Durere gingie coroana dentara

29-11-2016
Caprioara1
Nu este medic/terapeut
Caprioara1
Buna dimineata,

In urma cu aproximativ 10 ani mi-a fost montata o coroana dentara pe o masea din partea dreapta jos, cu timpul am tot facut abces in dreptul ei, dar niciodata nu am simtit durere sau disconfort mai mare de cateva zile. Acum 3 luni mi-a fost extrasa maseaua de langa aceasta(care era putreda, dupa exprimarea doctorului) iar in urma verificarii radiografiei mi s-a spus ca este posibil sa am o infectie la radacina maselei cu coroana, am precizat doctorului meu acest lucru si mi s-a spus ca nu este nevoie de scoatere coroana sau alte tratamente, momentan. Problema mea este ca de vreo 5 zile, in locul maselei scoase(mai exact mai aproape de cea cu coroana) am facut 2 abcese care s-au spart imediat, foarte putin puroi a iesit, dar pe mine ma doare gingia din dreptul maselei scoase(si mai jos de gingie, efectiv in os). Mentionez ca nu simt mai inalta maseaua cu coroana(am inteles ca ar fi un semn de infectie). As dori sa cer o parere cu privire la gravitatea acestei conditii medicale. Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
29-11-2016, ora 20:08
Dr. Gabriela Dragoș
Stomatologie, Sibiu
Dr. Gabriela Dragoș
Ar fi indicat sa mai cereți o părere in legătura cu infecția de la dintele îmbrăcat cu coroana. Daca dupa extracție vi s-a spus despre o posibila infecție la acel dinte atunci cu siguranța e nevoie de o verificare. Din felul in care ati descris simptomele se poate suspecta o infecție chiar daca nu simțiți mai înalt dintele. Abcesul este un semn important de infecție la radacina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •