durere genunchi flexat

16-12-2013
razvanito
Nu este medic/terapeut
razvanito
Buna ziua,

In urma cu vreo 3-4 ani, in timp ce efectuam genuflexiuni la sala cu o greutate medie am resimtit o durere suportabila de genunchi (stang) dar din cauza careia am intrerupt antrenamentul pt a nu se agrava. MI-a trecut dp cateva zile, dar de atunci, de fiecare data cand: fac genuflexiuni sau fandari cu greutate medie/mare, flexez genunchii (stat pe vine mai mult timp stat in masina mai mult timp) apare o durere suportabila dar persistenta (ca de dantura) undeva sub rotula spre exterior-jos cu o usoara durere/amortire si in sus pe cvadriceps pentru cateva zile (4-7) dupa care trece de la sine, daca nu execut miscarile care o provoaca.
Am fost la 3 medici specialisti, am facut radiografie, m-am indopat cu medicamentele prescrise de dumnealor dar degeaba. Nu au gasit un diagnostic concret, ci doar: 'Nadia (Comaneci) avea artroza la 14 ani', 'posibil ciupitura de menisc', 'mai micsoreaza greutatile' si cam atat.
As dori o parere avizata sau sfaturi de la cei care au mai trecut prin asa ceva.
Multumesc
Datele mele: M, 31 ani, H 1.82, G 82kg
2 comentarii
0
17-12-2013, ora 02:31
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Buna seara ! Daca nu ati facut pana acum, va recomand sa faceti o examinare RMN a genunchiului pentru a vedea exact ce procese patologice se dezvolta acolo. Dupa ce aveti examinarea, consultand un medic balneolog, puteti ajunge la cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastra.
dr Petre Muresan
0
19-12-2013, ora 20:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Aveti prefecta dreptate: va confruntati cu gonartroza incipienta (distrugerea cartilajului articular), provocata de eforturile fabuloase la care va supuneti genunchii.
Nu este nimic de facut, deoarece cartilajul degradat nu poate fi "reparat".
Ramane doar sa intelegeti legatura logica dintre efortul exagerat si distrugerea rapida si definitiva a cartilajului articular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.