durere articulatie maxilar

09-08-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Acum 2 luni mi-am facut o lucrare din portelan (toata partea de sus) si dupa o saptamana au inceput durerile de articulatie a maxilarului si dureri de mandibula.Medicul mi-a mai slefuit-o dar tot am dureri de articulatie.Mai mult, parca simt durere dinspre ultimul molar din dreapta jos, la care a fost scos nervul acum 3 luni iar mucoasa care urmeaza in continuarea molarului a devenit foarte rosie si dureroasa, abia pot manca, mesteca, de cascat nici nu se pune problema. Sa fie oare acest molar de vina pentru durerile de articulatie sau lucrarea?Medicul meu este in concediu.Ma gandesc sa ma programez la o clinica maxilo-faciala sa-mi scoata molarul. Medicul meu mi-a spus ca el nu se ofera sa mi-l scoata fiindca are radacini mari, rasucite care trec pe langa un nerv..
Va rog un sfat.E cazul sa i-au antibiotic?
3 comentarii
0
11-08-2012, ora 11:49
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Am inceput sa i-au oxacilina la 6 ore pentru ca am dureri la inghitire si in urechea dreapta.
0
13-08-2012, ora 13:43
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca molarul de jos, in dreptul caruia gingia este inflamata, este un molar de minte este foarte posibil sa dea dureri de tipul celor descrise de dvs. molarii de minte inferiori au de cele mai multe ori canale cu o morfologie complicata, astfel ca tratamentele de canal sunt dificele si de multe ori imperfecte. din acest motiv sa pot produce infectii care dau dureri iradiate spre baza mandibulei, ureche, articulatie, spre ceilalti dinti inferiori sau chiar uneori superiori. aceste dureri iradiate creaza confuzii in privinta sursei de infectie, incat pacientul uneori chiar si medicul, nu realizeaza de unde provine problema.
daca medicul dvs analizand radiografia, v-a spus ca molarul este dificil de extras, ar fi indicat sa consultati un specialist in chirurgie orala in vederea extractiei. ( sa aveti o radiografie recenta, de preferat panoramica).
0
16-08-2012, ora 10:46
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Va multumesc pentru raspuns.Am sa consult un specialist in chirurgie orala. Sper sa-mi rezolv problemele dentare, fiindca nu mai rezist, fiecare muscatura e un chin pentru mine, plus ca dintii mi se par cam mari si usor bombati, la cei frontali ma refer.Lucrarea inca nu am cimentat-o, fiindca nu am curaj cu asemenea dureri. Tehnicianul a zis ca nu mai are ce sa-mi faca, eventual sa-mi faca o scheletata, dar nu stiu daca asta e o solutie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul