Durere de articulatii dupa plombare

25-08-2016
ElizaV
Nu este medic/terapeut
ElizaV
Buna ziua, acum 5 zile mi-a fost plombata o carie medie care nu ma durea, aflata intre ultimul dinte si prima masea in partea de jos a maxilarului. Dr. mi-a zis ca nu voi avea probleme. In primele doua-trei zile am simtit sensibilitate la nivelul dintilor, cei de sus nu se mai asezau pe cei de jos ca inainte; in a treia zi ma cam obisnuisem. Apoi, in a patra zi dupa-amiza a inceput sa ma doare destul de brusc aproape tot maxilarul de jos, uneori mai aproape de maseaua plombata, alta data durerea se resimte pana dupa ureche sau pe gat. Azi am fost la Dr. care mi-a redus din marimea plombei si explicat ca mai mult ca sigur de aici vine problema. Durerea e continua, fara pauza de aproape 2 zile, o durere surda, destul de puternica. Mi-a fost prescris arcoxia azi dar nu a ajutat. Nici acum nu simt normal atingerea dintilor de sus cu cei de jos, dar nu imi pare prea mare plomba, e doar altfel. As vrea sa stiu daca ar tb sa-mi fac griji ca durerea ar putea veni de la maseaua plombata si nu articulatii. In al doilea rand, cat ar putea sa ma tina durerea aceasta de articulatii. Ce credeti ca ar trebui facut? Va multumesc pentru raspuns.
4 comentarii
1
25-08-2016, ora 08:03
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
Ar trebui sa se mai faca inca o evaluare a muscaturii dumneavoastra si eliminata aceasta cauza a durerii, plomba inalta si sa ne asiguram ca inchideti echilibrat pe toti dintii.
Si as recomanda, eventual, si o radiografie a dintelui plombat cat si a maselelor, sa nu cumva sa mai fie si o alta cauza care inca nu a fost depistata. Nu ar mai avea voie sa doara daca era doar plomba inalta, si in nici un caz nu se rezolva cu pastile problema.
Zi frumoasa!
0
26-08-2016, ora 22:55
ElizaV
Nu este medic/terapeut
ElizaV
Multumesc pentru raspuns. Cred ca muscatura a fost reglata, si am facut o radiografie locala unde se vede plomba. Dr. mi-a spus ca arata bine, ca nu ar fi problema. Totusi durerea mai persista inca, fie mai aproape de masea, o amorteala a obrazului, fie mai aproape de ureche, la capatul maxilarului. Ar putea sa fie o problema cu plomba care sa nu apara pe radiografie? Ce altceva ar putea fi? Poate si de la anestezie, dar nu se explica de ce nu a durut pana in a 4-a zi. O zi buna.
0
28-08-2016, ora 14:46
ElizaV
Nu este medic/terapeut
ElizaV
Revin cu alte detalii. Ieri durerea se calmase si aprope disparuse, dar simteam o sensibilitate pe toti dinti. Iar azi de dimineata durerea a reaparut si nu mai dispare, chiar simt o sensibilitate crescuta la rece in zona plombei, care trece la cateva minute de la contactul cu apa foarte rece.
Totusi nu pot sa localizez durerea continua, e vorba tot de lungimea maxialarului pana in ureche si o amorteala a obrazului. Am senzatia ca noaptea inclestez maxilarul in somn, mi s-a intamplat sa ma trezesc din cand in cand si sa simt durere.
Va multumesc,
Eliza
0
28-08-2016, ora 14:52
ElizaV
Nu este medic/terapeut
ElizaV
Credeti ca poate sa fie o problema cu plomba care sa nu se vada pe radiografie si sa trebuiasca intervenit din nou?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul