Durere dupa rezectie apicala

04-07-2018
Adriana@
Nu este medic/terapeut
Adriana@
Buna ziua.Acum 2 luni in urma am facut o rezectie apicala la un dinte din fata.Totul a fost bine, am mai avut ceva dureri in timpul asta, dar nu mari.Acum o saptamana mi-am extras ultima masea de minte dreapta jos.Incepand cu acel moment durerile la dintele din fata au devenit tot mai mari.Intrebarea mea este:Durerea are legatura cu extragerea maselei de minte?Sau este pur si simplu osul care se vindeca dupa rezectia apicala?Vreau sa precizez ca intre timp am fost la dentist si m-i s-a zic ca nu am nimic, nu este infectie, ca dureaza intre 4 si 6 luni pana se vindeca osul si nu voi mai avea dureri.Sper sa imi raspundeti!Va multumesc!
3 comentarii
0
05-07-2018, ora 19:55
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Dintele cu rezectie e de la mandibula? Daca da, e posibil ca in timpul extractiei molarului de minte sa se fi exercitat o presiune pe el.
Intr-adevar dupa rezectia aplicala dureaza 6 luni pana de vindeca complet.
0
23-07-2018, ora 18:26
danutzafly
Nu este medic/terapeut
danutzafly
Stimati doctori,

Am facut o rezectie apicala la elem. 46 acum 11 zile. Durerea a scazut treptat pana la zero in cam 5-6 zile. Au urmat cateva zile fara durere si acum sunt la 2-3 zile de cand imi zvacneste maseaua, si am dureri de tip intepatura, de cateva ori pe zi, pentru 30min-1h. Aceste dureri se resimt si in partea direct deasupra cateodata.

Firele ar fi trebuit sa se dizolve, in schimb doar s-au largit, desfacut partial si imi "plutesc" prin gura, incat ma tem sa nu le mestec si sa trag de ele. Am sunat si la chirurg si la dentist, mi-au spus ca e normal sa ma doara si sa las firele in pace. Am clatit cu chorsodyl 2% si acum am cumparat si apa oxigenata 3%, am inteles ca ajuta la dizolvarea firelor. O parte din gingie am vazut ca a inceput sa creasca peste fir, a.i. acesta a devenit partial ingropat. Nu-mi amintesc sa fi fost asa de la inceput. Gingia e inca un pic umflata, nu si-a revenit la forma initiala inca.

As vrea sa stiu daca e normal sa-mi zvacneasca maseaua in timp ce firele astea se tot misca/ se straduiesc sa se dizolve. Le pot scurta eu acasa cu o forfecuta, si daca da, cum o pot dezinfecta? E vreo legatura intre firele largite si durere?

Va multumesc mult ptr raspuns.

Daniela T.
0
23-07-2018, ora 20:28
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
in legatura cu firele acestea se dizolva lent, pot trece catava saptamani
Nu mai folositi apa oxigenata deoarece va puteti arde obrazul si gingia.
Daca durerea este pulsatila este indicat sa luati antibiotice, in general dupa rezectie apicala se recomanda tratament cu antibiotice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •