Durere dupa plomba de canale

06-02-2016
v.ionela95
Nu este medic/terapeut
v.ionela95
Buna ziua
In luna noiembrie am mers la dentist cu o carie foarte mare si cu infectie(am stat cu durerea cam 1 luna). Mi-a facut obturatie de canal, mi-a pus de 3 ori hidroxid de calciu si am luat de 2 ori antibiotice. Dr. a spus ca era foarte veche caria si de aceea se vindeca foarte greu. Deci cam dupa o luna nu ma mai durea cand baga acele pe canale si a reusit sa-mi plombeze radacinile.
Dupa asta, a amanat finalizarea lucrarii pentru ca simteam un disconfort si mi-a spus sa revin pentru plomba cand nu mai simt nimic. Imi este si greu sa descriu; este o durere suportabila, foarte mica si este mai mult dimineata si cand folosesc ata dentara(cand se misca putin maseaua). Nu ma doare cand mananc sau cand apas pe ea, nu mi s-a inflamat gingia, nici nu ma doare cand apas gingia. Este doar un disconfort la radacina. Si acum, dupa 1 luna si cu lucrarea finalizata (chiar daca aveam aceeasi durere de la inceput, mi-a spus ca trebuie sa puna plomba si ca o sa treaca senzatia asta) inca simt acelasi lucru.
Ce ar trebuui sa fac? Este normal ceea ce simt dupa atata timp sau este posibil sa mai am infectie?
Va multumesc!
6 comentarii
0
11-02-2016, ora 04:12
DrOboroc Elena
Identitate neconfirmată
DrOboroc Elena
Buna seara. Fiind o carie veche (cronica), cu siguranta ca dentina era contaminata, prin urmare infectia sa extins si la radacini, mai ales daca ati spus ca dintele a fost tratat cu hidroxid de calciu. Durerea de dimineata este un semn ca radacinile nu s-au vindecat in totalitate, deci cu siguranta este inca un proces inflamator, care cel mai probabil este cronic. Dar va rog sa-mi spuneti pe care fata a dintelui a fost caria si care dinte este?
0
19-02-2016, ora 08:30
v.ionela95
Nu este medic/terapeut
v.ionela95
Este molarul 1 de jos, partea dreapta.
Toate 3 canlele au fost infectate pana la radacina si mai am dib masea doar 1 sfert, peretele din fata.
0
19-02-2016, ora 22:30
DrOboroc Elena
Identitate neconfirmată
DrOboroc Elena
La finalizarea tratamentului unui dinte nu este bine daca persista durerea, discomfortul sau sensibilitstea. In acest caz trebuie verificata obturatia de canal daca a fost facuta pina la apex (pina la virful radacinii) si verificat dintele in evolutie, adica daca procesul petiapical a scazut, sa marit sau a ramas la fel. Aceasta evaluare se poate face doar radiografic, cu o radiografie de control. Te rog sa ma tii la curent. O seata frumoasa.
0
21-02-2016, ora 08:40
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Aveti cumva vreo radiografie de control de dupa obturatia de canal a acelei masele?Ar fi foarte utila de vazut si analizat. O astept pe mail pentru a va spune mai multe dupa ce o vad.
Si inca ceva, foarte important. Din ceea ce ati spun dumneavoastra maseaua respectiva mai are foarte putin tesut dentar sanatos pe care s-ar putea prinde cu material de plomba ceea ce ar creste riscul de fractura foarte, foarte mult. Va recomand cu draga inima sa va imbracati aceea masea, acest lucru ducand la protejarea ei de fractura care este foarte evidenta ca poate aparea in cazul dumneavoastra, mai ales ca este si molarul 1 pe care se exercita o forta masticatorie foarte mare. Aceasta coronita va sugerez sa o facem doar dupa ce se rezolva durerea si tratamentul de canal la aceasta masea.
0
21-02-2016, ora 09:43
v.ionela95
Nu este medic/terapeut
v.ionela95
Buna ziua,
Nu am radiografie dupa obturatia de canal. Voi merge saptamana urmatoare si va tin la curent. Da, stiu ca trebuie sa imbrac maseaua...cam cat ar costa la problema mea?(am vazut pe site ca pretul variaza)
Multumesc!
0
22-02-2016, ora 09:00
DrOboroc Elena
Identitate neconfirmată
DrOboroc Elena
Pretul coronitelor variaza in functie de tipul materialului folosit. Poate fi intre 150 lei si 400 lei. Dar indicat ar fi sa fie un schelet metalic pentru o rezistenta mai buna, metalul fiind invelit in totalitate sau partial de partea fizionomica( adica poate fi de jur imprejur de culoarea dintelui sau doar jumatate), astfel incit sa para dintele dumneavoastra natural, in functie si de posibilitatea financiara a pacientului. Indicat ar fi sa mergeti la medicul care va tratat maseluta pentru o consultatie si o evaluare, pentru ca doar medicul care a tratat-o stie cu ce diagnostic ati venit si poate stabili evolutia tratamentului. O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: