Durere de masea, la 7 luni de la scoaterea nervului

24-11-2018
tembo223
Nu este medic/terapeut
tembo223
Buna ziua. Am 21 de ani, iar totul incepe acum mai bine de 7 luni cand, dupa 2 zile de dureri ingrozitoare la o masea, ma duc la dentist. Urmeaza anestezia, scoaterea nervului si o plomba initiala. Dupa 2 saptamani o alta plomba, ca in final (dupa alte 3 saptamani) sa vina si a treia, ce urma sa fie plomba permanenta. Dupa plomba permanenta urma sa revin la dentist, pentru un control final, la o luna.

La revenire i-am spus dentistului ca inca mai simt ceva, nu neaparat o durere, dar ceva tot mai ma deranjeaza atunci cand apas pe masea. Mi-a spus ca e o masea mai inalta si probabil de acolo apare disconfortul. Mi-a mai lucrat putin pana cand, atunci cand apasam pe ea, sa nu mai simt nicio 'denivelare'. La final am facut o radiografie si mi s-a spus ca a iesit absolut normal, iar daca mai simt 'durerea' sa iau o pastila - Tispol.

A doua zi povestea era aceeasi, daca apasam cu alti dinti pe acea masea 'durerea' reaparea. Am decis sa imi fac o alta radiografie si sa vizitez un alt dentist. La radiografie doamna de acolo mi-a spus ca e foarte bine lucrata, dar sa vizitez totusi un dentist daca simt durere. La cel de-al doilea dentist mi s-a spus ca e normal, nu a intalnit asa ceva vreodata - ca o masea bine lucrata sa provoace dureri. In final mi-a mai nivelat-o putin, spunandu-mi ca mai mult nu are ce sa imi faca.

Dupa cel de-al doilea dentist eram convins ca e absolut normal, ca restul e doar in mintea mea. Iar aici vine partea interesanta. La nicio saptamana de la ultima vizita apare o durere ingrozitoare, durere ce imi amintea de cea de dinainte de scoaterea nervului, durere aparuta din nimic, fara sa mananc sau sa consum ceva rece. Iau o pastila Tispol. Imi trece. Durerea revine a doua zi. Iar iau pastila si imi trece si de aceasta data.

Dupa o saptamana aglomerata in care nu puteam ajunge la dentist durerea nu mai aparuse, dar eram decis sa vizitez iar un dentist. Am vizitat in final un al treilea dentist care mi-a spus ca e normala durerea, ca e suficient de adanca lucrarea si ca mai adanc de atat nu se poate, caci se ajunge la sinus. Mi-a recomandat un antiinflamator iar daca durerea persista sa vizitez un dentist specializat in nu mai stiu ce, pentru o interventie cu microscopul.

La mai bine de 4 luni de la aceasta ultima vizita situatia era in regula. Pana in ultima seara cand, dupa o raceala ajunsa in punctul maxim, pe langa urechi infundate, frisoane si o lipsa de pofta de mancare (asa mi se intampla cand racesc), apare si o durere de masea. Maseaua din poveste, evident. Nu la fel de ingrozitoare ca ultima, dar cat sa nu dorm toata noaptea. Acum nu sunt sigur daca nu am dormit din cauza maselei, dar pe langa toate durerile enumerate simteam si o durere de masea. In dimineata aceasta am luat o pastila Tispol si durerea a disparut.

De precizat ca sunt o persoana sensibila, crescuta sa se sperie din orice, poate si de-aici toata paranoia cu durerea. Totodata de precizat: de la prima interventie si pana in prezent nu am avut probleme la rece, caci am incercat inghetata, bauturi reci si aer rece. In afara de cele doua situatii - durerea aceea insuportabila si acum, cu receala, nu am mai simtit nimic, si se fac 8 luni in curand. Singurul lucru care persista este ca atunci cand strang din dinti si apas dintr-o parte si alta in ea apare un fel de durere, mai degraba un deranj.

Refuz in necunostinta mea sa cred ca e normal, caci am mai avut astfel de interventii si de-atunci totul este normal. Chiar o curatare foarte adanca de nerv, urmata de dureri incredibile, care pana la urma s-au sfarsit si nu au mai aparut niciodata. Daca ajuta voi reveni cu ultima radiografie. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

PS: Au fost de fapt 4 dentisti, dar pe cel de-al patrulea nu l-am mai mentionat, mi-a spus sa iau antiinflamator ca imi trece. Bine, nici nu s-a uitat la radiografie.
1 comentarii
1
24-11-2018, ora 11:56
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata.
Faceti CBCT in scop endodontic la dintele respectiv si mergeti la un medic endodont.
Este posibil ca dintele sa aiba un canal suplimentar care se poate vedea doar la microscop.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul