Durere de mijloc si picior amortit

18-11-2022
Mihaela_M80
Nu este medic/terapeut
Mihaela_M80
Buna ziua! Pe 6 nov m-am aplecat peste cada si la ridicare m-a plesnit o durere groaznica de spate. Abia am stat jos. Luni durerea s-a lasat pe exteriorul piciorului spre genunchi, unde simteam ca o taietura de cutit durerea. Am luat nurofen sa pot merge la medic. Au aparut spasme musculare pe picior si marti a inceput sa imi amorteasca intai deasupra genunchiului, apoi a urcat pana la incheietura piciorului in zilele urmatoare. Acum am pulpa piciorului stang 3/4 amortita, pe laterale si fata. Am mers la reumatolog luni, mi-a dat aflamil, cloroxazona, algifen, neural, curenti tekkar si masaj. Am facut luni, iar marti doar masaj, de miercuri nu am mai suportat drumul de dureri. Dupa 5 zile la pat cu pastile( cu frisoane, transpiratii, tremurat, curenti prin corp), am facut alergie pe fata de la pastile, le-am intrerupt si medicul mi-a dat aerius. M-a trimis la neurochirurgie cand i-am spus ca am piciorul amortit, am facut rmn si am mers.Rezultat rmn:
*Scolioza lombara dextroconcava si accentuarea lordozei fiziologice.
*Discreta deshidratare a discului intervertebral L4-L5 fara reducerea inaltimii acestuia.
*Debord discal circumferential L4-L5 cu maxim paramedian stang, asociat cu modificari artrozice ale masivelor articulare intervertebrale posterioare, ingustand canalul rahidian si gaurile de conjugare, amprentand sacul dural si venind in contact cu radacina L5 stg.
*Mici osteofite vertebrale anterioare si modificari artrozice ale masivelor articulare intervertebrale posterioare de la L1 la S1.
*Cordonul medular din campul de examinare- cu aspect IRM normal.
Concluzii:
DVL4 stg
Modificari spondilodiscartrozice si de statica vertebrala.
Am mers la neurochirurgie, medicul mi-a zis doar ca nu e de operatie, nu s-a pronuntat legat de pulpa piciorului amortita de 11 zile, mi-a dat alanerv, dexametazona, lyrica si ca sa mai asteptam 5 zile.
Ce e de facut? Mi-e teama ca nu rezolv nimic, tot astept..oare trebuia rmn si la genunchi? Caci de acolo a pornit amorteala in sus si acum tot acea zona este cea mai amortita.
Va rog, dnul doctor sa ma indrumati la un spital, undeva, sa vad ce am de facut. Nu se poate face nimic? Eu pot merge doar in casa putin, de ieri stau si in sezut. Dar nu ma pot incalta, mi-e frica de miscari de aplecare.Insa au revenit durerile noaptea. Intai aud trosnituri la miscare apoi apare durerea. Am 42 de ani, 1, 65 m si 57 kg. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
2 comentarii
0
18-11-2022, ora 15:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Sfatul meu este sa contactati un alt neurochirurg, care sa va explice ce aveti de facut: repaus, anti-inflamatoare, apoi kineto-terapie (dupa cateva saptamani de repaus).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
20-11-2022, ora 15:01
Mihaela_M80
Nu este medic/terapeut
Mihaela_M80
Mulțumesc frumos, dnul doctor! O sa caut in Bucuresti, poate gasesc o rezolvare. Nu mai am incredere in cei din provincie.
Zi frumoasa si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: