o plomba alba. Mi-a curatat canalele (banuiesc, insa, ca nu asa cum trebuie), mi-a pus o bucata de metal inauntru si mi-a plombat/reconstruit ce mai ramasese din masea. Motivul pentru care nu mi-a facut extractie este ca mai am o masea lipsa in partea de sus, si inteleg ca exista riscul sa cada maxilarul (?!). Am avut in ultimele zile o senzatie de discomfort, insa de 2 zile ma doare ingrozitor. Am inceput sa iau amoxicilina 500 o data/8 ore si pentru durere iau ibuprofen, insa nu-si prea face efectul.
Luni planuiesc sa merg la dentist, insa pana atunci trebuie sa rezist cumva. Orice, doar sa dispara durerea. Multumesc.
4 comentarii
0
15-09-2013, ora 09:19
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Este posibil ca dintele dumneavoastra sa fi dezvoltat inflamatie la varful radacinii, sa se fi fracturat radacina... etc multe sunt posibile. Probabil ca urmatorul pas este sa se "umfle" obrazul ( tineti ceva rece local, pe piele ). Tratamentul antibiotic si tratament antiinflamator pot ajuta pentru faza acuta, dar tot extractia dintelui este solutia ( acum depinde de situatia clinica si radiologica). Medicul i-a mai dat o "sansa" maselei, probabil mai aveti masele antagoniste ( in partea de jos ) care migreaza in locul respectiv si creaza dezechilibre daca nu se protezeaza la cateva luni dupa extractie, Bafta!
0
16-09-2013, ora 22:16
anesthesia
Nu este medic/terapeut
anesthesia
Multumesc! Astazi am fost la maxilo si mi-a scos maseaua, dupa 3 nopti nedormite, febra si dureri de cap. Acum am un cheag de sange in alveola, insa ma tem ca-mi va fi greu sa-l tin acolo, fiindca are o lungime cel putin problematica si e atat de mare incat ma incomodeaza - oricata grija as avea, ma tem ca am sa-l dizloc din greseala.
0
16-09-2013, ora 22:30
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Cred ca vi s-au dat indicatiile postextractionale pe care, daca le urmati, ar trebui sa nu se disloce cheagul ( mancati moale, nu loviti zona, nu periati 24 h, nu clatiti, nu faceti succiune pe zona respectiva). Mai puteti "musca" pe niste comprese sterile daca aveti impresia ca se "disloca".
0
06-06-2014, ora 23:22
tcorina
Nu este medic/terapeut
tcorina
Buna seara. Am si eu o intrebare in legatura cu o masea care mi-a fost plomb ata saptamana trecuta. E vorba de penultima de pe partea stanga jos. Am avut dureri groaznice timp de 4 zile dupa care am mers la doctor. Mi-a curatat mi-a pus un medicament cu antibiotic care sa-mi omoare nervu dupa 2 zile m-am intors si mi-a scos nervu, curatat canale dupa mi-a pus din nou un medicament pt tratarea canalelor. Dupa alte 2 zile am mers si mi-a pus plomba provizorie. Nu m-am jenat cu nimic asa k a urmat sa-mi puna plomba permanenta(compozit) tot a fost bine pana ieri cand am inceput sa am dureri din nou. Durerea o simt mai mult in ureche si ft putin simt maseaua mai inalta, dar ma doare putin cand calc p ea. Intrebarea e daca e normal sa retina Durerea dupa 1 saptamana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: