Durere calcai

10-05-2020
liviuiulianpopa
Nu este medic/terapeut
liviuiulianpopa
Buna ziua.
De 5 luni mă confrunt cu o problema de sănătate la care inca nu-i dau de cap, după 7 doctori, 3 kinetoterapeuți, tratament de masaj, tecar, ultrasunete, injecție cu cortizon și kinetoterapie.
Am 42 de ani și Îmi place să alerg, o făceam de 3-4 ori / săptămână. In luna decembrie am simțit o durere in calcaiul drept. Am făcut pauza câteva zile, după care am alergat din nou. Și gata. Nu s-a mai putut. Dureri in calcai f Mari, care, din păcate, sunt la fel și acum, in luna mai, fara nici un km alergat.
Am fost la 7 doctori, făcut radiografie și RMN, diagnostice ba de fractura de stres, ba fasceita plantara, Ba tendinita ahilieana, fractura de stres și edem osos. Mi s-au recomandat medicamente ca arcoxia 90, nexium, sindolor gel, gheara măței. Fara nici un rezultat. Oricum medicamentele mi se păreau o gluma proasta. Mai ales gheara și sindolor gel la calcai.
După rmn mi s-a confirmat fractura de stres și un edem calcaneu. Am făcut o injecție cu cortizon care a avut efect zero. Tratamente peste tratamente, kinetoterapie, nu am făcut 1 km de alergare, am protejat cât am putut, am mers pe vârfuri, dar, durerea este mai profundă sau cel puțin la fel față de acum 5 luni, după aceste tratamente.
Pur și simplu nu mai știu ce să fac. Durerea este in calcai, mijloc spre exterior. Este un punct acolo care mă deranjează teribil și care câteodată se duce in tot calcaiul. Nu am fasceita plantara. Multi doctori s-au "păcăli" sa zic așa, cu acest diagnostic. Mă doare f tare calcaiul drept și nu mai știu ce să-i fac.
Va rog, poate mă ajuta cineva. Mi-am pierdut orice speranță in a mă vindeca, in a mai alerga cat de curând.
Va mulțumesc.
Pot trimite rmn ul prin mail.
4 comentarii
1
10-05-2020, ora 23:08
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua.'Din cate am citit, nu vi s-a recomandat imobilizarea (gips de ex) care uneori este necesar intre 4-8 saptamani, respectiv modificarea tipului de activitate.
Va astept cu drag la o consultatie daca este necesar.
Cu stima,
Alin Pandea
2
10-05-2020, ora 23:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Pur si simplu trebuie sa intelegeti ca alergarea (jogging) reprezinta o agresiune extrema asupra structurilor anatomice ale piciorului, pe care le distruge rapid si ireversibil.
Corpul uman este un mecanism tehnologic, supus acelorasi legi fizice ale uzurii. Solicitarile agresive il distrug rapid.
Cu stima,
Marius Uscaatu
Chirurg ante-picior
0
11-05-2020, ora 00:04
liviuiulianpopa
Nu este medic/terapeut
liviuiulianpopa
Va mulțumesc de răspuns. Dar, după 5 luni de pauza, e normal sa am aceleași dureri? Înțeleg că a alerga este o uzură ptr organism, dar eu nu am făcut-o în aceste luni și zero vindecare. 5 luni pauza și nici măcar o îmbunătățire. Și tratamente.
0
11-05-2020, ora 09:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
"Tratamentele" efectuate au agravat mult evolutia (masaj, tecar, ultrasunete, injecție cu cortizon și kinetoterapie).
Doar repausul drastic, timp de cateva luni de zile, poate da rezultate.
Alergarea (jogging) reprezinta o agresiune extrema asupra structurilor anatomice ale piciorului, pe care le distruge rapid si ireversibil.
Cu stima,
Marius Uscaatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.