Durere dupa plombarea dintilor

64 comentarii 1 23 Înainte ›
0
31-01-2012, ora 21:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
pt policsek,

1. Mai mult ca sigur.
2. Anestezia ar trebui sa fie obligatorie in medicina secolului 21.
3. Consecintele tratamentului sau consecintele in lipsa tratamentului?

pt mihaella,

"am voie sa iau ketonal?"
Da, chiar este indicat sa luati daca aveti dureri.
0
23-02-2012, ora 16:34
AppleStem1619
Nu este medic/terapeut
AppleStem1619
Buna ziua, am avut o masea plombata acum cateva luni..problema este ca ma doare uneori cand mestec mancare mai tare si uneori cand beau cv fierbinte sau rece...nimic altceva..este nevoie sa.mi scot nervul?
0
23-02-2012, ora 19:38
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Greu de spus online.
Trebuie facute citeva testari in cabinet pt a vedea care este cauza acestei sensibilitati.
0
26-05-2012, ora 11:43
adhi
Nu este medic/terapeut
adhi
Buna ziua

Am o fetita de sase ani si jumatate, care are carii la maselutele de lapte. Acum 2 zile una dintre ele a inceput sa o doara, si am ajuns la stomatolog unde i s-a curatat putin maseluta iar apoi i s-a pus o plomba. Problema este ca noaptea a facut temperatura. Dimineata am fost la medicul de familie la control, m-am gandit ca poate raceste si are rosu in gat, dar nu avea nimic, si am plecat cum am venit. Dupa-amiaza iar a facut temperatura, care a tinut-o pana spre seara, cand am ajuns la spitalul de copii, pentru ca ne era teama sa intram cu ea in noapte si sa ne faca mereu temperatura. Acolo la fel, in gat nimic, durere de masea nu si nici macar umflata, si totusi ni s-a dat un antibiotic, spunand ca este posibil sa faca febra de la masea. Intrebarea mea este sa fie de la maseluta si de la faptul ca a fost plombata, cu toate ca n-o mai doare?
0
01-06-2012, ora 00:47
anaalis
Nu este medic/terapeut
anaalis
Buna, am si eu o problema. Am fost la medic cu aprox. o luna in urma datorita unor dureri la premolar care avea obturatie de aproape 7 ani. durerile erau spontane, sacaitoare si parca "ascutite" ca si cum se insista cu acul intr'o rana. medicul mi'a spus ca am avut o carie secundara adanca si mi'a pus pomba definitiva. dupa putin timp am inceput sa resimt aceasi durere, la inceput mai putin iar apoi tot mai accentuata pana acolo ca ma durea si la masticatie; cu durerea asta am stat aprox. 2 sapt. dupa care simt durere spontanta dar la nivelul intregului dinte, cateodata si la masticatie, e si sacaitoare dar nu asa de accentuata.
0
19-06-2012, ora 23:42
anjelic
Nu este medic/terapeut
anjelic
am fost la dentist mi-am facut plomba la premolari si o masea, premolarii ma dor maseau nu, ma doare doar cand ating cu dintii de deasupra.Acum iam ibuprofen.Ce altceva sa pot face
0
05-07-2012, ora 20:24
alexutz2008
Nu este medic/terapeut
alexutz2008
in urma cu 2 saptamani am mers la dentist in urma unor dureri la o masea.dupa ce am facut o radiografie medicul mi-a spus ca unul dintre canale a fost afectat si trebuie sa imi scoata nervul din toate 3 canalele, mi-a pus un medicament care trebuia sa omoare nervul si dupa cateva zile am mers si l-a scos, dupa alte cateva zile am mers si mi-a opturat canalele si de atunci a aperut o durere insuportabila atat cand apasam pe ea cat si cand era relaxata care ceda la calmante ketorol+neolin (cate una din fiecare)doar pentru 2-2, 5 ore.dupa 4 zile durere a mai scazut in intensitate dar era totusi destul de puternica, am mers din nou la medic si mi-a pus plomba definitiva. a trecut 2 zile de atunci si durerea tot nu cedeaza. este normal? cat o sa mai dureze pana o sa ma lase durerea?mentionez ca pe toata durata tratamentului medicul nu mi-a dat nici un antibiotic.
0
02-08-2012, ora 14:16
niky123
Nu este medic/terapeut
niky123
Buna ziua de 2-3 zile ma dor 2 dinti care au fost cariati si am fost la dentist si i-am plombat cam la 1 luna au inceput durerile ma doare foarte tare nu pot sa mananc nimic si daca ii ating cu limba ma doare foarte tare gingia mi sa umflat si cand ma spal pe dinti sangereaza daca beau apa rece imi trece durerea pentru 2-3 minunte Va rog ajutatima nu mai suport. Multumesc
0
20-08-2012, ora 01:34
Putureanu_Stefan
Nu este medic/terapeut
Putureanu_Stefan
Daca stie cineva, ma intereseaza cum asi putea opri o sangerare de masea cariata. Problema e veche: prin 2008 s-a cariat, m-a durut o luna de zile, dupa care a inceput sa sangereze in timpul noptii. In fiecare dimineata ma trezesc cu sange in gura de atunci.
Nu prea am bani de medici!
0
17-09-2012, ora 23:36
valentina12
Nu este medic/terapeut
valentina12
Buna seara...o masea cu vechi probleme plombata de mai multe ori, pusa plomba facuta de tehnician a necesitat in cele din urma o coronita(350 de lei) pusa acum 3 saptamani, Doctorul nu a solicitat film radiografic iar acum intampin dureri cand mananc, cand apas cu degetul sau chiar nefacand nimic asemeni doamnei de mai sus sufar de dureri sacaitoare am fost la dansul si mi-a spus ca am infectie la una dintre radacinile molarului(36) si sa iau dalacin C capsule 300 mg 4-5 zile daca nu-mi vor ceda durerile imi va scoate coronita cu tot cu masea si-mi va face implant peste o luna-doua gratis...ori exista posibilitatea sa-mi pierd dintele din cauza unei neglijente medicale?Ce sanse sunt ca infectia sa cedeze de la acest antibiotic?
0
19-09-2012, ora 00:35
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
infectia nu se va vindeca doar prin tratament cu antibiotice, ci necesita tratament local. este faorte posibil ca antibioticele sa va calmeze pentru o vreme, dar infectia se va reacutiza. in functie de gravitatea acestei infectii se poate face fie un tratament de canal corect ( cum ar fi trebuit sa se faca de la inceput, inainte de realizarea coroanei), fie va fi necesara extractia.
0
19-09-2012, ora 16:00
valentina12
Nu este medic/terapeut
valentina12
Doctorul mi-a spus din start daca nu-mi va ceda imi va face extractie iar peste vreo 2 luni dupa vindecarea locului imi va face implant...si parca totusi nu as vrea implant la 20 de ani...aceasta curatare de canal cum se poate face fara coroana data jos?
0
19-09-2012, ora 16:02
valentina12
Nu este medic/terapeut
valentina12
Sa inteleg deci din neatentia si inconstienta medicului o sa-mi pierd ceea ce a mai ramas din dinte si o sa am un surub fix in maxilar...sa mor de nu l-as da in judecata...chiar daca a spus ca implantul il face gratis...am totusi 20 de ani nu 50
0
20-09-2012, ora 17:58
Putureanu_Stefan
Nu este medic/terapeut
Putureanu_Stefan
Am 3 saptamani de cand nu am mai avut sangerari ale gingiilor, asta dupa ani de zile de tratamente nereusite. Am urmat un tratament de 20 comprimate de Rovamicina 1.5 si sangerarea s-a oprit complet. O zi buna tuturor!
0
21-09-2012, ora 08:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
@Putureanu_Stefan.

Efectul antibioticelor nu va fi de lunga durata. Dar daca tot le-ati luat, mergeti la dentist sa va extrageti maseaua cu pricina (caci daca spuneti ca e cariata din 2008 si de atunci a stat asa, e f probabil ca acum sa fie atit de stricata incit oricum nu se mai poate salva).
ps: pt problema descrisa de dvs NU era necesar tratament cu antibiotice.
0
21-09-2012, ora 18:51
valentina12
Nu este medic/terapeut
valentina12
Dr.Nicoleta Grosu...imi puteti raspunde si la intrebarile mele va rog?
0
21-09-2012, ora 20:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"aceasta curatare de canal cum se poate face fara coroana data jos? "

Tratamentul endodontic (curatarea, dezinfectarea si obturarea canalelor) se poate face prin gaurirea coroanei. Ce nu inteleg eu este cum s-a sarit de la coroana direct la extractie. In cele mai multe cazuri infectiile de la radacina dintilor se pot trata (nechirurgical). Evident, ideal este ca acest lucru sa se faca inainte de realizarea coronitei.
In rest, v-a raspuns dr. Nitu mai sus. De acord cu ce a scris.

Trebuie sa tineti cont ca online nu se pot da solutii definitive si nu se pot pune diagnostice. Raspunsurile pe care le primiti aici sint cu titlu informativ. Nu inlocuiesc examinarea din cabinet.
0
04-10-2012, ora 14:34
alexutz2008
Nu este medic/terapeut
alexutz2008
Am mers la medic si mi-a curatat o masea cariata (caria a spus ca nu ajunsese la nerv) si dupa ce mi-a plombat-o a ramas foarte sensibila la orice ajunge rece la ea. este normal? o sa se rezolve in timp?
0
23-11-2012, ora 19:43
capsunik
Nu este medic/terapeut
capsunik
Buna seara, acum o saptamana mi-am scos o masea toate bune si frumoase numai ca de aseara am observat un pic gingia inflamata, nu ma doare, nu ma ustura...oare de la ce ar putea fi???
0
21-06-2013, ora 13:20
alex0011
Nu este medic/terapeut
alex0011
Buna ziua, am 18 ani si acum un 1 am fost la dentist sa-mi plombeze cstiva dinti care erau destul de grav cariati, pana acum a fost totul bine insa din cand in cand ma cam dor cei care au most cel mai grav cariati, mai ales la rece/cald dar este cand din senin incep sa ma doara si tin asa cateva ore sau mai rar zile, dupa care dispar pe o perioda mai lunga, mentionez ca nu mi-a fost scos niciun nerv, nu stiu ce sa fac sa merg la medic sau nu, este ceva grav? Sau au ramas sensibli de la caria adanca, pt ca ma dor doar cei care au fost cei mai gravi cariati, nu este o durere puternica ni nici nu ma deranjeaza, dar totusi mie frica sa nu fie ceva grav, ciudat este ca nu ma dor cand mananc sau apas pe iei
0
21-09-2015, ora 19:25
Hodea Roxana
Nu este medic/terapeut
Hodea Roxana
Buna seara.In decursul zilei am avut o programare pentru plombarea a doi dinţii, doctorul a refuzat sa imi facă anestezie, deoarece a considerat dansul ca cariile nu sunt adânci.Adevarul este ca la un dinte nu am simţit nimica însă am simţit o durere destul de mare la celălalt.Dupa plombare i-am spus doctorului ca simt la un dinte aspru datorită plombei, dar acesta mi-a zis ca pana se obişnuieşte plomba asa va fi.Problema este ca am început sa simt o durere destul de puternica la rece, la cald cat si atunci cand respir pe gura oare asa este normal dupa cum mi s-a zis sau poate nu s-a lucrat atât de bine..Mulţumesc
0
29-09-2015, ora 11:44
biancaaa161
Nu este medic/terapeut
biancaaa161
Buna ziua! Am fost la medicul dentist in urma cu 2 saptamani pentru o masea care era putin cariata pe dinauntru', iar medicul dentist a curatat maseaua fara nicio durere si fara anestezie iar apoi a plombat-o. Am avut o sensibilitate la rece in primele zile dar acum maseaua doare foarte tare la atingere. Problema este ca locuiesc in Anglia si nu imi pot permite sa merg la stomatolog momentan. Imi puteti spune care este cauza durerii si cum as putea trata fara a merge la dentist?
0
30-09-2015, ora 16:50
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Pulpita cel mai probabil. Nu prea aveţi cum sa scăpaţi fără sa vedeţi un medic. Ca soluţie temporara contra durerii puteţi sa luat antiinflamator precum ibuprofen, ketonal, etc.
0
16-01-2016, ora 17:44
Denisa
Nu este medic/terapeut
Denisa
Bună ziua!De 4 săptămâni am plombă pusă la o măsea! Dar de aproximativ 1 săptămână am nişte dureri foarte mari! Este normal să doară măseaua daca am plombă pusă?
0
16-01-2016, ora 18:04
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Poate exista o sensibilitate tranzitorie dupa "plombare". Daca acea carie a fost adanca, este posibil sa fi fost afectat nervul; adresati-va medicul dumneavoastra sa decida daca este nevoie sa "scoata nervul", sa faca tratament de canal.
0
26-05-2016, ora 10:40
valentini
Nu este medic/terapeut
valentini
Buna ziua! Am o masea la care i-am scos nervul, a fost plombata. La 1-2 saptamani a aparut o fisura pe plomba, pe partea de sus dintre masele unde peretele maselei nu mai era. Acum la 1-2 luni de la plombare ma cam doare maseaua cand mananc pe partea ei.
0
03-06-2016, ora 13:07
ajutoooor
Nu este medic/terapeut
ajutoooor
Buna ziua mi-am facut o plomba anul trecut si n-am avut probleme cu maseaua nervul scos si totul era bine insa de miercuri o inceput sa ma doara am luat amoxicilina si nistatina da nu mi-o trecut si cateodata ma tine durerea 6 ore acuma folosesc lidocaina spray-ul ce-o amorteste ce sa fac?Multumesc
0
06-06-2016, ora 14:44
Marmaris
Nu este medic/terapeut
Marmaris
Buna ziua.Locuiesc in Germania, si acum aprox 2 luni am facut o curatare profesionala.Intre timp, medicul mi-a facut si radiografie, eu acuzand dureri a gingiilor de jos, care erau rosii si putin inflamate si usoare dureri, ocazionale, a maselelor din partea dreapta, jos.pe care le-a sigilat cred, nu stiu cum se numeste in romana exact procedeul( in germana "ausfüllen), de la care doar ocazional simt un discomfort la lichide sau mancare.Mi-a spus ca gingiile ma dureau, pt ca tartrul era dedesubt..in schimb, de atunci am foarte mari dureri, doar cand mananc sau beau, indiferent de temperatura, a maselelor din partea dreapta sus.nu sunt cariate, la periaj nu ma dor, doar cand beau sau mananc..daca ar fi vorba de o sensibiltate, nu pot folosi sensodyne, pt.ca am incercat, si imi produce cv gen afta, sau alergie in cavitatea bucala. de aceea medicul mi-a recomandat pasta normala colgate..care ar fi cauzele acestor dureri?..Va multumesc anticipat.
0
13-06-2016, ora 11:00
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
o posibila durerea a acestor dureri poate fi dezgolirea radacinii care duce la sensibilitate dentara pentru ca statul de cement de pe radacina nu este rezistent la stimulii externi.de multe ori in zonele care au fost acoperite de tartru si apoi acest a fost indepartat, se produce aceasta dezgolire care duce la sensibilitate.Nu consider ca aveti probleme de la acele sigilari.rediscutayi cu medicul dumneavoatra pt un tratament desensibilizant local profesional, facut in cabinet sau mergeti la un specialist in parodontologie daca medicul dumneavoatra nu are compententele necesare sua nua re colegi pe care sa vi i recomande.
0
29-06-2016, ora 02:48
Daiana d
Nu este medic/terapeut
Daiana d
Buna!
De cateva zile am fost la stomatolog cu o carie mica pe un incisiv, s-a pus plomba cu anestezie, fara sa se scoata nervul, insa dupa ce a trecut efectul ei, dintele ma durea, dar nu era o durere insuportabila, am sesizat si o durere la bauturi reci si durere in momentul in care trageam aer pe gura. Am fost din nou la medic si mi-a zis ca poate sa radieze durerea de la o masea care era mai cariata, mi-a scos nervul, insa tot simteam acea durere si sensibilitate la incisiv, repet, nu e o durere mare, insa este constanta, avand si sensibilitate la aer/bauturi reci. Vreau sa intreb daca este normal, ca dupa o plomba cand nervul nu este scos, sa existe dureri si sensibilitati o perioada mai lunga.
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul