Durere in partea dreapta

01-01-2012
raciudaniel
Nu este medic/terapeut
raciudaniel
La multi ani! Si acum sa incep cu problema. De aproximativ o luna am episoade cu dureri in partea dreapta. Mai exact partea superioara a maselor, gingia de deasupra lor (m-am tot scobit si mi-am facut o rana de culoare alba...cel putin eu asa cred ca este o rana). De asemenea simt si o durere in maxilar, obraz si in unele momente deasupra ochiului drept. De asemenea in aceasta perioada singura durere continua a fost cea de cap, in zona occipitala, nu pot nici sa ma aplec ca ma inteapa teribil. SIngurul medicament pe care l-am luat este aulinul, simtind pe alocuri ca-mi face bine. De asemenea si urechea imi prezinta o durere surda. Ultima consultatie stomatologica a fost in septembrie, iar atunci mi-a spus doctorul ca dantura este ok, avand nevoie doar de un detartraj. De asemenea in iulie am fost si la un control ORL si doctorul mi-a spus ca sunt perfect sanatos in ceea ce priveste urechile, gura si nasul. La acest control am fost cu un RMN in urma caruia cel care a citit imaginile m-a diagnosticat cu o sinuzita maxilara, dar doctorul mi-a spus ca este un episod trecut deja. Nu stiu la ce doctor sa ma duc si sunt un pic speriat de situatie, mai ales ca nu stiu in ce categorie sa incadrez durerea si am momente cand nici macar nu stiu ce ma doare exact.
4 comentarii
0
05-01-2012, ora 20:43
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Ati avut tratamente la dintii de sus dreapta? Scos de nerv, plombe, lucrari dentare (punti), extractii?
Molarii de minte au erupt?

Aveti radiografii recente la acesti dinti (dreapta sus)?

Ma pot gindi doar la 2 cauze posibile:
- sinuzita maxilara cronica
- disfunctie ocluzala (de muscatura)
0
06-01-2012, ora 14:14
raciudaniel
Nu este medic/terapeut
raciudaniel
Multumesc mult pentru raspuns. In septembrie la control am fost datorita unei pericoronarite. Am urmat atunci un tratament de 6 zile cu xefo rapid (sau forte nu imi mai amintesc). Dar pentru partea dreapta-sus niciodata, nimic. La control m-am prezentat cu o ortopantomograma, in urma caruia doctorul mi-a spus ca mi-au erupt toti molarii de minte, din cate imi amintesc eu. Acea ortopantomograma mi-a recomandat-o ORL-ist-ul la care m-am dus cu un RMN, fiind diagnosticat de specialistul care a citit imaginile cu sinuzita maxilara dreapta. Astfel doctorul ORL-ist a vrut sa-mi arate ca sinusurile sunt curate. Dar eu tot nu am inteles de ce pe imagini s-a vazut ceva. Problema este ca azi-noapte am avut iarasi un episod neplacut, cu dureri de gat partea dreapta (chiar un ganglion cred) si dureri de ureche surde. Plus gingia aceea pe care tot o necajesc si o durere de masea, dar deloc de recunoscut - adica nu-mi dau seama de la ce masea vine, daca este pe fond nervos sau chiar este organica.
0
06-01-2012, ora 14:28
raciudaniel
Nu este medic/terapeut
raciudaniel
Plus de asta am si un gust extrem de rau in gura, plus de asta noaptea mi se infunda extrem de tare cate-o nara si asta o observ pe perna, ceea ce este si foarte jenant. Nici nu stiu de unde s-o apuc, cu atatea simptome din diferite cauze.
0
10-01-2012, ora 16:54
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Ma gindesc ca ar putea fi si o cauza parodontala (abces parodontal cronic), dar nu explica toate simptomele descrise de dvs.

Simptomele descrise m-ar putea orienta catre o sinuzita maxilara. Dar sinuzita maxilara (unilaterala - doar pe partea dreapta) are intotdeauna o cauza dentara, iar dvs spuneti ca pe partea dreapta sus nu aveti nici un fel de tratament stomatologic efectuat.

Gustul rau in gura poate fi in acest moment din cauza pericoronaritei.

Cred ca lucrurile ar trebui luate pe rind: un consult stomatologic minutios (clinic si radiologic), si, daca totul e ok, atunci trebuie cautat altundeva (probabil cauze ORL).

ps: NU mai folositi scobitori!!!!! Pt curatarea intre dinti va recomand utilizarea atei dentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul